Doprava a cestovanie

KVÍZ: Spoznáte aerolinky podľa chvostu lietadla?

2024-04-23 00:00:00 |

Podobne ako väčšina ostatných veľkých obchodných spoločností majú aj každé aerolinky vlastné logo, typickú farbu či ďalšie znaky, vďaka ktorým ich odlíšite od konkurencie. Nie vždy je to však tak ľahké, ako ich tvorcovia dúfajú. Skúste si v našom kvíze, ako sa to podarí vám!

Viac článkov

Z ľudských výkalov: Známe aerolinky k nám budú jazdiť na originálne biopalivo

Z ľudských výkalov: Známe
2024-04-14 20:00:00

Spoločnosť Firefly oznámila minulý týždeň plán vybudovať v Anglicku do roku 2028 prvú továreň na výrobu udržateľného leteckého paliva z ľudských výkalov. Ide o súčasť legislatívnej požiadavky britskej vlády, aby letecké spoločnosti do roku 2030 v lietadlách používali aspoň 10 percent biopaliva z udržateľných zdrojov. TASR informuje na základe správy agentúry DPA. viac »

Sen všetkých cestovateľov: České dráhy predstavili svoj najmodernejší vlak

Sen všetkých cestovateľov: České
2024-04-12 09:00:00

České dráhy (ČD) budú mať novú "vlajkovú loď" na diaľkových spojoch. V utorok predstavili najmodernejšiu vlakovú súpravu ComfortJet s kapacitou 555 miest na sedenie a najvyššou prevádzkovou rýchlosťou 230 kilometrov za hodinu (km/h). V nasledujúcich rokoch chcú model nasadiť aj na najvýznamnejšie medzinárodné linky do Berlína, Hamburgu, Viedne či Budapešti, informuje spravodajkyňa TASR v Prahe. viac »

Boeing výrazne obmedzil produkciu, aerolinky bojujú s nedostatkom lietadiel

Boeing výrazne obmedzil produkciu,
2024-04-11 12:40:00

Spoločnosť Boeing po sérii porúch, ktoré viedli k sprísneným kontrolám zo strany regulačných orgánov, výrazne obmedzila výrobu. Koncern v utorok oznámil, že v prvom štvrťroku dodal zákazníkom len 66 strojov z produktovej rady 737 Max. Globálny letecký priemysel tak pred letnou sezónou čelí veľkému tlaku. viac »

Veľká zmena na letiskách: Cestujúci si budú môcť do batožiny brať viac tekutín

Veľká zmena na letiskách:
2024-04-08 20:00:00

Cestujúci si na britských letiskách budú môcť brať do príručnej batožiny viac tekutín. Prestane tak platiť obmedzenie, ktoré povoľovalo mať v lietadle nanajvýš nádobu do objemu 100 mililitrov. Opatrenie, ktoré malo začať platiť tento rok v júni, ale nadobudne platnosť neskôr, než sa plánovalo. Informuje o tom web britskej vlády. viac »

Letisko Košice spustilo letný letový poriadok

Letisko Košice spustilo letný
2024-04-04 10:00:00

Letisko v Košiciach v uplynulých dňoch uviedlo do platnosti letný letový poriadok. Ako TASR z letiska informoval Juraj Toth, pre východné Slovensko to vďaka príchodu leteckej spoločnosti Swiss International Air Lines a návratu linky Košice - Dublin so spoločnosťou Ryanair znamená výrazné zlepšenie spojenia so svetom. Pripomenul, že prostredníctvom prestupov ponúkajú aj ďalšie destinácie. viac »


Piatok, 26. apríl. 2024. Meniny má Jaroslava.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa