Cestovateľské zaujímavosti

Vedci prekvapujú: Ľadový muž Ötzi mal tmavšiu pokožku a asi bol aj plešatý

Vedci prekvapujú: Ľadový muž
2023-08-19 12:00:00

Ľadový muž Ötzi, ktorého múmia bola v roku 1991 objavená v ľadovci v juhotirolských Alpách, mal tmavšiu pokožku, ako sa pôvodne predpokladalo. V čase smrti bol tiež pravdepodobne plešatý alebo sa mu plešina zväčšovala. Vyplýva to zo štúdie, ktorú v časopise Cell Genomics zverejnila nemecká Spoločnosť Maxa Plancka pre evolučnú antropológiu. TASR správu prevzala z agentúry AFP. viac »

OBRAZOM: V Jeruzaleme otvorili najdlhší visutý most

OBRAZOM: V Jeruzaleme otvorili
2023-08-17 10:00:00

V Jeruzaleme otvorili najdlhší visutý most v Izraeli. Miestne úrady dúfajú, že 202 metrov dlhý most sa stane turistickou atrakciou. Nachádza sa medzi Údolím syna Hinnoma, neďaleko Starého mesta v Jeruzaleme a horou Sion, ktorá už po stáročia priťahuje kresťanských pútnikov ako miesto Poslednej večere Ježiša Krista. Uctievajú ho aj Židia ako miesto, kde odpočíva biblický kráľ Dávid. viac »

Kráľ dávnych morí: V egyptskej púšti objavili fosíliu veľryby starej 41 miliónov rokov

Kráľ dávnych morí: V
2023-08-11 20:00:00

Vyhynutý druh veľryby, ktorý žil pred 41 miliónmi rokov, objavili paleontológovia v Egypte. Živočích existoval v čase, keď predkovia veľrýb práve dokončovali svoj presun zo súše do mora, informovala vo štvrtok tlačová agentúra AFP. viac »

Šokujúci exponát v múzeu: Nohavice z ľudskej kože mali majiteľovi priniesť obrovské bohatstvo

Šokujúci exponát v múzeu:
2023-08-09 09:00:00

Škandinávia je synonymom prekrásnej prírody, turistom je však známa aj ako domov niekoľkých bizarných múzeí. V Dánsku napríklad uvidíte najväčšiu zbierku šperkov z ľudských vlasov a na Islande zasa penisy 93 živočíšnych druhov. Tento ostrov však ukrýva ešte jednu podivnosť – nohavice z ľudskej kože. viac »

Záhadné magnetické kopce: Bez námahy na vrchol, no nadol sa šliape

Záhadné magnetické kopce: Bez
2023-07-26 13:00:00

Vo svete nájdete niekoľko jedinečných miest, ktoré vyvracajú prírodné zákonitosti. Odborníkov dodnes trápi Bermudský trojuholník, kde v minulosti mizli lode a kvôli tomu sa mu začali vyhýbať. Rovnako záhadné sú aj magnetické kopce, kde sa podľa ľudí dejú veľmi zvláštne veci. viac »


Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa