Cestovateľské zaujímavosti

Fantastická ponuka: Dom za euro ponúkajú aj nádherné lokality na Sicílii

Scala dei Turchi neďaleko
2022-03-28 07:30:00

Taliansko patrí k najkrajším krajinám sveta – ponúka nádherné more, majestátne hory a mestá, akým niet páru. Vo viacerých častiach však bojuje s odlivom obyvateľov, a tak láka „novú krv“ aj ponukou domov za euro. V ponuke je až z 50 lokalít, my sme pre vás vybrali tie najzaujímavejšie na slnečnom ostrove Sicília. viac »

Z toho luxusu sa vám zakrúti hlava: Tieto superjachty zhabali ruským oligarchom

Z toho luxusu sa
2022-03-23 12:30:00

Európska únia uvalila pre vojenskú inváziu na Ukrajinu sankčné opatrenia na viacerých ruských oligarchov blízkych ruskému prezidentovi Vladimirovi Putinovi. Úrady v Taliansku, Francúzsku a ďalších krajinách im už zadržali niekoľko plavidiel. Z toho luxusu sa vám zakrúti hlava! viac »

OBRAZOM: Zber divého medu v nepálskych horách je životne nebezpečný

Zberači divého medu v
2022-03-20 12:00:00

V nepálskych horách skupiny mužov riskujú svoje životy, aby z úľov na útesoch zbierali vyhľadávaný divoký med. Skupina vedená skúseným zberačom Devim Bahadurom Napalim kráčala hodiny po strmých horách, nesúc jedlo, bambusové laná, ostré bambusové palice a ďalšie nástroje potrebné na zber medu. Len menšie pošmyknutie môže znamenať pád do hĺbky niekoľko desiatok metrov a takmer istú smrť. viac »

Neuveriteľné VIDEO z pralesa: Chlapec sa pustil po lane a... Na ten zážitok do smrti nezabudne!

Neuveriteľné VIDEO z pralesa:
2022-03-19 12:30:00

Jazda na zipline, teda lanovom sklze patrí k obľúbeným adrenalínovým zábavkám malých i veľkých. Istý chlapec k nej v kostarickom dažďovom pralese dostal ešte jeden bonus navyše – cestu mu totiž skrížil roztomilý miestny obyvateľ. viac »

Rabinal Achí - mayské tanečné divadlo na zozname UNESCO

Rabinal Achí - mayské
2022-03-19 12:00:00

Hoci patria naše tradičné tance k tým najkrajším na svete, do zoznamu UNESCO zatiaľ žiaden z nich nezapísali. Viaceré iné krajiny tam však v tejto oblasti zastúpenie majú. Medzi nimi aj Guatemala a jej preslávená tanečná hra Rabinal Achí, zdedená po dávnych predkoch. viac »


Nedeľa, 28. apríl. 2024. Meniny má Jarmila.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa