Cestovanie po Európe

V Amsterdame otvorili unikátnu výstavu: Predstavuje väčšinu diel od Vermeera

V Amsterdame otvorili unikátnu
2023-02-20 08:00:00

Amsterdamské Rijksmuseum predstavuje otvorilo unikátnu výstavu diel od holandského barokového maliara Johannesa Vermeera. Múzeum pre tento účel zhromaždilo 28 obrazov z celého sveta. Ide o tri štvrtiny jeho všetkých diel; spoľahlivo sa mu pripisuje 34 malieb, autorstvo ďalších troch je sporné. viac »

Zaanse Schans - malebná dedina veterných mlynov na skok od Amsterdamu

Zaanse Schans - malebná
2023-02-08 08:30:00

Predstava holandského vidieka sa nezaobíde bez tradičných veterných mlynov. Tie patria k typickým stavbám tohto regiónu. Preslávila sa nimi aj lokalita Zaanse Schans, ktorá patrí medzi hlavné turistické lákadlá tejto krajiny. Pohodlne sa tam dostanete z Amsterdamu, ktorého centrum je vzdialené len dvadsať kilometrov. Môžete tam zájsť autom, ale veľmi dobrá dostupnosť je tiež miestnou dopravou. viac »

Taliansky ostrov Linosa – čarovné miesto, kde sa môžete skryť pred svetom

Taliansky ostrov Linosa –
2023-01-26 12:00:00

Taliansko patrí medzi najobľúbenejšie európske dovolenkové oblasti. Preto nájsť tam nejaký pokojný kúsok krajiny, kde si môžete v tichu užiť príjemnú dovolenku, nie je jednoduchá výzva. Napriek tomu máme pre vás jeden skvelý hit. Je ním ostrov Linosa, ktorý vás uchváti svojou pokojnou atmosférou a taktiež krásnou prírodou. viac »

Najkrajšie zámky na Loire: Vyrástli z rozmarov kráľov?

Najkrajšie zámky na Loire:
2023-01-25 08:00:00

Vyše 280 kilometrov dlhé údolie rieky Loiry sa niekedy prezýva Záhrada Francúzska. Jeho kúzlu v 15. storočí podľahli aj sami králi, ktorí sa počas prebiehajúcej storočnej vojny necítili v Paríži práve bezpečne. Svoje sídla preniesli práve sem a zotrvali tu po nasledujúce stáročia. viac »

Lehde je nemeckou verziou Benátok: V malebnosti ich však na plnej čiare poráža

Lehde je nemeckou verziou
2023-01-20 12:00:00

Vďaka skanzenom sa podarilo uchovať krásnu pripomienku toho, ako v minulosti vyzerali tradičné obydlia. V Nemecku patrí k najobľúbenejším atrakciám tohto druhu Lehde v regióne Spreewald, ktorý prezývajú aj „nemecké Benátky“. Ten sa nachádza neďaleko Berlína a rozprestiera sa okolo povodia rieky Spréva, ktorá sa na tomto mieste delí do viacerých menších tokov. viac »

Kuriózna pamiatka v srdci Toskánska: Malebné mestečko ukrýva fresku stromu s penismi

Kuriózna pamiatka v srdci
2023-01-19 00:00:00

Za najväčšie turistické magnety v Toskánsku pokladajú mestá Florencia a Pisa. Lenže tie často trpia veľkým množstvom turistov, ktorí preto radi vyhľadávajú aj lokality s pokojnejšou atmosférou. Z tohto pohľadu je pre nich najväčším lákadlom stredoveké mestečko Massa Marittima, ktoré vás vezme na symbolickú cestu časom. viac »

Zabudnite na Paríž a Riviéru: Toto je 5 skrytých perál Francúzska

Zabudnite na Paríž a
2023-01-18 12:00:00

Keby ste sa vybrali na dovolenku do Francúzska, kam by to bolo? Radšej by ste navštívili vychytené turistické lokality, alebo by ste chceli objavovať aj málo známe mestečká a dedinky, kde si užijete tú pravú atmosféru tejto očarujúcej krajinky? Ak vás zaujala druhá alternatíva, máme pre vás zopár zaujímavých tipov. viac »

Cornwall – to najkrajšie, čo v Anglicku uvidíte

Cornwall – to najkrajšie,
2023-01-13 12:00:00

Čo máte na Anglicku najradšej? Jeho historické pamiatky, kozmopolitné mestá alebo vidiek s nádhernou prírodou? Ak ste hlasovali pre poslednú možnosť, v tom prípade by ste si mali čo najskôr naplánovať dovolenku v Cornwalle. Ide o jedno z najkrajších grófstiev, ktoré ponúka množstvo nezabudnuteľných zaujímavostí. viac »

Veľkolepá udalosť v Pompejach: Otvorili dom, prirovnávaný k Sixtínskej kaplnke

Bazén na zachytávanie dažďovej
2023-01-11 08:01:00

V juhotalianskych Pompejach v utorok znovu otvorili pre návštevníkov tzv. Dom Vettiovcov (taliansky: Casa dei Vetii), pamiatku preslávenú bohatou freskovou výzdobou s mytologickými či erotickými motívmi. Reštaurátori pracovali na ich obnove dve desaťročia, informuje TASR na základe správy agentúry ANSA. viac »

Holandský Medemblik - skvelý tip pre milovníkov mestečiek s atmosférou

Holandský Medemblik - skvelý
2023-01-08 08:00:00

V minulosti patril Medemblik k najvýznamnejším holandských prístavným mestám, dnes je známy najmä vďaka vodným športom, za ktorými sem prichádza množstvo ľudí. Pre turistov však ponúka aj zaujímavé pamiatky a možnosti na trávenie voľného času. viac »

Milujú ich domáci i turisti: 5 najkrajších námestí v Taliansku

Šikmá veža v Pise
2023-01-06 11:00:00

Možno si poviete, že z turistického hľadiska nie sú námestia až natoľko pútavé. No pokúste sa spomenúť si na to, koľko zaujímavých atrakcií sa okolo nich nachádza a akú dôležitú úlohu často zohrávali v dejinách jednotlivých krajín. Niektoré z nich sa vďaka okolitej architektúre premenili na malé umelecké diela. viac »

Mestečko Blackburn: Na skok z Liverpoolu spoznáte pravú atmosféru anglického vidieka

Mestečko Blackburn: Na skok
2023-01-06 10:30:00

Keď sa vyberiete na výlet alebo na futbal do Liverpoolu či Manchestru, radi by ste sa možno pozreli aj do okolia, kde sa nachádzajú historicky zaujímavé mestečká a krásna príroda. Blackburn leží menej ako hodinu cesty od týchto známych lokalít a ponúka vám hneď niekoľko pamiatok, okrem ktorých si môžete vychutnať aj pravú atmosféru anglického vidieka. viac »

Monako patrí k najmenším krajinám sveta, turistom však ponúka mnohé lákadlá

Monako
2023-01-05 12:00:00

Monacké kniežatstvo je väčšinou len na programe výletov po Francúzskej riviére. Ako jednu z mnohých zastávok ho však nedokážete spoznať tak, ako by si zaslúžilo. Preto by ste si tam mali naplánovať aj samostatnú dovolenku, aby ste si ho užili v plnej paráde. viac »

Eguisheim – jedno z najčarovnejších vianočných mestečiek sveta

Eguisheim – jedno z
2022-12-27 12:00:00

V predvianočnom období každý hovorí o francúzskom meste Colmar. Jeho starým uličkám adventná atmosféra veľmi svedčí, málokto však vie, že sa podobný klenot nachádza aj v jeho blízkosti. Mestečko Eguisheim má podobný šarm, takže si vašu sviatočnú dovolenku môžete spojiť hneď s návštevou oboch lokalít. viac »

Z vyhliadkových veží je svet o čosi krajší: Tieto sú TOP v Španielsku

Z vyhliadkových veží je
2022-12-14 12:00:00

Príroda i centrá miest. Z vyhliadkových veží sa vám vždy naskytne ten najkrajší pohľad na nové lokality, ktoré práve spoznávate. Španielsko patrí medzi najkrajšie a najzaujímavejšie európske krajiny, tak si počas dovolenky doprajte aj špeciálny zážitok a obzrite si ho z týchto obľúbených atrakcií. viac »


Piatok, 26. apríl. 2024. Meniny má Jaroslava.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa