Cestovateľské zaujímavosti

Zaujímavá ponuka z Talianska: Dom skladateľa Verdiho je na predaj

Zaujímavá ponuka z Talianska:
2022-05-31 07:00:00

Niekdajší dom svetoznámeho talianskeho skladateľa Giuseppeho Verdiho je na predaj. Doteraz sa čiastočne využíval ako múzeum, zatiaľ čo oň viedli spor skladateľovi dedičia. TASR správu prevzala z denníka The Guardian, ktorý sa odvoláva na vyhlásenie Verdiho rodiny. viac »

Ankara, Bern či Rabat: Prečo niektoré štáty urobili hlavné mestá z dedín

Rabat, Maroko
2022-05-20 16:01:00

Rím, Paríž, Londýn... Väčšina hlavných miest sveta má za sebou dlhú a bohatú históriu, sú priemyselnými centrami a majú tiež najviac obyvateľov. Nie je tomu tak však vždy. V niektorých krajinách sa totiž rozhodli urobiť správne centrum z menšieho mesta. viac »

5 najkrajších stavieb vo viktoriánskom štýle

Balmoral, Spojené kráľovstvo Veľkej
2022-05-20 12:00:00

Britská kráľovná Viktória dala pomenovanie celej ére. Práve jej vláda totiž znamenala obdobie veľkého rozmachu, a to aj v oblasti architektúry. Charakteristický bol pre ňu návrat rôznych pôvodných štýlov stavania budov, z ktorých si vzala len to najlepšie a predviedla to v novom šate. viac »

Tajomstvo svetoznámej pamiatky odhalené: Takto vyzerajú okraje Veľkého čínskeho múru

Najvýchodnejší okraj Veľkého čínskeho
2022-05-19 12:30:00

Niektoré pamiatky sú priam notoricky známe a často máme pocit, že nás už ničím nemôžu prekvapiť. Ak sme ich však ešte nenavštívili, v skutočnosti o nich vieme len pomerne málo. Premýšľali ste napríklad niekedy nad tým, ako vyzerá začiatok Veľkého čínskeho múru a kde táto ojedinelá stavba končí? viac »

Najtajomnejší prameň uvidíte vo Francúzsku: Vedci nedokážu odhaliť, odkiaľ pochádza jeho voda

Najtajomnejší prameň uvidíte vo
2022-04-25 07:30:00

V Burgundsku si môžu turisti na vlastné oči pozrieť jeden z prírodný unikát. Ani odborníci doposiaľ neprišli na to, ako mohlo toto výnimočné miesto vzniknúť a nikto sa nikdy nedostal na jeho dno. Ak máte chuť zapojiť sa do pátrania po jeho tajomstve, príďte si ho obzrieť do obce Tonnerre. viac »


Nedeľa, 28. apríl. 2024. Meniny má Jarmila.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa