Cestovanie po Európe

Zabudnite na Draculu: Najkrajšie zámky v Rumunsku lákajú svojou krásou, nie beštiami z minulosti

Zabudnite na Draculu: Najkrajšie
2023-09-20 00:00:00

V súvislosti s dovolenkou v Rumunsku sa najčastejšie skloňuje hrad Bran. Ten sa preslávil vďaka legende o Drakulovi. Lenže popri tejto známej pamiatke ako keby sa úplne zabudlo na množstvo nádherných hradov a zámkov, ktoré sa podarilo uchovať v tejto krajine. Mnohé sú spájané aj so zaujímavými legendami alebo príbehmi o tom, ako vznikli. viac »

Byt speváka Gainsbourga v Paríži sa otvorí verejnosti ako múzeum, je vypredané

Byt speváka Gainsbourga v
2023-09-18 09:30:00

Byt francúzskeho speváka Serge Gainsbourga v Paríži sa otvorí verejnosti ako múzeum. Byt vo veľmi žiadanom šiestom mestskom obvode má na čierno vymaľované múry a strop a dominuje mu čierne piano. Priestory zostali presne v tom stave, v akom boli po Gainsbourgovej smrti v roku 1991, pribudli v nich len sklenené zábrany, ktoré oddelia návštevníkov. Bytom bude návštevníkov sprevádzať audiosprievodca nahovorený spevákovou dcérou Charlotte Gainsbourgovou, napísala agentúra AFP. viac »

Historické centrum mesta Erfurt - nový prírastok na Zozname svetového dedičstva UNESCO

Historické centrum mesta Erfurt
2023-09-17 15:00:00

Stredoveké židovské centrum historického nemeckého mesta Erfurt, kde sa nachádzajú najstaršie synagógy v strednej Európe, bolo v nedeľu zaradené na Zoznam svetového dedičstva Organizácie Spojených národov pre vzdelávanie, vedu a kultúru (UNESCO). Rozhodol o tom Výbor pre svetové dedičstvo UNESCO na zasadaní v saudskoarabskom Rijáde. TASR informuje podľa agentúry DPA. viac »

Nórske fjordy sú ako pohladenie pre dušu. Tieto sú najkrajšie

Nórske fjordy sú ako
2023-09-16 00:00:00

Dovolenky v Nórsku vyhľadávajú najmä ľudia, ktorí milujú prírodu. Máte tam nespočetné možnosti na turistiku a objavovanie ich zaujímavých zákutí. Najväčšou atrakciou je z tohto pohľadu polárna žiara. A hneď na druhom mieste sú fjordy. Ku tým si môžete urobiť túru alebo si objednajte lístky na plavbu, na ktorej si ešte lepšie užijete krásu týchto odľahlých oblastí. viac »

Špecialita na jeseň: Toto sú najlepšie európske horúce pramene, kde sa vykúpete úplne zadarmo

Špecialita na jeseň: Toto
2023-09-11 00:00:00

Počas jesene a zimy sa menia aj naše cestovateľské zvyklosti. Od mora a teplých krajín prechádzame viac do vnútrozemia Európy. Tam sú skvelou voľbou lokality, kde sa nachádzajú termálne pramene. Viaceré z nich sú dokonca prístupné bezplatne. viac »

Využite krásne počasie na zážitky: Toto sú najlepšie zoologické záhrady susedných krajín

Využite krásne počasie na
2023-09-08 14:00:00

Zoologické záhrady už dávno nepatria iba medzi obľúbené atrakcie detí. Prezentácia jednotlivých zvierat je často natoľko pútavá, že sa na ich návštevu tešia aj rodičia. Mimoriadne zaujímavé zoo nájdete aj v susedných krajinách. viac »

Pocta modernej architektúre: Sevillské hríby sú najväčšou drevenou stavbou na svete

Pocta modernej architektúre: Sevillské
2023-09-07 00:00:00

Dovolenkári často vyhľadávajú historické pamiatky, na ktorých obdivujú šikovnosť našich predkov. Nemali by sme však prehliadať ani úžasné diela, ktoré vznikajú v novodobých dejinách. Napríklad najväčšiu drevenú budovu na svete, ktorá sa nachádza na námestí Plaza de la Encarnación v španielskej Seville. viac »

Cádiz je jedným z najstarších miest v Európe. Ponúka slnko, pláže aj kus zaujímavej histórie

Cádiz, Španielsko
2023-09-04 12:00:00

Sevilla patrí medzi časté turistické ciele v Španielsku. Jej výhodou je, že sa odtiaľ dostanete aj do viacerých zaujímavých miest v okolí. Jedným z nich je 120 kilometrov vzdialený Cádiz, ktorý leží priamo na pobreží a veľmi ľahko sa tam preveziete aj priamymi spojmi dopravou. Ako jedno z najslnečnejších miest v krajine vám ponúkne skvelú zmes oddychu a kultúry. viac »

Zabudnite na luxus: Monako je láskou na prvý pohľad, aj keď nie ste milionári

Zabudnite na luxus: Monako
2023-08-25 09:00:00

Už tradične sa Monako všade popisuje z hľadiska okázalého luxusu a bohatstva. Keď však pri jeho návšteva budete hľadať zaujímavosti len pomocou týchto parametrov, prídete o jeho čaro. Malé kniežatstvo si najviac užijete, keď prestanete vnímať toto klišé. Vtedy sa vám odhalia jeho pravé krásy, ako je úžasná príroda a nemenej nádherná architektúra. viac »

Dovolenka na konci leta: Chorvátsky Rab je ostrovom slnka, očarí aj v týchto dňoch

Dovolenka na konci leta:
2023-08-14 12:30:00

Slováci Chorvátsko milujú, no väčšinou mieria na rovnaké miesta. Niektoré lokality záujmu našincov trochu unikajú, čo je veľká škoda. Napríklad Rab, prezývaný Ostrov slnka, by si rozhodne zaslúžil viac pozornosti. viac »

Bulharský palác a záhrady Balčik očarili aj Coppolu. Nakrútil tu jeden zo svojich filmov

Bulharský palác a záhrady
2023-08-09 12:00:00

Blíži sa vaša letná dovolenka v Bulharsku? Ak ste už videli všetky zaujímavosti v blízkosti najobľúbenejšej pláže Zlaté piesky, máme pre vás vynikajúci tip. Palác a záhrady Balčik sú od tejto populárnej destinácie sú vzdialené len niečo vyše 20 kilometrov a ponúkajú nádherné výhľady a kus pútavej histórie. I kvôli tomu chytili za srdce aj veľa známych ľudí. viac »

Chorvátsky Trakoščan je ideálnou zastávkou na ceste k moru: Ukrýva vzácne zbrane aj pikantné akty

Hrad Trakoščan
2023-08-04 12:00:00

Chorvátsko je pre nás stále najčastejšou voľbou na letnú dovolenku. Cesta k moru však môže byť zdĺhavá, preto vám určite padne vhod malá prestávka. Výborným miestom je napríklad hrad Trakoščan, ktorý je ôen 10 kilometrov od diaľnice. viac »

Francúzska riviéra autom: Nič neplánujte, spontánne zastavte tam, kde sa vám to páči

Francúzska riviéra autom: Nič
2023-07-31 12:00:00

Francúzska riviéra ponúka návštevníkom obrovské množstvo zaujímavostí, ideálne je preto prenajať si auto a pokúsiť sa preskúmať aspoň časť z nich. My sme si za cieľ svojho výletu z Monaka určili St. Tropez, no nakoniec sme doň ani nestihli prísť. Po ceste sme sa totiž zastavili tam, kde sa nám páčilo a našli toľko neobjavených krás, že nám zabrali celý deň! viac »

Paríž umožní od roku 2025 verejnosti zaplávať si v Seine

Paríž, Francúzsko
2023-07-30 09:00:00

Parížania aj turisti, ktorí francúzsku metropolu navštívia, si budú môcť v roku 2025 prvýkrát po vyše 100 rokoch zaplávať v Seine. Oznámila to v nedeľu parížska primátorka Anne Hidalgová, informuje TASR podľa správy agentúry DPA. viac »

Jedna štvrť, 17 slávnych architektov: Weissenhof je majstrovským dielom modernej architektúry

Corbousierov dom
2023-07-28 12:00:00

Stuttgart sa rozprestiera v kopcovitom regióne a vo svete sa preslávil najmä kvôli automobilovému priemyslu. Nachádza sa tam totiž hlavný závod firmy Mercedes, pri ktorom vzniklo aj múzeum s autami tejto značky. No v meste uvidíte aj veľa iných turistických skvostov. Jedným z nich je štvrť Weissenhof, ktorá je tou najlepšou poctou modernej architektúre. viac »


Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa