Cestovanie po Európe

5 najkrajších miest, ktoré by ste mali navštíviť v Srbsku

Novi Sad
2022-02-28 12:00:00

Srbsko je nám veľmi blízke vďaka kultúre a podobnej povahe obyvateľov. Z toho dôvodu tam často radi chodievame na výlety a spoznávame zákutia tejto nádhernej krajiny. Väčšina si ju spája najmä s Belehradom, no za návštevu rozhodne stojí aj niekoľko ďalších zaujímavých lokalít. viac »

Top päť tipov na krátku mestskú dovolenku: Jeden z najlepších máme doslova na skok

Ľubľana
2022-02-27 12:00:00

Magazín Time Out zverejnil zaujímavý rebríček. Tentoraz vybrali najlepšie miesta pre krátke mestské dovolenky pre rok 2022 a na veľmi vysokú priečku zaradili aj jeden tip od našich susedov. viac »

Kyjev uprostred vojny: Uvidia ešte niekedy turisti tieto poklady?

Kyjevsko-pečerská lavra
2022-02-26 13:00:00

Vojny a ozbrojené konflikty medzi znepriatelenými stranami predstavujú obrovskú hrozbu pre životy obyvateľov, ale aj pre pre zachovanie vzácneho kultúrneho dedičstva, ktoré formuje ich národnú identitu. Poškodenie či úplné zničenie sa často týka hnuteľných i nehnuteľných pamiatok, múzeí, knižníc, archívov, cirkevných stavieb, hradov, zámkov či palácov, ale prejavuje sa aj formou rabovania kultúrnych predmetov vnímaných ako vojnová korisť. Ukrajina bohužiaľ zrejme nebude výnimkou. viac »

Hrad Tourbillon – letné sídlo poznačené krvavou históriou

Hrad Tourbillon
2022-02-24 12:00:00

Prvé základy švajčiarskeho hradu Tourbillon postavili na konci 13. storočia. Odvtedy vystriedal niekoľko majiteľov, ktorí pôsobili najmä v cirkevnej sfére. Stalo sa z neho obľúbené letné sídlo, ktoré však poznačila tragická udalosť. Jedného z vlastníkov totiž zavraždili rebeli a jeho život tak vyhasol v hrade, ktorý tak veľmi miloval. viac »

Korvínov hrad – miesto, kde väznili Drakulu

Hrad Hunedoara (Korvínov hrad)
2022-02-17 08:01:00

Rumunský turizmus sa úzko spája najmä s legendami o grófovi Drakulovi. Mnoho cestovateľov priláka do krajiny jeho pútavý príbeh. Jedným z miest, ktoré sa spomínajú v súvislosti s týmto tajomným mužom, bol aj Korvínov hrad - majstrovské architektonické dielo, ktoré môže konkurovať aj podstatne známejším zámkom v Európe. viac »

5 najkrajších malých mestečiek vo Švédsku

5 najkrajších malých mestečiek
2022-02-16 12:00:00

Viete, kde zažijete počas vašich ciest najväčšiu zábavu? No predsa v malých mestečkách a dedinách, kde je miestna kultúra neporušená a odhaľuje všetky svoje zaujímavé zákutia. Aj Švédsko má v tomto smere čo ponúknuť. viac »

Augsburg dal svetu základy evanjelickej viery: Patrí k najvýznamnejším nemeckým mestám

Augsburg, Nemecko
2022-02-10 12:00:00

Nemecké dejiny výrazne ovplyvnilo formovanie protestantskej viery. Dôležitú úlohu v tomto prípade zohralo mesto Augsburg, ktoré je druhým najstarším v tejto krajine. Už v minulosti malo významnú pozíciu, pretože sa nachádzalo na hlavnej ceste do Verony. Via Claudia je aj dnes lákadlom pre turistov, pretože sa v jej blízkosti združuje mnoho vzácnych pamiatok. viac »

Stredoveké mrakodrapy: Bolognské veže vyrástli z nenávisti

Bologna
2022-02-08 08:00:00

V Bologni zúri boj medzi guelfmi a ghibellínmi. Ich vzájomné potýčky sú na dennom poriadku. Bohaté rodiny si v obavách o život začínajú opevňovať svoje domovy. Kvôli nedostatku miesta vyrastú v meste desiatky „stredovekých mrakodrapov“. viac »

Palác Hampton Court má jedno z najstarších ihrísk na svete a kuchyňu pre 200 kuchárov

Hampton Court
2022-02-01 12:00:00

Londýn sa môže pochváliť veľkým počtom kráľovských stavieb. Jednou z nich je Hampton Court, ktorý pochádza zo 16. storočia. Pôvodne bol letným sídlom Henricha VIII. a už odvtedy sa podarilo uchovať niekoľko výnimočných častí. Nachádza sa tam napríklad najväčšia kuchyňa na svete z tejto éry, ktorú používali na veľkých hostinách. viac »

Výlet do Ľubľany: Hlavné mesto Slovinska je malé, ale milé

Ľubľana, Slovinsko
2022-01-28 12:00:00

Hlavné mesto Slovinska zatiaľ stále patrí k turisticky menej vyhľadávaným metropolám. Vďaka tomu sa mu podarilo uchovať svoj pôvodný charakter a ešte stále v baroch stretnete viac domácich ako turistov, s ktorými sa môžete veselo baviť až do skorého rána. Ľublinčania sú veľmi priateľskí, radi sa zoznamujú s novými ľuďmi a ochotne vám ukážu tie najväčšie krásy svojho rodného mesta. viac »

Talianske Bormio: Zimné športy a termálne kúpele na jedinom mieste

Bormio
2022-01-26 12:00:00

Na severe Talianska v regióne Lombardsko leží v obklopení nádhernej prírody malé mestečko Bormio. Vybudovali ho v údolí, ktoré vytvorila rieka Adda a žije tam len okolo 4000 obyvateľov, takže si uchováva svoju pôvodnú atmosféru. Tú si tam prichádzajú vychutnať najmä lyžiari a milovníci zimných športov. viac »

Milovníci kvetov, toto musíte vidieť: Najkrajšie botanické záhrady sveta

Pohľad z pavilónu v
2022-01-26 08:00:00

Ľudia si vždy dali záležať na svojich záhradách, ktoré boli ich vizitkou. Na rozdiel od domácností, totiž nikdy neušili pozornosti okoloidúcich a susedov. Bola to ich pýcha a možnosť ukázať, aký máte vkus a v prípade žien, akými sú gazdinkami. Zmes štýlov a široké spektrum rastlín ponúka mnoho možností na to, ako si skrášliť svoje príbytky. Tento výber prináša skvosty nášho kontinentu, ktoré by ste určite nemali vynechať pri návštevách nasledujúcich štátov. viac »

Istanbul – hlavné mesto dvoch rozličných svetov

Istanbul, Turecko
2022-01-23 00:00:00

Turecko v sebe skrýva jeden malý zázrak, stret dvoch rozličných svetov na jednom mieste. Jeho najlepším reprezentantom je Istanbul, ktorý leží na križovatke dopravných ciest z Európy do Ázie. Je pomyselným hlavným mestom dvoch rozličných svetov - kresťanského a moslimského a turistom ponúka obrovské množstvo zážitkov. viac »

Turisti sa môžu tešiť na nové atrakcie: Tieto môžete navštíviť v Európe

Brusel
2022-01-22 00:00:00

Svet je opäť krajší o zopár nových atrakcií. Cestovatelia sa môžu tešiť na niekoľko zaujímavostí, ktoré sa nachádzajú aj v obľúbených destináciách. Pokiaľ tento rok plánujete spoznávať najmä Európu, možno vás inšpirujú tieto fantastické miesta. viac »

Pýchou Portugalska sú stredoveké hrady: Toto je 7 najkrajších

Hrad Obidos, Obidos
2022-01-21 12:00:00

Dovolenka v Portugalsku uspokojí chúťky všetkých cestovateľov. Je tam krásna príroda, tajomné miesta, historické pamiatky, ale aj oblasti s moderným umením. Medzi top atrakcie v krajine patria aj hrady a zámky. Najviac ich je sústredených v mestečku Sintra neďaleko Lisabonu. To sa vďaka nim premenilo na malú rozprávkovú krajinu, ktorá sa teší veľkému záujmu turistov. viac »


Piatok, 10. máj. 2024. Meniny má Viktória.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa