Doprava a cestovanie

Fantastická destinácia na dosah: Od mája začne lietať z Bratislavy pravidelná linka do Istanbulu

Hagia Sofia
2024-03-28 16:00:00

Turecká letecká spoločnosť Pegasus Airlines spustí od polovice mája pravidelnú linku z Bratislavy do Instanbulu. Z bratislavského letiska M. R. Štefánika sa bude lietať dvakrát týždenne, pričom pôjde už o tretie pravidelné letecké spojenie do Turecka. V stredu o tom informovala hovorkyňa bratislavského letiska Veronika Tóthová. viac »

Vláda schválila novelu leteckého zákona, upravuje povinnosti používateľov dronov

Vláda schválila novelu leteckého
2024-03-20 10:00:00

Ministerstvo dopravy by malo zriadiť register prevádzkovateľov bezpilotných leteckých systémov, bezpilotných lietadiel, ktorých projektový návrh podlieha certifikácii, aj register pilotov na diaľku. Registre by mal viesť a spravovať Dopravný úrad, prístup do nich budú mať len vybrané orgány štátnej správy na základe žiadosti. Vyplýva to z návrhu novely zákona o civilnom letectve (letecký zákon), ktorý v stredu s pripomienkou schválila vláda. viac »

Ďalší Boeing v problémoch: Stroj 737-800 pristál bez časti vonkajšieho plášťa

Ďalší Boeing v problémoch:
2024-03-16 10:00:00

Lietadlo typu Boeing 737-800 v piatok pristálo na letisku v americkom Oregone bez časti svojho vonkajšieho plášťa. Je možné, že o panel na spodnej časti trupu blízko miesta, kde sa vysúva podvozok, prišlo počas letu. O prípade informujú agentúry AP a Reuters. Záležitosťou sa bude zaoberať americký Federálny úrad pre letectvo (FAA). Stroje americkej spoločnosti Boeing sa v poslednej dobe s problémami stretávajú opakovane. viac »

Zranenia, ktorým sa dalo predísť: Podľa odborníkov spôsobila prepad Boeingu banálna chyba

Zranenia, ktorým sa dalo
2024-03-14 12:00:00

Prepad Boeingu 787 leteckej spoločnosti LATAM mohlo spôsobiť neúmyselné posunutie sedadla pilota. Uviedol to dnes odborný server The Air Current. Stroj sa prudko prepadol pri pondelkovom lete zo Sydney do Aucklandu. Udalosť si vyžiadala viac ako 50 zranených. Boeing je po januárovej nehode stroja 737 MAX spoločnosti Alaska Airlines pod drobnohľadom úradov. Výrobca leteckej techniky sa k vyšetrovaniu zatiaľ nevyjadril. viac »

AKTUÁLNE: Kvôli technickému problému sa počas letu zranilo 50 ľudí

AKTUÁLNE: Kvôli technickému problému
2024-03-11 10:00:00

Päť desiatok ľudí dnes utrpelo zranenie pri lete z austrálskeho Sydney do novozélandského Aucklandu, keď nespresnený technický problém spôsobil prudký prepad lietadla. Informoval o tom novozélandský denník New Zealand Herald. Podľa správy agentúry AFP, ktorá sa odvoláva na vyjadrenia leteckej spoločnosti a záchranárov, hospitalizovali trinásť osôb. Jedna je vo vážnom stave. viac »


Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa