Cestovanie po Európe

Tyrkysové more, jemný piesok a horúce slnko: Toto je 5 najkrajších pláží na Cypre

2024-05-20 14:00:00 |

Cyprus má vraj najkrajšie pláže v Európe. Kvôli tomu nepatrí dovolenka na tomto ostrove k najlacnejším, ale zato vám aj v kombinácii s tunajšími službami prinesie ten najlepší zážitok. Vyberať si na pobrežia svojho favorita nebude jednoduché, každý kút má svoje osobité čaro a prináša iné výhody.

Viac článkov

Švédska príroda je úžasná. Toto je to najkrajšie z nej

Švédska príroda je úžasná.
2021-10-14 12:00:00

Cestovatelia milujú všetky severské štáty najmä kvôli ich jedinečnej prírode. Švédsko im z tohto hľadiska ponúka najväčšiu rozmanitosť. Uvidíte tam krásne jazerá, pláže, horské oblasti a budete mať skvelé podmienky aj na lyžovanie. Stačí si len vybrať to, čo najlepšie ulahodí vášmu vkusu a potom sa môžete vybrať na spoznávanie nových končín. viac »

Geniálny škandalista: Modiglianiho obrazy šokovali Paríž, dnes ich vystavujú vo Viedni

Výstava Modigliani - Revolúcia
2021-10-05 13:00:00

Pred sto rokmi jeho obrazy šokovali Paríž, dnes sa predávajú za milióny. Amedeo Modigliani (1884 – 1920), rodák z talianskeho Livorna, rovnako ako jeho rival Pablo Picasso, najčastejšie na svojich obrazoch zachytával tváre a telá svojich múz. Jeho najvýznamnejšie maľby predstavuje jedinečná výstava vo viedenskej Albertine pri príležitosti 100. výročia úmrtia umelca. viac »

V Španielsku je vyše 20 tisíc kostolov: Toto sú tie najúžasnejšie

Katedrála v Burgose
2021-10-02 15:00:00

Španielsko patrí medzi krajiny so silnou náboženskou tradíciou. I z toho dôvodu nájdete na jeho území množstvo nádherných kostolov. Chrámy stavali v tých najkrajších mestách a bonusom navyše je často nádherná vyhliadka na okolie. Ak patríte medzi fanúšikov sakrálneho umenia, vyberte sa na výlet do týchto končín. viac »

Belgicko preslávili najmä pamiatky: Týchto 7 prírodných atrakcií im však poriadne šliape na päty

Jazero Minnewater
2021-09-30 12:00:00

Belgicko nám nepochybne ponúka obrovské množstvo zaujímavých historických pamiatok, ale aj moderných atrakcií. Stačí si spomenúť na Brusel, kde na každom kroku uvidíte iné príťažlivé a pútavé miesto. Popri nich sa však môžu v tejto krajine pochváliť aj nádhernou prírodou, ktorú by nemali prehliadať ani cestovatelia. viac »

Syrakúzy – Archimedovo rodisko, ktoré spája grécku a taliansku kultúru

Syrakúzy
2021-09-26 00:00:00

Ktorá časť Talianska je pre vás dovolenkovým rajom? Milujete Rím s jeho jedinečnou históriou, Toskánsko ako rodisko famóznej gastronómie, alebo radšej prichádzate do Sicílie, kde ešte stále zažijete pravú atmosféru tejto krajiny? Tunajšie mesto Syrakúzy navyše spája grécku a rímsku kultúru, takže tu o zážitky nebude núdza. viac »

OBRAZOM Víťazný oblúk v Paríži zabalili do látky ako poctu umelcovi Christovi

Zahalený Víťazný oblúk v
2021-09-25 12:00:00

Víťazný oblúk v Paríži zahalili do striebristo-modrej trblietavej látky a previazali červeným lanom v rámci projektu s názvom "L'Arc de Triomphe, Wrapped". Autorom projektu je Christo, zosnulý americký umelec bulharského pôvodu, ktorý sa preslávil "balením" známych stavieb. viac »

Lichtenštajnsko – malá krajina s veľkým potenciálom

Hrad Vaduz
2021-09-19 00:00:00

Lichtenštajnsko patrí k najmenším krajinám v Európe. Napriek tomu vám dokáže ponúknuť veľa zaujímavých atrakcií, ktoré stoja za návštevu. Vďaka malej rozlohe ho môžete prejsť už počas jednej dovolenky. Vytvorte si plán, počas ktorého uvidíte prírodné zaujímavosti, ale aj historicky cenné miesta. viac »

Dovolenka v Madride: Naplánujte si aj poznávací výlet do okolitých miest

Toledo, Španielsko
2021-09-11 12:00:00

Hlavné mesto Španielska je nepochybne ideálnym miestom na krátky výlet, ale aj na dlhšiu dovolenku. Keď sa už nasýtite jeho krásy, možno budete mať chuť spoznať aj atrakcie v okolitých regiónoch. V tom prípade vám výborne pomôžu organizované tour, vďaka ktorým sa dostanete k tým najzaujímavejším pamiatkam. viac »

Michelinské reštaurácie v Chorvátsku - gastronomický orgazmus za mastné sumy

Hilton Rijeka Costabella Beach
2021-09-10 08:01:00

K dobrej dovolenke patrí nepochybne aj chutné jedlo. Azda aj to je dôvod, prečo sa Chorvátsko teší tak veľkej popularite. Hoci sa tam môžete fantasticky najesť prakticky v každej dedinke, prestížnou Michelinskou hviezdou sa môže chváliť len desať podnikov. viac »

Mostar – mesto, ktoré vo vás zanechá silné emócie

Mostar
2021-09-09 08:01:00

Po Sarajeve je Mostar druhým najznámejším mestom v Bosne a Hercegovine. V jeho okolí je nádherná príroda, dotvárajúca krásnu atmosféru stavieb, z ktorých niektoré sú zachované v pôvodnom osmanskom štýle. Pri prechádzke centrom sa do tohto miesta ihneď zamilujete. V jeho uliciach sú totiž zapísané príbehy, ktoré vo vás vyvolajú silné emócie. viac »

Medzi nebom a zemou: Santuario Madonna della Corona patrí k najfascinujúcejším stavbám Európy

Santuario Madonna della Corona
2021-09-06 11:50:00

Svätyne doslova prilepené o skalu v obrovskej výške sú skôr doménou vzdialenejších krajín, jednu takú však môžete poľahky navštíviť aj vy. Nachádza sa totiž neďaleko talianskeho jazera Lago di Garda a hoci na prvý podľa vyzerá nedostupne, opak je pravdou. viac »

Grécky Samos – ideálna voľba na septembrovú dovolenku

Pythagorion, Samos
2021-09-02 08:01:00

Septembrová dovolenka môže byť výhodná z viacerých dôvodov. Deti sú už v škole, takže je v hoteloch pokojnejšia atmosféra, ceny sú trošku nižšie a navyše nie je ani tak horúco ako počas júla či augusta. Ideálnym miestom na takýto pobyt je napríklad grécky ostrov Samos. I v septembri je tam príjemne teplo a vy si užijete letné radovánky. viac »

Súostrovie Orkneje – päťtisíc rokov škótskej histórie

Old Man of Hoy
2021-08-27 11:50:00

Pri spomienke na Škótsko nikto nešetrí chválospevmi na Škótsku vysočinu. To však vôbec netušia, že im uniká jedna možno ešte krajšia oblasť v tejto krajine. Súostrovie Orkneje vytvára 70 menších ostrovov, ktoré sú roztrúsené popri severnom pobreží. Krásna príroda a roky pútavej histórie vytvorili dokonalú dovolenkovú zmes, po ktorej túži nejeden cestovateľ. viac »

Luzern stál pri počiatkoch švajčiarskeho turizmu: Dovolenkárov láka aj dnes

Lucern, Švajčiarsko
2021-08-24 11:50:00

Z Viedne sa veľmi pohodlne dostanete leteckými či vlakovými spojmi priamo do Zürichu. Odtiaľ je to už len päťdesiat kilometrov do nádherného Luzernu, ktorý sa rozprestiera pri krásnom jazere. Už pri prvej návšteve tohto mestečka pochopíte, prečo ho tak veľmi milovali aj naši predkovia. viac »

Dovolenka na Cypre: 7 najzaujímavejších fakultatívnych výletov

Dovolenka na Cypre: 7
2021-08-20 00:00:00

Cyprus spája to najlepšie z tureckej a gréckej kultúry. Domáci obyvatelia sú pohostinní, majú vynikajúcu gastronómiu, ich pláže patria k najčistejším a ešte k tomu sú na ostrove viaceré zaujímavé pamiatky. Dovolenka v týchto končinách je vysnívanou métou mnohých cestovateľov. Preto ani na chvíľku neváhajte, zabookujte si pobyt a pozrite sa aj na zaujímavú ponuku fakultatívnych zájazdov. viac »


Pondelok, 20. máj. 2024. Meniny má Bernard.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa