Cestovateľské zaujímavosti

Šialený kolotoč v Číne: Bizarnejšiu atrakciu ste ešte určite nevideli (VIDEO)

Šialený kolotoč v Číne:
2022-10-24 10:00:00

Čína je známa ako krajina nádhernej prírody, starobylých pamiatok, ale aj množstva originálnych moderných stavieb. Niektoré sú vydarené, iné menej a v krajine dokonca každý rok zostavujú rebríček tých najohavnejších. Na treťom mieste nedávno skončila adrenalínová atrakcia, akej sa na celom svete určite nič nevyrovná. Aspoň čo sa bizarnosti týka... viac »

Španielsko pripravuje obrovskú bombu: Na okraji Madridu vyrastie najväčšia umelá pláž v Európe!

Španielsko pripravuje obrovskú bombu:
2022-10-11 13:01:00

Hoci je Madrid uznávaný ako významné turistické centrum pre svoje rozmanité gastronomické a kultúrne dedičstvo, mesto nemá plážový život. Dlho to už však takto nebude, na okraji mesta totiž vyrastie najväčšia umelá pláž v Európe! viac »

OBRAZOM: V Španielsku opäť stavali ľudské veže

OBRAZOM: V Španielsku opäť
2022-10-09 12:00:00

Minulý týždeň sa v španielskom meste Tarragona konal 28. ročník súťaže v stavaní ľudských veží. Tradícia "Castells" sa pritom datuje už do 18. storočia a začala sa počas festivalov v Katalánsku, kde "Colles" alebo tímy súťažili, kto postaví najvyššiu a najzložitejšiu vežu. viac »

Modrá mešita v Mazár-e Šaríf - jeden zo symbolov Afganistanu

Modrá mešita v Mazár-e
2022-09-26 12:01:00

Modrá mešita v Mazár-e Šaríf patrí k najcennejším afganským pamiatkam. Suniitski moslimovia totiž veria, že Hazrat Ali Mazar (svätyňa Aliho v Mazare) ukrýva hrobku Alího ibn Abí Táliba, príbuzného a jedného z najbližších priateľov islamského proroka Mohameda. Stavba je však vzácna aj z architektonického hľadiska. viac »

Čína je plná prekvapení: VIDEO Pri čistení sídliska objavili obrovskú sochu

Čína je plná prekvapení:
2022-09-06 13:00:00

Mesto Čchung-čching (Čunking) na juhozápade Číny má vyše 30 miliónov obyvateľov a pokrýva plochu porovnateľnú s celým Rakúskom. Nikoho teda neprekvapí, že turistom ponúka množstvo atrakcií. Iba pred dvomi rokmi k nim pritom pribudol unikát, aký by ste inde len ťažko hľadali. viac »


Štvrtok, 18. apríl. 2024. Meniny má Valér.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa