Cestovanie po Európe

Sever Chorvátska láka na množstvo atrakcií: Tieto sú TOP

Hrad Trakoščan
2022-04-23 13:00:00

Chorvátsko patrí k najobľúbenejším zahraničným destináciám Slovákov. Najmä počas leta vyrážajú na jeho pobrežie tisíce dovolenkárov. Táto obľúbená dovolenková destinácia však ponúka viac, ako len vody a pláže Jadranského mora. Zaujímavé miesta so skrytými pokladmi nájdete aj v jeho vnútrozemí, kam sa môžete vybrať už v týchto jarných dňoch. Napríklad na severe krajiny, ktorá je dostupná autom zo Slovenska zhruba za štyri hodiny narazíte na malebné mestečká aj krásne hrady. viac »

Egeskov je najzachovalejším renesančným hradom: Zničiť ho vraj môže drevená bábika

Egeskov je najzachovalejším renesančným
2022-04-22 09:00:00

V dánskom meste Kvaerndrup nájdete najzachovalejší renesančný hrad v Európe. Egeskov púta pozornosť zaujímavou históriou, ale aj niekoľkými unikátnosťami, ktoré uvidíte počas prehliadky. K jednej bábike sa viaže zaujímavý, ale aj trochu strašidelný príbeh. viac »

Lurdy – pútnické miesto, ktoré vás prekvapí viacerými zaujímavosťami

Lurdy – pútnické miesto,
2022-04-18 12:00:00

Francúzske mestečko Lurdy sa preslávilo najmä ako pútnická oblasť. V minulosti sa tam údajne zjavila Panna Mária a teraz tomuto miestu pripisujú zázračné schopnosti. Okrem duchovnej cesty tam na vás čaká aj niekoľko zaujímavých pamiatok a atrakcií. Vyplníte si nimi voľný čas a spoznajte zaujímavosti z tunajšej histórie. viac »

Kaplnkový most je európskym unikátom, aj tak mu však hrozilo zbúranie

Kaplnkový most je európskym
2022-04-16 12:01:00

Rieku Reuss v Lucerne preklenie na konci 19. storočia niekoľko moderných mostov. Stovky rokov stará drevená lávka v ich susedstve zrazu pripadá obyvateľom mesta zbytočná. Väčšina ľudí by ju najradšej zbúrala! Mešťanostovia však ich nátlaku nepodľahnú. Kaplnkový most zachovajú ako jednu z dominánt mesta… viac »

Navštívte Estónsko: Toto sú jeho najkrajšie mestá

Hrad Haapsalu
2022-04-13 12:00:00

Pobaltie patrí medzi stále málo prebádané oblasti. Celá krajina ponúka nádherné mestá, ktoré prinášajú zaujímavú históriu, pamiatky, ale aj úžasnú prírodu. Týchto päť by ste si istotne mali pridať na cestovateľský zoznam, pretože sa kvôli nim oplatí zostať tu na dlhšiu dovolenku. viac »

Fantastická správa z Benátok: Slávny palác Procuratie Vecchie po prvý raz sprístupnili verejnosti

Palác Procuratie Vecchie pri
2022-04-10 12:00:00

Po trojročnej obnove v piatok po prvý raz sprístupnili verejnosti renesančný palác Procuratie Vecchie (Staré prokuratúry) na Námestí sv. Marka v talianskych Benátkach. TASR správu prevzala od tlačovej agentúry AFP. viac »

Dovolenka v Ríme za pár eur: Za vstupy do týchto pamiatok nič neplatíte

Piazza del Popolo v
2022-03-29 13:00:00

Talianska metropola je plná nádherných kostolíkov a zaujímavých architektonických pamiatok. Mnohé z nich si môžete pozrieť bez toho, aby ste museli vyťahovať peňaženku z kabelky či vrecka. Okrem nádherných námestí, vzácnych fontán či slávnych Španielskych schodov ušetríte v Ríme aj pri návšteve ďalších pamiatok. viac »

Blíži sa letná dovolenka v Bulharsku: Navštívte aj tieto prírodné zaujímavosti

Blíži sa letná dovolenka
2022-03-27 00:00:00

Bulharsko patrí k našim obľúbeným letným destináciám. Už niekoľko rokov hrá prím aj medzi slovenskými dovolenkármi. Ak sa tam vyberiete tento rok, skúste spojiť leňošenie na pláži s preskúmaním niektorých jedinečných prírodných atrakcií. Istotne to bude stáť za to! viac »

Londýn, ako ho nepoznáte: Toto sú jeho menej známe atrakcie

Kostol St. Martin in
2022-03-26 00:00:00

Taktiež si pred začiatkom dovolenky vyberáte nejakú hlavnú tému? Niekedy sa zameriavate na pamiatky, inokedy zájdete len za kultúrou alebo si vychutnávate gastronomické zážitky. Pri Londýne si môžete napríklad zvoliť výlet, počas ktorého uvidíte najmä menej známe zaujímavosti. viac »

Zabudnite na Sagradu Familia: Nádherné Gaudího diela uvidíte aj mimo Barcelony

Vila El Capricho, Comillas
2022-03-21 12:00:00

Milovníci modernej architektúry a práce Antoniho Gaudího sústreďujú svoju pozornosť obvykle len na Barcelonu. Pravdou je, že v katalánskej metropole nájdete pokope najviac stavieb tohto jedinečného velikána, no úžasnými dielami sa môžu pýšiť aj iné mestá. viac »

Rekordný park Wilhelmshöhe: Herkules stráži systém vodopádov a kaskád

Rekordný park Wilhelmshöhe: Herkules
2022-03-19 00:00:00

Na úpätí kopca nad nemeckým Kasselom vyrastá v stredoveku kláštor Weissenstein. Potom, čo je v 16. storočí opustený, ho miestni vládcovia začnú využívať ako loveckú chatu. Landgróf Karol I. sa však na prelome 17. a 18. storočia rozhodne využiť tunajšiu členitú krajinu oveľa ambicióznejším spôsobom. Práve tu si splní svoj celoživotný sen! viac »

Vo Francúzsku majú tajomný kameň: Váži 137 ton, ale nadvihne ho každý

Vo Francúzsku majú tajomný
2022-03-14 13:00:00

Francúzi majú kameň, ktorý vyzerá ako z rozprávkového sveta. V skutočnosti je obrovský, má niekoľko ton, ale napriek tomu si s ním poradia takmer všetci. Stačí sa postaviť zo správneho uhla a ľahko ho nadvihne aj útly človek. Jeho tajomstvo totiž spočíva v malom triku. viac »

Lisabon s minimálnymi nákladmi: Tieto zaujímavosti nestoja ani cent

Lisabon s minimálnymi nákladmi:
2022-03-13 00:00:00

Letenky z Viedne do Lisabonu sa pravidelne objavujú v zaujímavých akciách. Ak si chcete užiť skutočne lacnú dovolenku, v tom prípade sa inšpirujte našimi tipmi. Tieto pamiatky a miesta si môžete obzrieť zadarmo a investujete tak len do nutných výdavkov. viac »

Kanárske ostrovy ponúkajú nový hit: Navštívte La Gomeru

Pláž Santa Catalina na
2022-03-09 00:00:00

Doteraz si turisti všímali pri výbere dovoleniek najmä väčšie z Kanárskych ostrovov. Tento rok však prichádza nový hit v podobe La Gomery, ktorá je druhá najmenšia z nich. Napriek tomu sa môžete tešiť na pestré možnosti využitia voľného času, ale aj pokojný relax pri mori. viac »

Splnený sen pre milovníkov výhľadov: Päť prírodných zázrakov vo Walese

Snowdonia
2022-03-01 12:00:00

Britské ostrovy majú všetky tromfy na to, aby dokázali osloviť cestovateľov. Lákajú ich na historické pamiatky, pestrú kultúrnu scénu, ale aj nádherné prírodné oblasti. Tie sú sústredené najmä vo Walese, ktorý ponúka skvelé tipy na turistiku alebo ľahšie vychádzky. viac »


Piatok, 10. máj. 2024. Meniny má Viktória.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa