Cestovanie po Európe

Hitom sezóny je Malta: Toto sú jej najkrajšie pláže

Hitom sezóny je Malta:
2022-06-30 15:30:00

Malta patrí k ďalším hitom aktuálnej sezóny. Vyhľadávajú ju najmä dovolenkári, ktorí majú radi aktívne trávenie voľného času. Na ostrove sa totiž nachádza množstvo zaujímavých historických pamiatok, vďaka ktorým si pripravíte zaujímavý program. Keď si však budete chcieť po celom dni oddýchnuť aspoň chvíľku pri mori, vyhľadajte tieto najkrajšie pláže v krajine. viac »

Plaza de España – odhaľte tajomstvá najkrajšieho európskeho námestia

Plaza de España –
2022-06-29 12:00:00

Najdôležitejšie námestia väčšinou patria medzi top atrakcie v mestách. Ani jedno z nich však nie je takým dômyselným dielom ako Plaza de España alebo tiež Španielske námestie v Seville. Keď prídete na toto miesto, tak sa vám na chvíľku zatají dych. Pokochajte sa nádherou okolo vás a pustite sa do spoznávania celej oblasti. viac »

Čaká vás dovolenka v Turecku? Na tieto výlety sa môžete vybrať z Antalye

Čaká vás dovolenka v
2022-06-28 07:00:00

Turecko sa opäť dostalo do pozornosti slovenských dovolenkárov. Ich rezorty patria medzi tie najkvalitnejšie a okrem dobrých služieb a jedla ponúkajú aj skvelé výlety v okolí. Vyberte si to najzaujímavejšie, čo môžete navštíviť počas dovolenky v Antalyi. viac »

Od pláže k pláži, ale cez hory: Objavte čaro trekov na ostrove Krk

Vrch Hlam
2022-06-23 12:00:00

Nechcete sa na ozrutno pôsobiace hory v tejto časti Chorvátska už len pozerať z deky na pláži? Možno je to ľahšie, než ste si mysleli. Do hôr vás totiž zavedie turistický rozcestník priamo z pláže v Baške. Stačí sa potom nechať viesť stále hore do kopca a ani sa nenazdáte, začali ste hrebeňovku. Tá vás zavedie do Starej Bašky a Punatu. viac »

Chorvátsko je nádherné aj vo vnútrozemí. Pozrite si tieto zaujímavé miesta

Chorvátsko je nádherné aj
2022-06-20 12:00:00

Dovolenku v Chorvátsku väčšinou trávime pri mori na pláži alebo na niektorom z ostrovov. Veľa nám však ponúka aj vnútrozemie, kde dominujú najmä zaujímavé pamiatky a mestečká. Zájdite si tam na výlet počas niektorých voľných dní a spoznajte aj nové zákutia našej obľúbenej letnej destinácie. viac »

OBRAZOM: Múzeum vikingských lodí v Dánsku

Pätnásť metrov dlhá vikingská
2022-06-19 08:00:00

Druhé najväčšie dánske mesto Roskilde vo svete preslávil najmä obľúbený hudobný festival, milovníci histórie ho však poznajú aj ako sídlo zaujímavého Múzea vikingských lodí. Tie, ktoré boli postavené technikou tzv. "klinkerovej obšívky" zaradili minulý rok na zoznam UNESCO. viac »

Park Güell patrí k unikátom Barcelony: 10 zaujímavostí, ktoré o diele Gaudího možno neviete

Parc Guell, Barcelona, Španielsko
2022-06-16 12:00:00

Keď sa povie Barcelona, automaticky vám napadne aj Antoni Gaudí. Tento velikán architektúry sa zaslúžil o preslávenie svojho milovaného mesta vďaka množstvu zaujímavých stavieb, ktoré v ňom naplánoval. Popri Sagrade Familia vyniká tiež Park Güell, ktorý mal byť veľmi zaujímavým komunitným projektom. viac »

Srbské Maldivy sú vychytenou destináciou, ukrývajú však desivé tajomstvo

Srbské Maldivy sú vychytenou
2022-06-15 13:00:00

Slovensko má svoju verziu Plitvických jazier, Srbsko rovno Maldivy. Ak chcete jednu z najobľúbenejších prírodných atrakcií navštíviť aj vy, treba sa vybrať na západ krajiny k hranici s Bosnou a Hercegovinou. Či sa však budete spolu s domácimi aj kúpať, to je otázne. viac »

Zugspitze a Garmisch-Partenkirchen - tá pravá esencia Bavorska

Zugspitze a Garmisch-Partenkirchen -
2022-06-14 12:00:00

Výhodou dovolenky v Bavorsku je, že v jednom regióne dostanete úplne všetko, po čom túžite. Ak chcete oddychovať, vyskúšajte niektorý z wellness hotelov. Keď sa vám zachce kúska histórie, v tom prípade vás osloví napríklad mesto Garmisch-Partenkirchen. No a pokiaľ máte chuť na peknú prírodu, určite vás nesklame slávny Zugspitze. viac »

Divočina na severe: Na Islande majú múzeum penisov

Islandské falologické múzeum
2022-06-13 16:00:00

Island je známy ako krajina ohňa a ľadu, preslávili ho však aj modré lagúny, pôsobivé gejzíry a penisy. Veľké, malé, hrubé, tenké, rovné, ba aj zakrivené. Presne také vystavuje Islandské falologické múzeum v Reykjavíku, jediné svojho druhu na svete. viac »

Hrad Inveraray – nádherné miesto, kde vznikol muzikál My Fair Lady

Hrad Inveraray – nádherné
2022-06-13 12:00:00

Škótsko je cestovateľským rajom pre tých, ktorí milujú zaujímavé historické pamiatky prepojené s nádhernou prírodou. Takúto okúzľujúcu kombináciu ponúka aj hrad Inveraray, situovaný pri jazere Fyne. Jeho pútavé dejiny sa začali písať v 15. storočí. Odvtedy ho niekoľkokrát renovovali, až ho medzi rokmi 1746 až 1789 prerobili na súčasné sídlo. viac »

Tournai - nezlomná perla Valónska

Tournai - nezlomná perla
2022-06-11 12:00:00

Ak patríte k milovníkom malebných mestečiek, mali by ste spoznať Tournai na hranici Belgicka a Francúzska. Najťažšiu éru zažilo počas 2. svetovej vojny, keď bomby zničili jeho veľkú časť. To najvzácnejšie však, našťastie, zostalo zachované. viac »

Kam na výlet z Amsterdamu? Poradíme vám tie najzaujímavejšie tour

Mladá žena pózuje rodinnému
2022-06-08 08:00:00

Amsterdam nepochybne ponúka veľké množstvo zaujímavých pamiatok a miest. Keď sa tam však vyberiete na dlhší pobyt, určite by ste chceli zájsť aj na výlet mimo holandskej metropoly. V tom prípade si vyberte zo širokej ponuky výletov, ktoré organizujú do okolitých regiónov. viac »

10 zaujímavostí o švajčiarskom hrade Chillon

10 zaujímavostí o švajčiarskom
2022-06-07 12:00:00

Vo Švajčiarsku nájdete okrem krásnej prírody aj niekoľko zaujímavých historických zámkov. Jeden z nich sídli priamo pri Ženevskom jazere. Chillon vás na prvý pohľad upúta svojou krásou a zaujímavou históriou. Jednoznačne by mal patriť na zoznam vašich povinných zastávok v tejto krajine. viac »

Škótska vysočina neponúka len krásnu prírodu: Navštívte aj tieto pamiatky

Glenfinnan Viaduct, Škótsko
2022-06-05 18:00:00

Do Škótskej vysočiny chodievajú turisti najmä na aktívnu dovolenku. Je to nádherná prírodná oblasť, ale okrem krásnych zákutí vám dokáže ponúknuť aj veľa historických zaujímavostí. V minulosti tam totiž žilo viacero šľachticov, ktorí nechali postaviť krásne sídlá. viac »


Nedeľa, 28. apríl. 2024. Meniny má Jarmila.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa