Cestovanie po Európe

Hrad Gravensteen – strašné miesto, ktorého sa každý bál


Gravensteen, Gent
2022-01-17 07:15:00

V belgickom meste Gent stojí hrad Gravensteen, ktorý postavili v 12. storočí. Pôvodní majitelia v ňom nežili dlho, preto bol celé stáročia opustený. Nakoniec mu našli nové využitie a premenili ho na väzenie, ktorého sa každý zločinec bál. I z toho dôvodu tam dnes inštalovali múzeum mučenia, ktoré je podľa mnohých návštevníkov skúškou nervov. viac »

Zima na maximum: 5 najlepších európskych stredísk pre tých, ktorí sa neradi lyžujú

St. Moritz, Švajčiarsko
2022-01-11 12:00:00

Pri plánovaní zimných dovoleniek môže vzniknúť v niektorých rodinách problém. Zatiaľ čo zopár členov miluje lyžovanie, ten zvyšok sa pod svahmi nudí a vyčkáva na svojich blízkych. Preto by ste mali nájsť kompromis, vďaka ktorému budú obe strany spokojné. Tieto zimné strediská ponúkajú nielen skvelé snežné radovánky, ale aj iné zaujímavé zážitky. viac »

10 zaujímavostí, ktoré ste možno netušili o Pompejách

Pompeje, Taliansko
2022-01-07 13:00:00

V auguste v roku 79 vybuchol Vezuv, ktorý úplne zničil prosperujúce mesto Pompeje. Tento moment talianskej histórie je neustále postrachom, pretože sila najznámejšej talianskej sopky nie je stále doposiaľ úplne odhalená. Vedeli ste o tejto tragickej udalosti aj tieto zaujímavosti? viac »

Región Rutland: Všetko, čo čakáte od dokonalej dovolenky v Anglicku

Burghley House
2022-01-07 12:00:00

Návštevy Anglicka by ste si mali naplánovať aj do menších regiónov, aby ste spoznali všetky jeho krásy. Rutland je najmenším z nich, ale napriek tomu dokáže dovolenkárom ponúknuť množstvo aktivít. Turisti si ho často prejdú na skútri či bicykli, aby si tak prezreli aj menej známe zaujímavosti a dostali sa do bližšieho kontaktu s úžasnou miestnou prírodou. viac »

Zima je stále najkrajšia v Škandinávii: Týchto 5 nádherných miest je toho dôkazom

Bergen, Nórsko
2021-12-30 10:00:00

Zima je stále najkrajšia v Škandinávii. Severské štáty sa pravidelne tešia z bohatej snehovej nádielky, čo ešte viac zdôrazňuje krásu okolitej prírody. Inšpirujte sa našimi tipmi a užite si toto ročné obdobie v tej najkrajšej podobe. viac »

Ticino - jeden z najkrajších švajčiarskych kantónov láka na pláže aj hory

Ticino - jeden z
2021-12-17 12:00:00

Každý zo švajčiarskych kantónov prináša pre turistov niečo iné a zaujímavé. Ticino leží v talianskej časti a budete to cítiť aj počas vašej dovolenky. Síce sa tam nachádzajú teplejšie oblasti s plážami pri jazere, ale zároveň sú blízko aj Alpy, ktoré zase ponúkajú dobré možnosti na turistiku a zimné radovánky. viac »

Zámok Highclere poznáte z úspešného seriálu: Patril aj mužovi, ktorý prepísal dejiny

Hrad Highclere
2021-12-13 12:00:00

Anglicko sa môže pochváliť dejinami bohatými na rôzne zaujímavé udalosti a osobnosti. Tie sú často späté so vzácnymi pamiatkami, medzi ktorými vyniká aj nádherný zámok Highclere v krásnom prostredí v oblasti Hampshire. viac »

5 dôvodov, prečo by ste mali navštíviť Severné Írsko

5 dôvodov, prečo by
2021-12-12 00:00:00

V roku 1922 sa od Írska oddelila časť krajiny a vytvorila samostatný štát. Severné Írsko však stále patrí pod správu Anglicka. I keď sa už odvtedy viackrát pokúšalo o odtrhnutie a návrat k pôvodnému usporiadaniu, nepodarilo sa im to. A tak aj tieto pohnuté politické časy ovplyvnili turizmus v krajine. viac »

Netradičná zimná dovolenka: V Grécku si užijete pamiatky, jedlo aj riadnu lyžovačku

Kastoria
2021-12-11 00:00:00

Zimnú dovolenku si väčšinou predstavujeme v niektorej z alpských krajín. No niekedy treba urobiť výnimku a dopriať si niečo originálnejšie. Aj v tomto období môžete napríklad zájsť do Slovákmi milovaného Grécka - a nehovoríme pritom o zohriatí sa v príjemnejších teplotách na ostrovoch, ale o riadnej lyžovačke a iných typicky zimných radovánkach! viac »

To najlepšie zo Stovežatej: TOP 10 atrakcií v Prahe

Karlův most, Praha
2021-12-02 12:00:00

K českej metropole máme ešte aj niekoľko rokov po rozdelení krajín veľmi blízky vzťah. Praha má v našich srdciach špeciálne miesto, preto sa tam radi vraciame. Milujeme jej kultúru, architektúru a tradičnú českú pohostinnosť. Toto je desať pamiatok, ktoré by ste mali rozhodne navštíviť. viac »

Turisti rozhodovali o top atrakciách Nemecka: O víťazovi ste možno nikdy nepočuli

Miniatur Wunderland Hamburg
2021-12-02 06:30:00

Nemecko ponúka obrovské množstvo turistických atrakcií, za ktorými jazdia ľudia z celého sveta. Vybrať tú najzaujímavejšiu je takmer nemožné, Nemecký národný turistický úrad preto zorganizoval anketu, do ktorej sa zapojilo vyše 14 tisíc cudzincov. Tí hlasovali o tom, ktorá sa im páči najviac a výsledkom je stovka top atrakcií v krajine. My vám predstavujeme najlepšiu desiatku. viac »

Slávne mesto z filmových trhákov vymiera: Nových obyvateľov láka aj na pivo zadarmo

Görlitz
2021-11-25 07:01:00

Východonemecký Görlitz býva považovaný za najkrajšie mesto v krajine a nakrúcalo sa tu viac oscarových filmov než kdekoľvek inde. To však zrejme ku šťastiu nestačí, a tak sa obyvatelia pomaly vytrácajú. Radnica láka nových na zaujímavé bonusy. viac »

Taliansky Janov dýcha atmosférou riviéry: Preslávil ho rodák Kolumbus aj obrovský prístav

Janov
2021-11-22 12:00:00

V minulosti viaceré prímorské mestá súťažili o titul najlepšieho prístavu. V Taliansku v priebehu 10. storočia takto súperili Janov a Pisa, až sa víťazstvo podarilo uchmatnúť prvému menovanému. Odvtedy tam kotvili všetky nákladné lode a do celého regiónu sa dostali veľké príjmy. Janov začal prekvitať, čo sa odrazilo aj na nádherných stavbách v celom meste. Tie patria medzi jeho skvosty až dodnes, preto sú obľúbenou atrakciou medzi cestovateľmi. viac »

Na návšteve Záhrebu: Chorvátska metropola nás očarila

Záhreb, Chorvátsko
2021-11-20 00:00:00

Väčšina slovenských turistov, ktorí v lete smerujú do dalmátskych letovísk, tadiaľto prechádzajú, ale takmer nikto sa tu nezastaví. Miliónová chorvátska metropola Záhreb je zatiaľ turistickým ruchom takmer nedotknutá. A pritom je vzdialená od Slovenska iba štyri hodiny cesty autom. Nájdete v nej množstvo múzeí, krásnych parkov, kaviarní a priateľských ľudí. viac »

Hrad Trakai vznikol kvôli ženskému rozmaru, dnes patrí k top atrakciám Litvy

Hrad Trakai, Litva
2021-11-18 12:00:00

Hrad Trakai sa nachádza len 30 kilometrov od Vilniusu. Vznikol na nádhernom mieste uprostred jazera, vďaka čomu pôsobí, akoby sa na ňom vznášal. Teraz sa v ňom už nachádza múzeum, ktoré patrí medzi najnavštevovanejšie atrakcie v krajine. viac »


Sobota, 11. máj. 2024. Meniny má Blažena.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa