Cestovanie po Európe

Zabudnite na Makarsku: Slováci v Chorvátsku najviac milujú týchto 6 miest

2024-04-26 13:00:00 |

Chorvátsko má za sebou úspešný rok. Krajinu pri Jadranskom mori navštívilo minulý rok rekordných 519.300 Slovákov, k čomu prispel aj prechod na euro, vstup do schengenského priestoru či otvorenie Pelješackého mostu. Vyše polovica turistov zo Slovenska vyhľadáva ubytovanie v súkromí, štvrtina uprednostňuje hotely. Toto sú miesta, kde slovenčinu počuť najviac.

Viac článkov

Najzaujímavejšie prírodné atrakcie Litvy: Takéto miesta inde nenájdete!

Park Kurtuvėnai
2022-09-19 12:00:00

Pobaltské krajiny sú stále veľmi zaujímavou alternatívou pre cestovateľov, ktorá okrem historických zaujímavostí láka aj vďaka nádhernej prírode. V tomto smere vyniká najmä Litva, ktorá vás prekvapí viacerými nezabudnuteľnými miestami. viac »

FOTOREPORTÁŽ z Norimbergu: TOP 10 atrakcií v jednom z najkrajších miest Nemecka

Pohľad na hrad z
2022-09-15 13:00:00

Norimberg je jedným z najobľúbenejších turistických lokalít v Nemecku. Hoci bolo mesto počas 2. svetovej vojny z veľkej časti zničené, mnohé z hlavných budov však boli starostlivo zrekonštruované do pôvodného stavu. Väčšina hlavných atrakcií mesta sa nachádza v jeho historickom jadre obkolesenom zhruba 5 kilometrov dlhými mestskými hradbami. viac »

Nocujte štýlovo: V bývalej základni MI6 je dnes luxusný hotel

Nocujte štýlovo: V bývalej
2022-09-13 12:00:00

Dovolenkári už dávno netúžia len po hoteloch, ktoré im okrem miesta na vyspanie neponúknu nič špeciálne navyše. Lákajú ich zaujímavé lokality, budovy s pútavou históriou alebo originálny koncept. Všetky tieto parametre spĺňa aj St. Ermin`s Hotel v Londýne. Na tomto mieste totiž kedysi v minulosti trávili čas tajní špióni. viac »

Hrad Balmoral – miesto, kde naposledy vydýchla britská kráľovná Alžbeta II.

Balmoral, Spojené kráľovstvo Veľkej
2022-09-09 07:00:00

Vo štvrtok popoludní obletela celý svet mimoriadne smutná správa - vo veku 96 rokov zomrela britská kráľovná Alžbeta II. Svoje posledné dni strávila na milovanom hrade Balmoral v Škótsku. viac »

Drobná Andorra žije najmä z turizmu, očarí krásnou prírodou i malebnými dedinkami

Drobná Andorra žije najmä
2022-09-06 12:00:00

Andorra patrí k najmenším krajinám v Európe a príjmy získava najmä z turistického ruchu. Cestovateľov toto kniežatstvo láka najmä krásnou prírodou a malými dedinkami, no ťaží aj z atraktívnej polohy. Leží totiž v Pyrenejach na pomedzí Francúzska a Španielska a ponúka to najlepšie spojenie oboch kultúr. viac »

Nemecký Augsburg - mesto Fuggerovcov, unikátnych kanálov aj prvých sociálnych bytov

Veža Perlachturm a radnica
2022-09-04 00:00:00

Druhé najstaršie mesto Nemecka a po Norimbergu a Mníchove tretie najväčšieho mesta Bavorska by ste pri návšteve Nemecka určite nemali vynechať. Vďaka svojej polohe bolo dôležitým obchodným aj finančným centrom Európy. O tom dodnes svedčí jeho impozantná historická architektúra, bohato zdobené cechové domy, renesančné a barokové paláce, kostoly či unikátny vodný systém mesta, zapísaný na zozname UNESCO. Všetky turistické atrakcie sú tu blízko seba, takže ich môžete poľahky prejsť v rámci prechádzok mestom pešo. viac »

Splňte si sen o dovolenke na plachetnici: V Chorvátsku sa to dá aj v septembri

Splňte si sen o
2022-09-02 12:00:00

Krása plachtenia je jednoducho v plachtení. Keď sa vietor a vlny miešajú s pocitom slobody, dobrodružstva a uvoľnenia, stávate sa súčasťou prírody. Skoro v žiadnej inej krajine to nefunguje tak dobre ako v obľúbených jachtárskych oblastiach Chorvátska. Na Istrii, Kvarneri i v Dalmácii je všetko v pohybe. viac »

Sovietske mesto v srdci Nemecka: Wünsdorf bol domovom Červenej armády, dnes láka lovcov duchov

Sovietske mesto v srdci
2022-08-23 12:00:00

Malá Moskva vo východnom Nemecku – takú prezývku malo desiatky rokov mestečko Wünsdorf kúsok od Berlína. Najskôr sa tu na boj pripravovali cisárske vojská, potom nacisti a nakoniec sa vo vojenskom komplexe na polstoročie usídlila Červená armáda. Po jej odchode zívajú obrovské priestory prázdnotou a lákajú dobrodruhov. Konečne môžu nazrieť do „zakázaného mesta“, kde o osude Nemecka rozhodovali Sovieti. viac »

Najzaujímavejšie národné parky Francúzska - skvelý tip na aktívnu dovolenku

Najzaujímavejšie národné parky Francúzska
2022-08-23 08:30:00

Čoraz viac dovolenkárov vyhľadáva aktívne trávenie dovoleniek. V práci majú väčšinou sedavé zamestnanie a vo voľnom čase túžia vyjsť si do prírody a podniknúť túru na nejaké jedinečné miesto. Francúzsko nie je len krajinou historicky cenných miest, luxusných butikov a nádherného pobrežia. Rovnako sa môže pochváliť viacerými národnými parkmi, ktoré ponúkajú výborné možnosti na dovolenkovú turistiku. viac »

Rumunská perla Konstanca: V secesnom kasíne utrácala majetok smotánka Európy

Rumunská perla Konstanca: V
2022-08-19 13:00:00

Do rumunskej Constanty na pobreží Čierneho mora zavíta v roku 1914 Mikuláš II. s rodinou. Ruský cár navštívi aj tunajšie vyhlásené kasíno, kde sa schádza smotánka z celej Európy! Čoskoro však vypuká vojna a okázalý svätostánok bohatých a mocných zohavia nemecké bomby... viac »

Bodrum - turecká perla s gréckym nádychom

Bodrum - turecká perla
2022-08-17 10:00:00

Bodrum je jednou z najvychytenejších tureckých destinácií. Okrem luxusných hotelov, nádherného pobrežia a viacero možností na vodné aktivity sa však táto oblasť vyznačuje aj širokou ponukou výletov. Priamo v Bodrume alebo na jeho predmestiach sa nachádzajú zaujímavosti, ktoré zvládnete navštíviť aj sami len za pomoci mestskej dopravy. Alebo si objednajte niektorý z platených výletov, počas ktorých preskúmate tieto lokality so sprievodcom. viac »

10 zaujímavostí, ktoré ste netušili o Bledskom jazere

10 zaujímavostí, ktoré ste
2022-08-13 09:00:00

Najväčšou atrakciou v Slovinsku je nepochybne Bledské jazero. Ročne ho navštívia tisíce turistov, ktorí vyhľadávajú rôzne zaujímavé aktivity v okolí, alebo chcú spoznať ostrov spolu s jeho slávnym kostolíkom. Aj s ním sa spájajú rôzne zaujímavé legendy, ktoré pútajú pozornosť turistov. viac »

Dokonalé destinácie pre krátku dovolenku: Toto je 15 najkrajších mestečiek Európy

Dokonalé destinácie pre krátku
2022-08-11 13:00:00

Televízna stanica CNN vypracovala zoznam 15 najkrajších malých miest v Európe. Môžu sa pochváliť nádhernou architektúrou a bohatým kultúrnym životom, ktoré sú porovnateľné s veľkými turistickými centrami, len ich navštevuje menší počet ľudí. Vo výbere sa ocitli rôznorodé lokality - od rybárskych mestečiek po stredoveké opevnené mestá. viac »

Ostrov Alonnisos - malé a milé grécke prekvapenie

Milia
2022-08-10 12:01:00

Grécko sa už dlhé roky drží na špici dovolenkových destinácií. Jednou z veľkých výhod je množstvo jeho ostrovov. Vďaka tomu sa každú sezónu objaví nejaký nový a neopozeraný hit, ktorý tam môžete objaviť. Jedným z takýchto milých prekvapení je Alonnisos, ktorý sa nachádza v blízkosti Skopelosu. viac »

Portugalský kláštor Alcobaca vznikol na močarisku: Patrí k najkrajším gotickým pamiatkam sveta

Portugalský kláštor Alcobaca vznikol
2022-08-10 12:00:00

Mestečko Alcobaca leží 120 kilometrov od Lisabonu. O jeho založenie a rozvoj sa zaslúžili mnísi, ktorí žili v tunajšom kláštore, ktorý je zapísaný na zozname UNESCO. Ten postavili na močarisku, ktoré postupne vysušovali a zaberali stále väčšie územie. Neskôr pomáhali pri vzdelávaní obyvateľov a naučili ich aj základy poľnohospodárstva, ktorým sa živia dodnes. viac »


Nedeľa, 28. apríl. 2024. Meniny má Jarmila.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa