Cestovateľské zaujímavosti

Ako sa rodí poklad: Navštívili sme perlovú farmu vo Vietname

2024-01-31 00:00:00 |

Podľa slávnej skladby sú síce najlepším priateľom ženy diamanty, žiadnu by však rozhodne neurazil ani krásny šperk z perál. My sme sa v ďalekom Vietname pozreli, ako tieto nádherné prírodné drahokamy vlastne vznikajú.

Viac článkov

Kolosálny podvod na turistov: Známe atrakcie lákajú príbehmi, ktoré sa nikdy nestali

Kolosálny podvod na turistov:
2023-01-10 12:01:00

Viaceré svetoznáme atrakcie vďačia za svoju popularitu nielen originálnej architektúre, ale aj významnej historickej udalosti či zaujímavému príbehu. Niektoré sa pritom ani nezakladajú na pravde a sú len výplodom čejsi fantázie, alebo rovno šikovným marketingovým ťahom. Otvorene to však neprizná takmer nikto – príjmy z turizmu sú obrovské a ich strata by bolela. Týchto päť príbehov však neberte príliš vážne. viac »

Navštívili sme nemocnicu na africkom Zanzibare: Naši pacienti môžu ticho závidieť!

Nemocnica North Valley Hospital
2023-01-02 11:00:00

Africký ostrov Zanzibar patrí vďaka svojej príjemnej klíme, rajským plážam a milým obyvateľom k najatraktívnejším destináciám sveta. Pre Slovákov je až do konca apríla dostupný priamymi letmi z Bratislavy a Košíc, niektorí turisti však majú obavy z jeho návštevy kvôli úrovni zdravotnej starostlivosti. My sme sa presvedčili, že sú absolútne neopodstatnené. Tunajšia nemocnica je lepšia než väčšina našich! viac »

Exkluzívne VIDEO: Ohňostroj v emiráte Ras Al Khaimah prekonal dva Guinessove rekordy!

Exkluzívne VIDEO: Ohňostroj v
2023-01-01 17:00:00

Ras Al Khaimah, SAE - Emirát Ras Al Khaimah, ktorý už je držiteľom niekoľkých svetových rekordov za svoje preslávené ohňostroje, privítal rok 2023 fascinujúcou pyro-muzikálnou šou, ktorá prekonala dva tituly GUINNESS WORLD RECORDS™. viac »

Kamenné dvojčatá trápia vedcov aj turistov: Ako vznikli pagody na vrchole strmých skál?

Kamenné dvojčatá trápia vedcov
2022-12-12 12:30:00

Na svete je množstvo stavieb, ktorých vznik nie je napriek najmodernejším technológiám vedecky úplne objasnený. K tým najznámejším patrí Stonehenge či pyramídy v Gíze, svoj tajomný monument však má aj Čína. viac »

Catrina – svetoznámy symbol mexického Dňa zosnulých

Catrina – svetoznámy symbol
2022-10-31 12:00:00

Catrina, to je aj nám veľmi dobre známy motív „živej lebky“, ktorú v rôznych podobách poznáme aj u nás. Ak sa domnievate, že špecificky pomaľované tváre sú súčasťou mexickej tradície celé stáročia, ste na omyle. Jedná sa totiž o pomerne nový fenomén, ktorý si však okamžite získal obrovskú popularitu a dnes je pevnou súčasťou osláv dňa zosnulých. viac »


Sobota, 20. apríl. 2024. Meniny má Marcel.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa