Cestovanie po Európe

Dokonalá letná pohoda v kraji slnka a levandule: 5 nádherných výletných tipov v Provensálsku

Provensálsko, Francúzsko
2022-08-09 12:00:00

Pokiaľ sa vám páči francúzsky vidiek, v tom prípade vás istotne chytí za srdce Provensálsko. Už pri vyslovení tohto pomenovania sa vám v mysli vynoria obrázky nekončiacich levanduľových polí, okrem nich tam však nájdete oveľa viac zaujímavostí. Tešte sa teda nielen na krásnu prírodu, ale aj zaujímavé historické pamiatky. viac »

Vodný hrad Scaligero – jedno z najkrajších miest pri Gardskom jazere

Vodný hrad Scaligero –
2022-08-07 12:30:00

Gardské jazero (Lago di Garda) patrí k obľúbeným turistickým cieľom Slovákov. Máte k nemu blízko z Milána, Verony i Benátok, takže keď sa vyberiete na výlet do týchto vyhľadávaných miest, môžete sa pozrieť aj na toto krásne miesto. Okrem nádhernej prírody tam nájdete aj zaujímavé pamiatky, medzi ktorými vyniká najmä hrad Scaligero. viac »

Trogir - benátska perla v srdci Dalmácie

Pohľad na trogirskú promenádu
2022-08-05 12:01:00

Hoci väčšina turistov mieri skôr k Splitu, rozhodne by ste nemali vynechať ani neďaleký Trogir. Najmä v prípade, že obľubujete malebné mestečká, kde vám na prehliadku netreba veľmi veľa času a to hlavné je užívať si „la dolca vita“. Áno, táto chorvátska perla patrila v minulosti Benátskej republike a je to cítiť na každom kroku. viac »

Vzácnosť v Istanbule: Po piatich rokoch opráv sprístupnili bazilikovú cisternu

Vzácnosť v Istanbule: Po
2022-08-01 12:00:00

Po päťročnej obnove v piatok opäť sprístupnili historickú podzemnú cisternu v tureckom Istanbule. Táto unikátna zásobáreň vody bola postavená pre Konštantínopol ako hlavné mesto bývalej Byzantskej ríše v polovici 6. storočí počas vlády cisára Justiniána. TASR správu prevzala od tlačovej agentúry AFP. viac »

Možno nie sú najteplejšie, no ich nádhera vás šokuje: 5 anglických pláží, ktoré by stáli za hriech

Možno nie sú najteplejšie,
2022-07-29 00:00:00

Anglicko nie je tradičnou voľbou na letnú dovolenku na pláži. Ak však nemáte radi veľké horúčavy a páči sa vám tunajšia príroda a história, môžete sa nechať zlákať aj touto možnosťou. Nájdete tu nádherné pobrežia s množstvom služieb v okolí, ale taktiež opustené romantické miesta. viac »

Tip na výlet z Helsínk: Navštívte charizmatické mesto Porvoo

Tip na výlet z
2022-07-27 12:00:00

Počas dovolenky v Helsinkách máte výbornú možnosť aj na zaujímavé výlety v okolí hlavného mesta. Jedným zo zaujímavých tipov je Porvoo, ktoré je vzdialené len 50 kilometrov od fínskej metropoly. K dispozícii sú tiež dobré spoje, vďaka ktorým si môžete naplánovať celú cestu sami na vlastnú päsť. Čo zaujímavé na vás potom čaká v jej cieli? viac »

Národný park Velebit – taká ťažšia turistika v Chorvátsku

V Národnom parku Velebit
2022-07-22 08:01:00

Ste skôr ten typ cestovateľa, ktorý namiesto vylihovania na pláži rád trávi dovolenku aktívne? Aj Slovákmi a Čechmi obľúbené Chorvátsko vám toto môže poskytnúť. Ak vás po pár dňoch omrzí more, vyberte sa na hory. Sú tu naozaj krásne a turistika celkom drsná. viac »

Objavte raj na zemi: Toto je 5 najzaujímavejších pláží Talianska

Objavte raj na zemi:
2022-07-21 12:01:00

Taliansko je obľúbeným miestom na letné dovolenky kvôli tomu, že na sever sa dostanete ľahko vlastnou dopravou a popri oddychu na pláži si obzriete aj pamiatky. Na dosah však máte aj južné pobrežie či ostrovy, ktoré ponúkajú miestami rovnako nádherné pobrežie ako exotické krajiny. Inšpirujte sa týmito piatimi lokalitami, ktoré si možno pozriete už tento rok. viac »

Toskánska riviéra - fantastická dovolenka s pamiatkami i morom

Versilia,Taliansko
2022-07-13 09:01:00

Rimini, Sardínia a Sicília. To sú tri hlavné miesta, ktoré najčastejšie skloňujeme s plánovaním letnej dovolenky v Taliansku. Toskánsko skôr vnímame prostredníctvom historických miest a krásneho vidieka. Aj tam však nájdete miesto, ktoré je ako stvorené na oddych pri mori. Pozrite sa na nádhernú riviéru Versillia, ktorú domáci nazývajú aj Toskánska riviéra. viac »

OBRAZOM: V Dánsku otvorili nové múzeum utečenectva

OBRAZOM: V Dánsku otvorili
2022-07-13 08:00:00

V Dánsku otvorili v stredu pre verejnosť nové múzeum venované utečenectvu. Inštitúcia s názvom FLUGT prezentuje problematiku nútenej migrácie prostredníctvom osobných príbehov z minulosti i súčasnosti. viac »

Chorvátske hrady lákajú turistov svojimi legendami a mýtmi

Senj
2022-07-11 12:00:00

Návštevníci milujú prehliadky hradov najmä kvôli zaujímavým príbehom, ktoré sa dozvedia o ich predošlých majiteľoch. Často sú to legendy, ktoré sa ani nezakladajú na pravde. Napriek tomu nás lákajú a pri každej ďalšej návšteve zámku čakáme, kedy nám prezradia nové tajomstvo. Niekoľko zaujímavostí si vypočujete aj v najkrajších chorvátskych hradoch. viac »

Aktívna dovolenka v Grécku: Vyberte si destináciu podľa svojich záujmov

Aktívna dovolenka v Grécku:
2022-07-07 11:00:00

Športovo založení dovolenkári nemajú chuť iba polihovať na lehátku na pláži a užívať si výhľad na more. Či uý milujete vodné radovánky, alebo radi skúšate nejaké iné zaujímavé aktivity, aj počas vašich výletov si nájdete veľa možností na aktívne trávenie voľného času. Grécko je na takéto dovolenky ako stvorené. Vyberte si tohtoročnú destináciu presne podľa vašich kritérií. viac »

Baleárske poklady: 5 nádherných pláží, ktoré si domáci poriadne strážia

Baleárske poklady: 5 nádherných
2022-07-05 12:30:00

Vďaka nízkym cenám leteniek a dobrej dostupnosti patria Baleárske ostrovy medzi dovolenkové hity individuálnych cestovateľov. Najmä na Malorku sa z Viedne dostanete pohodlne hneď niekoľkokrát do dňa. Obdobne dobré podmienky ponúkajú aj zvyšné lokality. Keď sa tam však vraciate často, tak by ste už radi uvideli aj niečo nové a menej známe. V tom vám pomôže náš sprievodca týmto španielskym súostrovím. viac »

Alkmaar - malebné mestečko s vôňou syra

Alkmaar, Holandsko
2022-07-03 12:00:00

Holandské syry sa tešia vo svete veľkej obľube. Každý región tejto krajiny prináša inú zaujímavú chuťovku, ale Alkmaar medzi nimi predsa len trochu vyniká. Pravidelne sa tam koná veľký syrový trh, ktorý mení predaj týchto potravín na veľkú šou, mimoriadne obľúbenú aj medzi turistami. viac »

Chorvátske ostrovy Cres a Lošinj: Vyberte sa po dobrodružnej trase Via Apsyrtides

Výhľad z kopcov na
2022-07-02 00:00:00

My Slováci máme radi Chorvátsko a mnohí tam chodíme každý rok. Makarska, Brač, Dubrovník patria medzi najobľúbenejšie destinácie, boli ste už však na ostrovoch Cres a Lošinj? Tento malý dovolenkový raj nájdete pod ostrovom Krk a tešiť sa môžete na malebné zátoky, pláže s bielymi vlajkami, dlhočizné promenády a najmä krásnu a divokú prírodu, kde na vás čaká dobrodružstvo. viac »


Sobota, 27. apríl. 2024. Meniny má Jaroslav.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa