Cestovanie po Európe

10 zaujímavostí o švajčiarskom hrade Chillon

10 zaujímavostí o švajčiarskom
2022-06-07 12:00:00

Vo Švajčiarsku nájdete okrem krásnej prírody aj niekoľko zaujímavých historických zámkov. Jeden z nich sídli priamo pri Ženevskom jazere. Chillon vás na prvý pohľad upúta svojou krásou a zaujímavou históriou. Jednoznačne by mal patriť na zoznam vašich povinných zastávok v tejto krajine. viac »

Škótska vysočina neponúka len krásnu prírodu: Navštívte aj tieto pamiatky

Glenfinnan Viaduct, Škótsko
2022-06-05 18:00:00

Do Škótskej vysočiny chodievajú turisti najmä na aktívnu dovolenku. Je to nádherná prírodná oblasť, ale okrem krásnych zákutí vám dokáže ponúknuť aj veľa historických zaujímavostí. V minulosti tam totiž žilo viacero šľachticov, ktorí nechali postaviť krásne sídlá. viac »

Dobro došli: Zažite rovnakú dovolenku ako hviezdy filmu Šťastný nový rok 2

Dobro došli: Zažite rovnakú
2022-06-04 09:00:00

Azúrovo modré Jadranské more, úzke uličky malebných prímorských mestečiek a slnečné lúče presvitajúce cez konáre obsypané olivami v olivových hájoch. K tomu kulinárske špeciality ochutené miestnou hľuzovkou a pohár dobrého vína. Krásy Istrie môžete teraz spoznávať aj štýlovo, keď sa vydáte po stopách filmových miest z kinohitu Šťastný nový rok 2. Aj vy sa budete cítiť ako hviezdy tohto filmu, plného tepla, leta, dobrodružstva a zábavy, keď sa ubytujete na mieste, kde sa film vlani v máji nakrúcal. viac »

Aký grécky ostrov si vybrať tento rok? Vyskúšajte Paros s bezkonkurenčnou prírodou

Aký grécky ostrov si
2022-06-01 12:00:00

Väčšina z vás sa už istotne v tomto čase zamýšľa nad tým, ako budete tráviť letnú dovolenku. Pre Slovákov býva častou voľbou Grécko a jeho ostrovy Kréta či Rodos. Tento rok by ste však mohli urobiť zmenu a nájsť si niečo nové a zaujímavejšie. Vyskúšajte napríklad Paros, ktorý je súčasťou Kykladských ostrovov a podľa domácich má tú najkrajšiu prírodu z celej krajiny. viac »

Na vlastnej koži: Preskúmali sme nádherné okolie Hamburgu

Na vlastnej koži: Preskúmali
2022-05-31 07:30:00

Dovolenku s rodinou nemusíte stráviť iba pri mori. Deti síce pláže a oddych pod slnečníkom obľubujú, ale zároveň majú radi rôzne aktivity, ktoré ich počas výletov zabavia. Jeden výborný tip máme pre vás v Nemecku. Do Hamburgu sa dostanete letecky z Viedne a potom sa už pripravte na zaujímavé skúmanie tunajšieho vidieka. viac »

Na výlete do rozprávky: 5 menej známych, no o to krajších hradov v Španielsku

Hrad Peniscola
2022-05-30 07:30:00

Do Španielska cestujeme na dovolenku nielen kvôli moru a dobrému jedlu, ale tiež kvôli pútavej histórii. Nájdete tam niekoľko zaujímavých hradov, ktoré patria k jeho top atrakciám. Zabúdať by sme však nemali ani na tie menej známe s rovnako pútavými dejinami a ukážkami architektúry. viac »

Švédske Universum patrí k najmodernejším múzeám na svete: Veda ešte nikdy nebola tak atraktívna

Švédske Universum patrí k
2022-05-28 08:00:00

Veda ešte nikdy nebola tak atraktívna, ako ju uvidíte v švédskom Universe. V meste Göteborg sa nachádza jedno z najmodernejších múzeí, ktoré vám predstaví toto odvetvie vo veľmi atraktívnom šate. Svoju zábavu si tam nájdu dospelí i deti a všetci odtiaľ odídu s množstvom zaujímavých a užitočných nových vedomostí. viac »

Fantastický zážitok: Jediný chorvátsky skywalk ponúka neuveriteľný výhľad na Jadran

Fantastický zážitok: Jediný chorvátsky
2022-05-24 12:00:00

Cesta po chorvátskom pobreží ponúka množstvo nádherných výhľadov. Ak si však chcete užiť ten najvýnimočnejší, vydajte sa do prírodného parku Biokovo v Dalmácii. Práve tam sa môžete prejsť po jedinom skywalku pri Jadranskom mori. viac »

Päť prírodných zaujímavostí, ktoré by ste nemali prehliadnuť na Cypre

Cape Greco
2022-05-16 07:30:00

Cyprus patril počas ostatných rokov k našim obľúbeným letným destináciám. Dostali ste sa tam s cestovnou kanceláriou, ale vďaka pravidelným letom ste si mohli zorganizovať aj samostatnú dovolenku. Popri potulkách po úžasných plážach nezabúdajte ani na krásu prírodu, ktorá sa nachádza v širokom okolí. viac »

Španielska Segovia - nenápadné mesto s množstvom pamiatok a atrakcií

Pevnosť Segovia
2022-05-15 00:00:00

Nech sa vyberiete na dovolenku do akejkoľvek časti Španielska, všade nájdete nejaké menej známe lokality, ktoré vás prekvapia pútavými dejinami. Segovia patrí medzi najstaršie mestá v krajine. Jej základy postavili už v roku 80 pred Kristom a v 15. storočí tam prebehla korunovácia kráľovnej Izabely I. Najviac pamiatok je sústredených v historickom centre, ktoré sa dostalo na zoznam UNESCO. viac »

10 zaujímavostí: Chrám Kristovho vzkriesenia vznikol na počesť zavraždeného cára

10 zaujímavostí: Chrám Kristovho
2022-05-11 16:00:00

Chrám Kristovho vzkriesenia predstavuje jednu z najtypickejších architektúr tohto druhu v Rusku. Nádherná stavba hýri farbami a pútavou históriou. Je pýchou Petrohradu, ktorú nemôže obísť žiaden návštevník. Za pestrými fasádami nájdete rovnako prepracovaný interiér, ktorý vás uchváti svojou krásou a dômyselnosťou. viac »

Kúsok od Bergenu: K najčarovnejším sídlam nórskeho kráľa patrí Gamlehaugen

Kúsok od Bergenu: K
2022-05-09 12:00:00

Rodina nórskeho kráľa vlastní niekoľko nehnuteľností. Ich hlavné sídlo nájdete v Osle, ale v iných mestách majú svoje obľúbené rezidencie, ktoré využívajú počas dovoleniek pri oficiálnych návštevách zo zahraničia. Medzi ne patrí aj zámok Gamlehaugen, ktorý leží približne 10 kilometrov od Bergenu. viac »

To najlepšie z metropoly Švédska: TOP 10 atrakcií v Štokholme

Štokholm
2022-05-03 12:00:00

Hlavné mesto Švédska má oproti iným metropolám jednu výnimočnosť. Rozprestiera sa na niekoľkých ostrovoch, ktoré sú prepojené mostami. viac »

Vodopád nad morom, vzácne jazierka i blankytná lagúna: 7 TOP prírodných lokalít Turecka

Modrá lagúna, Ölüdeniz
2022-05-02 12:00:00

Prichádza leto a Turecko sa opäť hlási o slovo. Ak ste tam už počas predošlých dovoleniek videli väčšinu pamiatok, naplánujte si teraz výlety iným spôsobom. Vyberte sa na potulky za tými najkrajšími prírodnými zaujímavosťami. viac »

Zámok Valentino: V náručí hôr sa hriešna panovníčka oddávala vášni

Zámok Valentino, Turín
2022-04-29 09:58:00

Talianske mesto Turín v náručí hôr je známe vďaka množstvu cenných historických pamiatok. Medzi nimi vyniká zámok Valentino, ktorý sa rozprestiera uprostred nádherného parku. Vašu návštevu si preto rozdeľte do dvoch častí. Najprv si pozrite samotnú pamiatku a potom sa prejdite pomedzi krásnu zeleň, kde odhalíte ďalšie zaujímavosti. viac »


Piatok, 10. máj. 2024. Meniny má Viktória.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa