Slovensko - tipy na výlet

Do platnosti vstúpil nový návštevný poriadok TANAP-u, prináša kľúčové zmeny

Na snímke pohľad do
2023-12-21 09:00:00

Po šiestich rokoch príprav v týchto dňoch vstúpil do platnosti nový návštevný poriadok Tatranského národného parku (TANAP-u). Ten návštevníkom prináša viacero kľúčových zmien. Nie všetky sa však podľa námestníka riaditeľa Správy TANAP-u Petra Spitzkopfa stretli s pochopením. viac »

Dubnica nad Váhom vracia zašlú slávu schátranému kaštieľu Chaetau Mignon

Dubnica nad Váhom vracia
2023-12-20 09:00:00

Po dvoch rokoch od získania zruinovaného renesančného kaštieľa Chaetau Mignon do majetku mesta, začala dubnická radnica s jeho rekonštrukciou. Z historického objektu sa má po revitalizácii opäť stať vyhľadávané miesto s nadregionálnym významom. Informoval o tom primátor Dubnice Peter Wolf. viac »

Liptov, Tatry, Orava: Takéto sú ceny skipasov v obľúbených lyžiarskych strediskách

Liptov, Tatry, Orava: Takéto
2023-12-19 09:00:00

Ceny online skipasov v najvyťaženejších lyžiarskych strediskách sa výrazne nezmenili a ostávajú približne na rovnakej úrovni ako vlani. O niečo drahšie sú lyžiarske lístky zakúpené na mieste v pokladnici. TASR o tom informovali oslovené oblastné organizácie cestovného ruchu (OOCR). viac »

Adventný Poprad: Deti poteší bohatá svetelná výzdoba, dospelých vianočný jarmok

Adventný Poprad: Deti poteší
2023-12-14 00:00:00

Kto bol niekedy v Poprade počas vianočného obdobia, veľmi dobre vie, o čom hovoríme. Toto podtatranské mesto začalo pred rokmi s tradíciou bohatej svetelnej výzdoby, ktorá sa preslávila po celom Slovensku. I kvôli tomu podľa niektorých nenájdete v adventnom období na Slovensku krajšie miesto. viac »

Kam do hôr v zime? Máme tip pre rodiny aj skúsených turistov

Štrbské pleso
2023-12-06 00:00:00

Radi by ste si užili čerstvý horský vzduch a ticho lesa, ale neviete, kam sa dá počas zimy vybrať do hôr? Aj napriek sezónnej uzávere zostáva na výber stále mnoho zaujímavých trás. Prinášame vám preto päť zaujímavých trás pre každého turistu podľa rôzneho stupňa obťažnosti, ktoré môžete navštíviť aj počas zimy. viac »

Túto dedinku nám môže závidieť celý svet: Bobrova raľa vyzerá ako z ľudovej rozprávky

Túto dedinku nám môže
2023-12-02 16:30:00

V Podbieli sa nachádza jedna z menej známych pamiatkových rezervácií ľudovej architektúry. Obydlia v Bobrovej rali prinášajú pohľad na tradičné usporiadanie domov v tomto regióne a najmä zástavby hospodárskych dvorov sú klenotom, ktorý musíme zachovať aj pre ďalšie generácie. Dnes preto fungujú ako živý skanzen. Podobne ako vo Vlkolínci a Čičmanoch, aj tu všetky obydlia vlastnia súkromné osoby, ktoré ich už využívajú najmä na dovolenkové účely. viac »

Kremnica sa mení pred očami: Veži Kostola sv. Kataríny prinavrátia pôvodný vzhľad

Kremnica sa mení pred
2023-12-02 10:30:00

Vežu Kostola sv. Kataríny v Kremnici obnovia do podoby, akú nadobudla počas regotizácie v 19. storočí. Táto dominanta mesta sa tak po rekonštrukcii vráti po desiatkach rokov k vzhľadu, ktorí si môžu poniektorí pamätať ešte zo starých dobových fotografií. viac »

TANAP sa dočkal nového návštevného poriadku, horolezci v ňom vidia negatíva

TANAP sa dočkal nového
2023-11-26 16:00:00

Niekoľkoročná snaha o dokončenie Návštevného poriadku Tatranského národného parku (TANAP) bola zavŕšená. Aj najstarší národný park na Slovensku má svoj strategický dokument. Platiť začne od polovice decembra. Informoval o tom námestník riaditeľa Správy TANAP-u Peter Spitzkopf. viac »

OBRAZOM zo Spišskej Kapituly: Spišské diecézne múzeum vystavuje veľké poklady

 Katedrála sv. Martina
2023-11-25 12:00:00

Spišské diecézne múzeum v Spišskej Kapitule otvorili v polovici augusta 2023. Turisti často spájajú prehliadku múzea s návštevou Katedrály sv. Martina. viac »

Strečno - nádherný hrad, kde pochovali a našli neporušené telo Žofie Bosniakovej

Hrad Strečno
2023-11-22 12:00:00

Počas cesty z Bratislavy na východ Slovenska sa mnohí tešia na úsek, ktorý vedie pod hradom Strečno. Ten sa krásne vyníma na vysokom brale a v kombinácií s okolitou prírodou a žblnkotajúcim Váhom vytvára krásnu scenériu. Skúste si vašu cestu naplánovať tak, aby ste sa tam aspoň raz zastavili a vychutnali si výhľad aj spred jeho vstupnej brány, ktorý je rovnako znamenitý. viac »

Ozdobou Štiavnických Baní je protiturecká bašta, približuje slávneho rodáka aj prvenstvá obce

Ozdobou Štiavnických Baní je
2023-11-21 09:00:00

K množstvu pamiatok a pozoruhodností, ktoré do obce Štiavnické Bane lákajú celoročne veľa turistov, patrí aj pred pár rokmi zrekonštruovaná bašta, ktorá bola kedysi súčasťou protitureckého opevnenia. Samospráva v nej zriadila obecné múzeum, ktoré približuje slávneho rodáka Maximiliána Hella, ale aj významné míľniky a prvenstvá Štiavnických Baní. viac »

Bardejov preslávili remeslá a obchod: Vzácne stavby dodnes lákajú tisíce turistov

Bardejov preslávili remeslá a
2023-11-17 12:00:00

Mesto UNESCO Bardejov sa preslávilo svojimi remeslami a obchodom. Tie vytvorili dostatočné finančné zdroje na výstavbu reprezentatívnych meštianskych domov, ale aj náboženských, obranných (hradieb) a obchodných stavieb. Zachovali sa od stredoveku až dodnes a sú zdrojom hrdosti Bardejovčanov a dôvodom na návštevu mesta pre tisícky návštevníkov ročne. viac »

Konečne aj u nás: V Bratislave otvorili prvý svetelný park na Slovensku

Konečne aj u nás:
2023-11-17 10:00:00

Na dostihovej dráhe v bratislavskej Petržalke vznikol prvý svetelný park na Slovensku. Tvoria ho desiatky inštalácií s vyše 400.000 LED svetlami. Svetelná výstava s názvom Svetlá rozprávajú otvára svoje brány vo štvrtok (16. 11.), verejnosť ju môže navštíviť do konca januára 2024. Otvorená bude každý deň od 16.00 do 21.00 h. viac »

Turzovským kúpeľom svitá na lepšie časy: Takto nádherne majú vyzerať po obnove

Turzovským kúpeľom svitá na
2023-11-13 18:00:00

Košický samosprávny kraj (KSK zverejnil vizualizácie víťazného návrhu na obnovu Turzovských kúpeľov pri Gelnici. Ďalším krokom bude podpis zmluvy o dopracovaní urbanisticko-architektonickej štúdie s víťazom súťaže, ktorým je architektonické štúdio Between z Bratislavy. viac »

Riaditeľ múzea A. Warhola: Neustále bojujeme, aby sme v regióne udržali život (ROZHOVOR)

Riaditeľ múzea A. Warhola:
2023-11-13 12:00:00

S Martinom Cubjakom, riaditeľom Múzea moderného umenia Andyho Warhola, sme sa stretli počas vernisáže výstavy diel tohto svetoznámeho umelca v Bratislave. Pôvodne sme rozhovor neplánovali, Cubjak však o svojom poslaní rozpráva tak pútavo a s takým nadšením, že sme si jeho slová nemohli nechať pre seba. Osobnosť a dielo Warhola vďaka nim určite začnú zaujímať aj vás. viac »


Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa