Cestovanie po Európe

Slovinci bijú na poplach: Turisti sa musia dozvedieť, že naše hory sa neoplatí podceňovať

Slovinci bijú na poplach:
2023-07-25 16:00:00

Zahraniční turisti často podliehajú ilúzii, že výlety k najvyšším štítom v Slovinsku sú jednoduché. Často preto cestu do hôr podcenia, vyberú sa na výlet s nevhodným vybavením a ich záchrana si potom vyžaduje zásah horskej služby. TASR informuje podľa agentúry STA. viac »

Tajomstvo portugalskej Évory: Bohov v rímskom chráme vystriedali mäsiari

Tajomstvo portugalskej Évory: Bohov
2023-07-25 12:00:00

Zlato, striebro a meď. To všetko láka Rimanov na Pyrenejský polostrov. Na území dnešného Portugalska v 1. storočí pred n. l. zriaďujú provinciu Lusitánia a v Évore po sebe zanechajú jednu z najpozoruhodnejších stavebných pamiatok mimo Talianska. Aby sa k nej však moderní ľudia dostali, budú ju musieť doslova vybúrať... viac »

Bicyklom aj pešo: Chorváti nám prezradili svoje najlepšie tipy na túry

Bicyklom aj pešo: Chorváti
2023-07-22 09:30:00

Chorvátsko je známe predovšetkým svojim nádherným morom a nekonečnými plážami, ktoré lákajú k dokonalému oddychu, no čoraz viac turistov objavuje Chorvátsko ako dovolenkovú destináciu, ktorá ponúka veľa možností pre milovníkov aktívneho oddychu v nedotknutej prírode. viac »

Smútok vytesaný do kameňa: Park príšer v talianskej Bomarze desí aj dojíma zároveň

Smútok vytesaný do kameňa:
2023-07-19 00:00:00

V Taliansku nájdete niekoľko výnimočných záhrad. Väčšina z nich sa vyznačuje nádhernými záhonmi kvetov alebo stromovými alejami. Sacro Bosco v Bomarze je však úplne iná. Dominujú jej nevšedné sochy, ktoré sú nielen umeleckými dielami, ale zároveň vo vás môžu počas návštevy vyvolať strach. Nazbierali by ste odvahu na jej návštevu? viac »

Tip na letnú dovolenku v Grécku. Vyberte si polostrov Chalkidiki

Tip na letnú dovolenku
2023-07-16 10:00:00

Grécko patrí medzi dovolenkových favoritov Slovákov. Jeho výhodou je, že si každý rok môžete vybrať iný ostrov, ktorý vám prinesie nové a zaujímavé zážitky. Zaujímavá je však aj pevnina, napríklad naša dnešná destinácia Chalkidiki. viac »

Pobaltie, Nemecko či Poľsko: Vyskúšajte pláže Baltického mora

Sopot, Poľsko
2023-07-14 12:00:00

Pri výbere letných dovoleniek sa väčšinou zameriavame na exotiku a južné krajiny. Čo tak vyskúšať tento rok niečo úplne iné? Keď zavítate k Baltickému moru, budete milo prekvapení nielen možnosťami, ktoré ponúka, ale aj tým, koľko turistov má v skutočnosti o túto destináciu záujem. Stačí vystihnúť príjemné obdobie s horúcimi dňami a budete sa cítiť snáď ešte lepšie ako v tradičných destináciách. viac »

Novinky leta 2023 na Jadrane: Letecky do Chorvátska priamo z Bratislavy a z Košíc!

Novinky leta 2023 na
2023-07-13 15:45:00

To, že je Chorvátsko označené na mape sveta „veľkými písmenami“, je pre jeho kúzelnú prírodu, tisíc ostrovov, bohaté dedičstvo, tyrkysový Jadran a pohostinných obyvateľov. A pre nás je vlastne na dosah ruky. Čo môžeme za posledné obdobie s uznaním konštatovať, že chorvátske hotely ponúkajú vynovené služby, kvalitné hotely a rozmanitý all inclusive. A ak vás doteraz odrádzala 11 a viac hodinová cesta na tie najkrajšie južné pláže Chorvátska, už nemusí! Teraz sa s CK Satur dostanete do historického Dubrovníka a malebného Braču za necelých 1,5 hod. letecky priamo z Bratislavy aj Košíc. viac »

Nový adept na najbizarnejšiu atrakciu: Z Berlusconiho bunga bunga vily má byť múzeum

Nový adept na najbizarnejšiu
2023-07-12 09:00:00

Kontroverzný taliansky mediálny magnát a politik Silvio Berlusconi zomrel 12. júna 2023 a za sebou nechal obrovský majetok vrátane umeleckých diel, lodí a desiatich honosných víl. Najobľúbenejšia však bola len jedna – historická rezidencia kúsok od Milána, povestná zvrhlými bunga bunga večierkami, ale aj hrobkou pre bývalého premiéra aj jeho blízkych. Už čoskoro by ju mali sprístupniť aj verejnosti. viac »

Zákaz kufrov v Dubrovniku? Svet obletela správa, ktorá nie je celkom pravdou

Zákaz kufrov v Dubrovniku?
2023-07-11 12:00:00

Približne pred mesiacom obletela svet aj celé Slovensko správa, ktorá vyvolala pomerne búrlivú diskusiu. Dubrovník podľa nej zakázal v centre ťahanie kufrov na kolieskach. Dromedáru sa podarilo získať stanovisko viceprimátorky mesta, ktorá veci uviedla na pravú mieru. viac »

Skryté poklady Bulharska: 5 miest, ktoré napriek nádhere nepraskajú vo švíkoch

Skryté poklady Bulharska: 5
2023-07-11 11:00:00

Bulharsko sa počas posledných rokov stalo hitom medzi lacnými letnými dovolenkami. Kvalita služieb tam výrazne stúpla a aj Slováci opäť objavili jeho čaro. Okrem klasických fakultatívnych výletov si tam môžete prenajať aj auto a pustiť sa do spoznávania tejto nádhernej krajiny. Zamerajte sa najmä na jej skryté poklady, ktoré vám toho prezradia viac o dejinách a krásach Bulharska. viac »

Naplánujte si výlety počas dovolenky v Chorvátsku. Tieto úžasné miesta pozná málokto

Kornati
2023-07-10 07:00:00

Väčšina rodín naplánuje dovolenku v Chorvátsku tak, aby sa po ceste k moru zastavili pri nejakých zaujímavých atrakciách. Vybrali sme pre vás niekoľko skrytých pokladov, ktorými vás prekvapí najobľúbenejšia letná destinácia medzi Slovákmi. viac »

Francúzsky Menton môže ľutovať. Od Monaka sa odtrhol v najnevhodnejšom čase

Francúzsky Menton môže ľutovať.
2023-07-08 11:00:00

Monako nepochybne patrí k mimoriadne atraktívnym turistickým cieľom, počas jeho návštevy by ste však nemali vynechať ani výlet do okolia. My sme zamierili na východ smerom k talianskym hraniciam a rozhodne neľutujeme. Len kúsok od Monte Carla nás čakalo hneď niekoľko milých prekvapení. viac »

Wimbledon preslávil najmä tenis, patrí k najlukratívnejším štvrtiam Londýna

Wimbledon preslávil najmä tenis,
2023-07-05 12:10:00

Wimbledon preslávil jeden z najznámejších tenisových turnajov. Na londýnskom predmestí však uvidíte aj niekoľko iných zaujímavostí. Z centra to tam máte na skok a zrazu sa ocitnete v úplne inom svete. viac »

V Madride otvorili nové múzeum, vystavuje diela najvýznamnejších umelcov sveta

V Madride otvorili nové
2023-07-04 12:30:00

V hlavnom meste Španielska otvorili 29. júna nové múzeum – Galériu kráľovských zbierok. V budove oproti Kráľovského paláca vystavia 650 umeleckých diel zozbieraných španielskymi panovníkmi za uplynulých 500 rokov vrátane obrazov, tapisérií, nábytku či zdobených kočov. TASR správu prevzala z agentúry AFP. viac »

Nekonečná pohoda aj super zážitky: Spoznajte najkrajšie dedinky Grécka

Nekonečná pohoda aj super
2023-07-04 12:00:00

Na každom z gréckych ostrovov vám ako hlavnú možnosť na výlet budú ponúkať návštevu niektorej z malých tradičných dediniek. Domáci obyvatelia sú na ne právom hrdí. Uvidíte v nich typickú architektúru, navštíviť obchodíky s remeselníckymi výrobkami, nechýbajú reštaurácie s tradičným jedlom a občas sa nájdu aj pozostatky antických stavieb. Ktoré by ste teda mali navštíviť už počas nasledujúcej dovolenky? viac »


Sobota, 20. apríl. 2024. Meniny má Marcel.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa