Cestovanie po Európe

Päť najkrajších pláži v Španielsku: Takto vyzerá skutočne parádna dovolenka!

2024-04-19 22:00:00 |

Pri výbere vhodnej destinácie býva pre turistov jedným z hlavných kritérií pláž. Opaľovanie, oddych na brehu a kúpanie v mori sú to, na čo sa mnohí tešia najviac, a preto si ešte pred výberom hotela treba overiť blízke alternatívy. V Španielsku to však môže byť trochu problém - táto krajina je totiž známa nádherným pobrežím a skvelé možnosti prinášajú aj jeho ostrovy. Vybrať si tú správnu pláž pre budúcu dovolenku nebude jednoduché!

Viac článkov

Top hotely, skvelá gastronómia aj množstvo zábavy: Turecko ponúka dovolenku snov

Top hotely, skvelá gastronómia
2023-06-01 11:00:00

Turecko patrí dlhodobo k najobľúbenejším letným destináciám Slovákov. Inak tomu nebude ani túto sezónu - hotelové rezorty hlásia veľký záujem a na návštevníkov sú už teraz perfektne pripravené. Sami sme sa presvedčili, že v Antalyi a okolí zažijete skutočnú dovolenku snov. viac »

Gibraltár severu: O Suomellinu sa preťahovali Rusi so Švédmi

Gibraltár severu: O Suomellinu
2023-05-30 13:00:00

Peter Veľký na začiatku 18. storočia zakladá pri ústí rieky Nevy mesto Petrohrad. V jeho blízkosti, na malom ostrovčeku, súčasne začína vyrastať pevnosť Kronštadt. Cárov zámer je jasný – Rusko bude hrať v Baltskom mori dôležitú úlohu! viac »

Najkrajšia zastávka na ceste k moru: Tieto dedinky neďaleko Plitvíc si nás úplne získali

Najkrajšia zastávka na ceste
2023-05-26 13:00:00

Cesta zo Slovenska na letnú dovolenku k chorvátskemu pobrežiu je najmä pre rodiny s deťmi zdĺhavá. Preto si mnohí hľadajú rôzne alternatívy na zastávky, počas ktorých by sa trošku poprechádzali a spoznali niečo nové a zaujímavé. Jednou z takýchto možností je dvojica dedín Rastoke a Slunj, ktoré sa nachádzajú tesne pri sebe. Obklopené sú nádhernou prírodou a ponúkajú aj kus pútavej histórie. viac »

Novým hitom je Rumunsko: 8 úžasných miest, ktoré musíte vidieť

Novým hitom je Rumunsko:
2023-05-23 12:30:00

Cestovanie po Európe už dávno neznamená iba skúmanie západných či južných krajín. Do hľadáčika turistov sa čoraz viac dostávajú aj doteraz menej populárne krajiny, ktoré lákajú najmä na autenticitu a o niečo nižšie ceny. K horúcim hitom ostatných rokov patrí aj Rumunsko, krajina Drakulu, Čierneho mora a panenskej prírody. viac »

Carbis Bay patrí k najkrajším plážam Európy, ocenia ju aj menej zdatní plavci

Carbis Bay patrí k
2023-05-22 12:01:00

Angličania môžu turistom popri množstvu pamiatok a krásnej prírode ponúknuť aj niekoľko možností na trávenie prímorskej dovolenky. Populárnou letnou destináciou je najmä oblasť Carbis Bay, kde si môžete oddýchnuť na pláži, ale nájdete tam aj vhodné podmienky pre rodinné výlety a množstv zábavy. viac »

Slávne Versailles má aj odvrátenú stránku: 20 zaujímavostí, ktoré ste o pýche Francúzov netušili

Versailles
2023-05-20 12:00:00

Mal byť pýchou všetkých Francúzov a demonštrovať výnimočnosť umelcov tejto krajiny. Palác Versailles vzbudzoval pozornosť a úctu už v čase kráľa Ľudovíta XIV., ktorý ním dokazoval svoju moc a lásku k okázalým veciam. Aj po rokoch vyráža jeho návštevníkom dych a prinúti vás zamyslieť sa nad kreativitou jeho autorov. Osobitou kapitolou sú jeho záhrady, ktoré prezentujú to najlepšie z francúzskeho záhradníctva. viac »

San Juan de la Peña: Ukrýval kláštor viac než len pohrebisko kráľov?

San Juan de la
2023-05-20 10:00:00

V jaskyni v Pyrenejach, pod impozantným skalným previsom, našli podľa legendy už v 8. storočí pokoj dvaja pustovníci, ktorí tu založili kaplnku na uctievanie Jána Krstiteľa. Práve s ich príchodom sem sa mala začať písať história najdôležitejšieho aragónskeho kláštora - San Juan de la Peña. viac »

Dostojevskij prehral v Baden Baden majetok. Preto ho miloval i nenávidel

Dostojevskij prehral v Baden
2023-05-18 08:00:00

Do mesta Baden Baden sa dostávame zo Štuttgartu vlakom. Nemci si dávajú záležať na ekologickom cestovaní, preto to s jedným prestupom a s častou frekvenciou spojov zvládame veľmi ľahko. Keď sa konečne dostávame z nudného predmestia do centra, je to láska na prvý pohľad. Historické budovy, promenáda, pokojná atmosféra a krásne slnečné počasie sú tou najlepšou pozvánkou na spoznávanie tohto miesta. viac »

Aj v Chorvátsku nájdete piesočné pláže: Toto sú najkrajšie z nich

Pláž Slanica, Murter
2023-05-16 12:30:00

Veľká časť chorvátskeho pobrežia pozostáva z kamenných pláži, kvôli čomu sa niektorí ľudia vyhýbajú dovolenke v tejto krajine. Aj tu však nájdete niekoľko krásnych miest s jemným pieskom, ktoré možno váš prístup zmenia. viac »

Ostrov Ikaria je skrytým pokladom Grécka: Zdobia ho neviditeľné domčeky, aké inde nenájdete

Ostrov Ikaria je skrytým
2023-05-15 12:00:00

Grécko ponúka veľa zaujímavých ostrovov. Ak chodíte do tejto krajiny radi na dovolenku, skúste každý rok navštíviť niektorý iný. Možno vás zaujme aj menej známa Ikaria v blízkosti ostrova Samos. Tá okrem tradičných gréckych pamiatok prináša aj unikát, aký inde nenájdete. viac »

Preskúmali sme strechu Kolínskej katedrály: Môže dopadnúť rovnako ako Notre Dame?

Preskúmali sme strechu Kolínskej
2023-05-15 08:00:00

Jar sa nám už tradične spája s návštevami Nemecka. Na pozvánke tentoraz stálo, že navštívime Kolín nad Rýnom a jeho slávnu katedrálu. Až na mieste nás však čakalo milé prekvapenie. Nešlo totiž o žiadnu štandardnú prehliadku, ale dostali sme sa priamo na strechu kostola. Nezvyčajný zážitok si teraz môžete dopriať aj vy. Kolínsky dóm turistom opäť ponúka takýto originálny pohľad na ich svätostánok. viac »

Perfektná dovolenka? Čaká vás kultúra, história aj nové objavy na 8 nezabudnuteľných trasách

Staromestská radnica v Bambergu
2023-05-09 08:00:00

51 pamiatok zapísaných do Zoznamu svetového dedičstva UNESCO v jedinej krajine? To všetko nájdete v Nemecku, ktoré môžete precestovať aj bicyklom, vlakom či inou formou verejnej dopravy šetrnej k životnému prostrediu. Ak nemáte dostatok času na všetky pamiatky UNESCO, zvoľte si tematickú trasu podľa svojho vkusu a určite objavíte aj ďalšie zaujímavé miesta. viac »

Sedem najohrozenejších pamiatok v Európe: Týmto skvostom hrozí úplné zničenie

Sveti Stefan, Čierna Hora
2023-05-09 07:00:00

Európska komisia (EK) zverejnila zoznam siedmich najohrozenejších pamiatok v Európe pre rok 2023. Táto iniciatíva je súčasťou kampane na ochranu spoločného kultúrneho dedičstva Európy, informuje spravodajca TASR. viac »

OBRAZOM: Vo Varšave znovuotvorili múzeum Fryderyka Chopina

OBRAZOM:  Vo Varšave
2023-05-07 11:00:00

Do poľskej Varšavy sa vracia obľúbená turistická atrakcia. Múzeum Fryderyka Chopina zatvorili vlani na jeseň pre rekonštrukčné a prestavbové práce s cieľom zlepšiť prezentáciu exponátov. Dnes je však už znova otvorené, a tak sa môžete všetko zaujímavé o najväčšom poľskom klaviristovi a skladateľovi 19. storočia dozvedieť pod jednou strechou. viac »

V Pule po rekonštrukcii otvorili Malé rímske divadlo

V Pule po rekonštrukcii
2023-05-06 16:00:00

V piatok večer v istrijskom meste Pula oficiálne otvorili zrekonštruované Malé rímske divadlo. TASR informuje podľa správy agentúry HINA. viac »


Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa