Denné výlety z Paríža – najlepšia možnosť preskúmať sever Francúzska

2019-01-20 00:00:01 |   |    | 

Nie každý cestovateľ je natoľko odvážny, aby na vlastnú päsť spoznal celú krajinu. Keď vás navyše od domácich delí jazyková bariéra, obavy sú ešte väčšie. Jednoduchým riešením problému sú ale denné poznávacie výlety, ktoré sa organizujú z väčších, ale aj menších miest. Aj z Paríža sa môžete pozrieť na mnoho krásnych miest, ktoré vám ukážu tunajší tour operátori.



 

Mont Saint Michelle

Dĺžka tour: 14,5 hodiny

Cena: okolo 115 eur vrátane obeda

K top atrakciám Francúzska patrí bývalé benediktínske opátstvo. Mont Saint Michelle vybudovali na vysokom vrchu uprostred pláže, ku ktorému vedie len jedna cesta. Keď je veľký príliv, tak sa k nemu ani nedá dostať, pretože je zaplavený aj tento jediný prístup. V čase odlivu sa zase môžete prejsť po pláži a popozerať túto krásnu pamiatku aj z diaľky.

Na začiatku tohto výletu sa môžete tešiť na romantickú jazdu Normandiou. Výhodou týchto tour je, že vďaka ceste autobusom spoznáte väčšiu časť krajiny a uvidíte toho viac ako z vlaku. Po dlhom presune z Paríža vás najprv čaká prehliadka so sprievodcom a potom si môžete pozrieť Mont Saint Michelle sami. Na tomto krásnom mieste strávite dokopy štyri hodiny.

 

Versailles a Giverny

Dĺžka tour: 9,5 hodiny

Cena: od 80 do 180 eur – cena závisí od veľkosti skupiny, či si hradíte vstupy sami a taktiež či si objednáte obed

Denné tour sa zvyčajne organizujú vo väčších skupinách, ktoré sa presúvajú veľkým autobusom, aby sa tak ušetrili náklady. Ak máte radšej osobnejší prístup a chcete, aby sprievodca chodil do každej pamiatky s vami, priplaťte si za menšie tour, ktoré sa organizujú v mikrobusoch alebo sedemmiestnych autách.

Takým príkladom je tiež výlet do Versailles a Giverny. Vaša cesta začne najprv v mestečku Giverny, ktoré je známe vďaka Monetovmu obrazu nádhernej záhrady. Celé dopoludnie strávite v tomto úžasnom parku, kde si môžete pozrieť všetky zákutia. Po obede sa už presuniete do Versailles. Výhodou takýchto tour je, že už máte vopred objednaný vstup a nemusíte dlho čakať v rade na lístky. Sprievodcovia vás navyše zoberú aj do záhrad, kde vám dajú ďalší zaujímavý výklad. Pokiaľ sa budete v Paríži nachádzať v čase špeciálnych šou, ktoré pripravujú na tomto rozsiahlom pozemku, môžete si ich pozrieť v rámci ceny tour.

 

Zámky v údolí Loire

Dĺžka tour: 12,5 hodiny

Cena: okolo 135 eur

Údolie Loire ponúka množstvo námetov na organizovanie výletov. Je preto len na vás, aby ste si vybrali tú spoločnosť, ktorá vás zavedie k vašim zámkovým favoritom. Najväčšej obľube sa teší kombinácia Chenonceau a Chambord.

Prvý zámok je známy tým, že sa čiastočne rozprestiera aj priamo nad riekou. Z časti má tvar mosta, na ktorom vznikla táto honosná stavba. Súčasťou areálu je aj rozsiahly park. Chambord bol zase známy ako extravagantné noblesné sídlo, ktoré bolo pýchou francúzskej monarchie. V cene máte vstupy do oboch atrakcií a počas výletu absolvujete tiež krátku zastávku na ochutnávke vín.

 

Champagne s ochutnávkou

Dĺžka tour: 10,5 hodiny

Cena: okolo 135 eur

Francúzsko sa vo svete preslávilo aj vďaka famóznym vínam. Medzi nimi vyniká najmä šampanské, ktoré sa v tejto originálnej podobe vyrába len v regióne Champagne. Počas tejto tour sa môžete tešiť aj na návštevu viacerých vinárstiev. Od ich počtu závisí konečná cena zájazdu. Pokiaľ je to kombinácia dvoch viníc s návštevou pamiatok, cena sa pohybuje od 100 do 140 eur.

Organizátori tour sa snažia turistom predstaviť nielen slávne vinárske firmy, ale vždy ich zoberú aj do jednej menšej rodinnej vinice. Okrem prehliadky s ochutnávkami si môžete neskôr pozrieť slávnu katedrálu v Reims, v ktorej sa konalo niekoľko korunovácií kráľov.

 

Normandia a pláž vylodenia

Dĺžka tour: 14 hodín

Cena: okolo 159 eur

Pokiaľ vás zaujíma história z obdobia 2. svetovej vojny, vašej pozornosti istotne neujde zájazd do Normandie, ktorý sa tentoraz sústredí na pláže spojené s dňom D. Počas 6. júna 1944 sa v tejto časti Francúzska vylodili spojenci, ktorí tak v Európe otvorili druhý front.

Prostredníctvom tejto tour sa vyberiete na pláže, kde sa odohrala táto vojenská operácia, potom vás zoberú do múzeí s informáciami o tejto akcii a nakoniec sa pozriete na cintorín venovaný padlým americkým vojakom.

 

Chartres

Dĺžka výletu: 5 hodín

Cena: okolo 130 eur

Keď sa vám nechce stráviť na cestách celý deň, vyberte sa do niektorého z bližších miest. Chartres je známe vďaka významnej katedrále, ktorá je už dlhé roky obľúbeným pútnickým miestom.

Turistov fascinuje vďaka jej bohatému zdobeniu a mnohým drobným premysleným detailom. V cene máte zahrnutú súkromnú prehliadku kostola a po nej ešte budete mať dostatok času aj na prechádzku historickými uličkami mesta.

 

Bruggy

Dĺžka výletu: 14 hodín

Cena: okolo 170 eur

Výhodou Paríža je, že odtiaľ máte na skok aj do iných krajín. Z metropoly Francúzska sa môžete vybrať na denný výlet do Londýna, ale aj do Brúgg. Tam vás čaká typická romantická atmosféra belgických mestečiek, úzke uličky s množstvom krásnych architektonických pamiatok a nádherné námestie, ktoré pravidelne ožije najmä v období Vianoc, keď sa tam konajú vianočné trhy.

 

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: Getty Images
Zdroj: David

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa