Cestovateľské zaujímavosti

Tajomstvo Mony Lisy odhalené: Taliansky vedec lokalizoval krajinu na pozadí slávneho obrazu

Mona Lisa
2023-05-05 09:00:00

Taliansky historik umenia Silvano Vinceti tvrdí, že krajinu na pozadí slávneho obrazu Mona Lisa od Leonarda da Vinciho identifikoval ako mestečko Laterina v provincii Arezzo južne od Florencie v Toskánsku. Ako poznamenala agentúra DPA, o tejto téme sa medzi historikmi umenia viedli dlhé roky vášnivé diskusie. viac »

Svietiaca pláž na Maldivách - zázrak z dielne prírody

Svietiaca pláž na Maldivách
2023-04-13 12:30:00

Vo svete nájdete hneď niekoľko svietiacich pláží, tá najznámejšia sa nachádza na maldivskom ostrove Vádú. Stačí si počkať na zotmenie a spustí sa nádherné divadlo, na ktoré nikdy nezabudnete. viac »

Guoliang je najzáhadnejšou dedinou v Číne, vedie k nej neuveriteľná cesta smrti

Guoliang je najzáhadnejšou dedinou
2023-04-05 13:00:00

Čína nám ponúka hneď niekoľko pamiatok či miest, ktoré sú opradené tajomstvami. Jedným z nich je dedinka Guoliang, ktorá sa nachádza na nezvyčajnom a ťažko dostupnom mieste. Kvôli tomu jej obyvatelia žili v izolácii a do ostatných obcí v údolí schádzali len výnimočne. viac »

Čile láka na mnohé krásy, Mramorová jaskyňa však nemá vo svete konkurenciu

Čile láka na mnohé
2023-03-28 12:15:00

Čile turistov láka na mnohé krásy, iba Mramorová jaskyňa v Patagónii sa však môže pochváliť tak nádhernou výzdobou, že nemá na svete konkurenciu. Podľa odborníkov je stará niekoľko tisíc rokov a vznikla vďaka ľadovcu. Ten sa jej však môže stať aj osudným... viac »

Česi na Zanzibare vybudovali superluxusný rezort: Tu by chcel dovolenkovať každý!

Česi na Zanzibare vybudovali
2023-03-17 08:15:00

Ostrov Zanzibar sľubuje nezabudnuteľné zážitky každému turistovi bez ohľadu na vašu peňaženku. Ak však nemáte hlboko do vrecka, máme pre vás jeden skutočne výnimočný tip. Rezort Zuri totiž pripomína botanickú záhradu – len s luxusnými službami navyše! viac »


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa