Cestovanie po Európe

To najlepšie zo Stovežatej: TOP 10 atrakcií v Prahe

Karlův most, Praha
2021-12-02 12:00:00

K českej metropole máme ešte aj niekoľko rokov po rozdelení krajín veľmi blízky vzťah. Praha má v našich srdciach špeciálne miesto, preto sa tam radi vraciame. Milujeme jej kultúru, architektúru a tradičnú českú pohostinnosť. Toto je desať pamiatok, ktoré by ste mali rozhodne navštíviť. viac »

Turisti rozhodovali o top atrakciách Nemecka: O víťazovi ste možno nikdy nepočuli

Miniatur Wunderland Hamburg
2021-12-02 06:30:00

Nemecko ponúka obrovské množstvo turistických atrakcií, za ktorými jazdia ľudia z celého sveta. Vybrať tú najzaujímavejšiu je takmer nemožné, Nemecký národný turistický úrad preto zorganizoval anketu, do ktorej sa zapojilo vyše 14 tisíc cudzincov. Tí hlasovali o tom, ktorá sa im páči najviac a výsledkom je stovka top atrakcií v krajine. My vám predstavujeme najlepšiu desiatku. viac »

Slávne mesto z filmových trhákov vymiera: Nových obyvateľov láka aj na pivo zadarmo

Görlitz
2021-11-25 07:01:00

Východonemecký Görlitz býva považovaný za najkrajšie mesto v krajine a nakrúcalo sa tu viac oscarových filmov než kdekoľvek inde. To však zrejme ku šťastiu nestačí, a tak sa obyvatelia pomaly vytrácajú. Radnica láka nových na zaujímavé bonusy. viac »

Taliansky Janov dýcha atmosférou riviéry: Preslávil ho rodák Kolumbus aj obrovský prístav

Janov
2021-11-22 12:00:00

V minulosti viaceré prímorské mestá súťažili o titul najlepšieho prístavu. V Taliansku v priebehu 10. storočia takto súperili Janov a Pisa, až sa víťazstvo podarilo uchmatnúť prvému menovanému. Odvtedy tam kotvili všetky nákladné lode a do celého regiónu sa dostali veľké príjmy. Janov začal prekvitať, čo sa odrazilo aj na nádherných stavbách v celom meste. Tie patria medzi jeho skvosty až dodnes, preto sú obľúbenou atrakciou medzi cestovateľmi. viac »

Na návšteve Záhrebu: Chorvátska metropola nás očarila

Záhreb, Chorvátsko
2021-11-20 00:00:00

Väčšina slovenských turistov, ktorí v lete smerujú do dalmátskych letovísk, tadiaľto prechádzajú, ale takmer nikto sa tu nezastaví. Miliónová chorvátska metropola Záhreb je zatiaľ turistickým ruchom takmer nedotknutá. A pritom je vzdialená od Slovenska iba štyri hodiny cesty autom. Nájdete v nej množstvo múzeí, krásnych parkov, kaviarní a priateľských ľudí. viac »

Hrad Trakai vznikol kvôli ženskému rozmaru, dnes patrí k top atrakciám Litvy

Hrad Trakai, Litva
2021-11-18 12:00:00

Hrad Trakai sa nachádza len 30 kilometrov od Vilniusu. Vznikol na nádhernom mieste uprostred jazera, vďaka čomu pôsobí, akoby sa na ňom vznášal. Teraz sa v ňom už nachádza múzeum, ktoré patrí medzi najnavštevovanejšie atrakcie v krajine. viac »

Veľké porovnanie cien v Európe: Toto sú najlacnejšie a najdrahšie dovolenkové destinácie

Veľké porovnanie cien v
2021-11-18 08:01:00

Spoločnosť Post Office Travel Money robí pravidelne analýzy dovolenkových nákladov, aby ste si mohli výlety naplánovať presne podľa vašej peňaženky. Tentoraz si vzali na mušku 40 rôznych miest na starom kontinente a z nich zostavili rebríček cenovo najvýhodnejších na váš ďalší výlet do zahraničia. viac »

Ozdobou fínskych Helsiniek sú aj kostoly: Táto pätica je naozaj výnimočná

Helsinská katedrála
2021-11-14 00:00:00

Kombinácia prírody a majstrovského umenia šikovných architektov nám ponúka to najkrajšie zo sakrálnej tvorby, čo môžeme vidieť v metropole Fínska. Často sú to aj nové kostoly, ktoré vzdávajú úctu Bohu a svätcom a ukazujú nám, koľko talentu sa skrýva v niektorých majstroch. viac »

Lausanne - olympijské mesto s nočným hlásnikom

Lausanne
2021-11-10 12:00:00

Ženevské jazero sa môže pochváliť ďalším nádherným mestom. Tým je Lausanne, ktoré sa pokladá za jedno z centier športu. Nachádza sa tam totiž centrála Medzinárodného olympijského výboru (MOV) a je tu situované aj múzeum venované olympiáde. Okrem toho sa v minulosti preslávilo vďaka slávnej univerzite, ktorej história sa začala písať už v roku 1537. viac »

Vianočné dobrodružstvo: Pridajte sa k Mikulášovi na Malte

Pridáte sa k Mikulášovi
2021-11-09 13:00:00

Kde plánujete stráviť december? Jednou z dostupných možností je mesto Valletta na ostrove Malta. Od 3. decembra do 2. januára budú mať návštevníci maltského hlavného mesta šancu zažiť adaptáciu príbehu o Mikulášovi. viac »

Hrad Tintagel – nádherné miesto, kde sa vraj narodil kráľ Artuš

Tintagel
2021-10-29 00:01:00

Cornwall patrí k najnavštevovanejším krajom v Anglicku. Medzi jeho hlavné atrakcie patrí aj hrad Tintagel. Táto šarmantne pôsobiaca zrúcanina sa preslávila aj tým, že sa tam podľa niektorých zdrojov narodil legendárny kráľ Artuš. viac »

Živé ohne a rozprávkový vodopád: Spoznajte menej známe atrakcie v Rumunsku

Sibiu
2021-10-28 12:00:00

Rumunsko je známe najmä vďaka Transylvánii a Bukurešti, turistom však toho ponúka omnoho viac. O niektorých atrakciách ale nevedia ani domáci... viac »

V práci ako na dovolenke: V Zadare otvorili dedinu pre digitálnych nomádov

Zadar zbožňujú aj nároční
2021-10-27 12:00:00

V Zadare bola otvorená prvá dedina pre digitálnych nomádov, ľudí z celého sveta, ktorí pracujú z domu pre zamestnávateľa na druhom konci sveta. Projekt trvá odteraz do jari, pretože digitálni nomádi nemajú v turistickej sezóne radi davy a iniciátori tvrdia, že sa to len teraz začína. Za päťsto eur mesačne dostanú ubytovanie v prefabrikovanom dome pri mori, co-workingový priestor a komunitného lídra, ktorý bude v dedine zabezpečovať zázemie a organizovať akcie. viac »

Kyjev - zaujímavá metropola susednej Ukrajiny

Od decembra sa lieta
2021-10-25 12:00:00

Metropolou susednej Ukrajiny je čarovný Kyjev. Turistov láka na viacero zaujímavostí. viac »

Rozprávkový Schwerin bol pýchou nemeckej šľachty: Má presne 365 vežičiek

Zámok Schwerin
2021-10-16 00:00:00

Na severe Nemecka sa uprostred jazera Schwerin rozprestiera rovnomenný zámok. Postavili ho na malom ostrovčeku, no napriek tomu vás prekvapí svojou veľkoleposťou. Nachádza sa v ňom niekoľko stoviek miestností a vďaka tomu patrí medzi najrozsiahlejšie šľachtické sídla v krajine. viac »


Pondelok, 20. máj. 2024. Meniny má Bernard.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa