Vodná nádrž Sĺňava

2010-08-23 13:00:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Vodná nádrž Sĺňava sa rozprestiera v severnej časti Podunajskej nížiny pri úpätí Považského Inovca, medzi mestom Piešťany a obcou Drahovce, v nadmorskej výške 162 metrov.



Nádrž je súčasťou vodného diela Drahovce - Madunice. Vznikla prehradením rieky Váh haťou v Drahovciach a za svoje pomenovanie vďačí vysokému počtu slnečných dní v roku.

Vodná plocha má po oboch stranách vybudované prístupové cesty, dva autokempingy - Sĺňava a Lodenica, niekoľko penziónov a hotelov, požičovne športových potrieb a celý rad doplnkových služieb.

Milovníci vodných športov - vodného lyžovania, kanoistiky, veslárstva, windsurfingu a jachtárstva si prídu určite na svoje pri návšteve jazera Sĺňava. Zaujímavosťou v blízkosti obce Ratnovce je vodno-lyžiarsky vlek.

Nadšenci rybárskeho športu ocenia hojný výskyt kaprov, šťúk a sumcov. Blízke okolie Piešťan, ako aj samotné mesto, ponúka široké možnosti výletov.

Počas leta sa uskutočňujú na jazere rôzne športové podujatia. Najväčšiu pozornosť pútajú preteky na kajakoch, koncom augusta Majstrovstvá sveta vo vodnom lyžovaní za motorovým člnom. Na vyhliadkovú plavbu sa možno vydať loďou kotviacou pri Kolonádovom moste v Piešťanoch.

Okolo priehrady je vybudovaná dvanásťkilometrová asfaltová trasa po korunke hrádze pre peších aj cyklistov (cez hať sa dá prejsť od mája do septembra, od pondelka do piatku od 15.00 a cez víkend od 10.00 do 20.00).  

 

 

Piešťanské informačné centrum
Pribinova 2
921 01 Piešťany
Tel.: 00 421 33/771 96 21, 00421 33/771 96 22
E-mail:
info@pic.piestany.sk
Web: www.pic.piestany.sk

 

Zdroj/autor: ubytovanie, piestany, skonline, drom

 

 

 



 

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 20. apríl. 2024. Meniny má Marcel.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa