Cestovateľské zaujímavosti

Ako sa rodí poklad: Navštívili sme perlovú farmu vo Vietname

2024-01-31 00:00:00 |

Podľa slávnej skladby sú síce najlepším priateľom ženy diamanty, žiadnu by však rozhodne neurazil ani krásny šperk z perál. My sme sa v ďalekom Vietname pozreli, ako tieto nádherné prírodné drahokamy vlastne vznikajú.

Viac článkov

Posvätná hora: Na Fudži mali ženy vstup zakázaný

Posvätná hora: Na Fudži
2022-07-16 00:00:00

Každý Japonec by mal aspoň raz za život vystúpiť na posvätnú horu Fudži. Dlho to ale má jeden podstatný háčik. „Hora Fudži je sídlom bohyne ohňa, ktorá žiarli na všetky ženy vo svojom okolí. Preto na jej vrchol nesmie vystúpiť žiadna z nich. Inak sa bohyňa nahnevá,“ rozpráva legenda. Kult bohyne ohňa tu má svoje opodstatnenie, pretože Fudži je sopkou, aj keď činná naposledy v roku 1707. viac »

Ružové a slané: Krymské jazero Sasyk patrí k najkrajším miestam sveta

Ružové a slané: Krymské
2022-07-09 09:00:00

Krymský polostrov sa spomína skôr v súvislosti s mocenskými bojmi, je to však tiež čarovné miesto, ktoré v dobách bezpečných obľubuje obrovské množstvo turistov. K najkrajším miestam patrí unikátne jazero Sasyk, ktoré láka hneď z troch dôvodov. viac »

Chrám Borobudur – najväčšia pamiatka na južnej pologuli

Chrám Borobudur – najväčšia
2022-07-01 12:00:00

Tak ako v Európe pútajú pozornosť turistov majestátne katolícke kostoly, v Ázii sú to zase najmä budhistické stavby. Zo všetkých najviac vyniká chrám Borobudur, ktorý sa nachádza v Indonézii. Vďaka veľkej rozlohe je nielen najväčším budhistickým svätostánkom na svete, ale zároveň aj najväčšou pamiatkou na južnej pologuli. Vzhľadom pripomína pyramídu a počas jeho návštevy vám odhalí niekoľko zaujímavých tajomstiev. viac »

Paláce Duhau - kúsok európskej noblesy v srdci Južnej Ameriky

Paláce Duhau - kúsok
2022-06-22 12:00:00

Pri prechádzke centrom Buenos Aires uvidíte viacero zaujímavých historických budov. Jedna z nich však na vás urobí obzvlášť silný dojem. Palacio Duhau v minulosti patril rodine bohatého inžiniera, ktorý pracoval pre železnice. Keď zmenil majiteľov, rozšírili ho a neskôr sa ním inšpiroval aj luxusný hotel, ktorý stojí v jeho susedstve. viac »

Katedrála sv. Pavla je dominantou Londýna: Jej staviteľ podviedol kráľa!

Katedrála sv. Pavla je
2022-06-17 12:00:00

V malom pekárstve v Pudding Lane neďaleko Temže vypukol požiar. Za pár minút začína horieť aj vo dvore susedného hostinca, kam poryvy vetra zaviali spŕšku iskier. Ľudia zobudia starostu, ktorý ale nevidí dôvod na paniku. „Postačí, keď sa na to vymočí ženská!“ vyhlási pri pohľade na horiace kôpky sena a vráti sa do postele… viac »


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa