Costa Brava, noblesný kraj Španielska

2012-11-21 11:35:00 |   |    | 

ŠPANIELSKO - „Divoké pobrežie“ je iba časťou mozaiky krás, ktoré Španielsko otvára prúdu návštevníkov. Ide o jedno z najkrajších miest v Katalánsku. Pláže s malými kamienkami lemujú oblé skalnaté útesy, čo okoliu dodáva nezameniteľný pôvab.



Región Costa Bravy sa ťahá od francúzsko-španielskych hraníc a na juhu končí v meste Blanes. Patrí do provincie Girona v severovýchodnej časti Španielska. Pre svoju výhodnú polohu sa stáva veľmi vyhľadávaným miestom.

Jedným z turisticky najrušnejších miest v tejto oblasti je Tossa de Mar, prímorské mestečko s nádychom histórie. Priamo nad morom sa týčia  hradby a útle uličky s oblúkovitými bránami dotvárajú príjemnú atmosféru.

Ďalším populárnym dovolenkovým mestom je Lloret de Mar, ktoré sa pýši plážou s bielym pieskom a čistota morskej vody je tu vyznamenaná modrou vlajkou. Na rozdiel od Tossy je tu veľmi čulý nočný život, ktorý ocenia hlavne mladí.

Okolie ponúka niekoľko zaujímavých miest, ktoré stoja za návštevu. Asi 60 km od Blanes je vzdialená Barcelona. Za zmienku stojí aquapark s Marineland v Palafolls,  kde vás okrem iného zabaví program s delfínmi.

Milovníci umenia môžu v meste Figueres, kde sa narodil maliar Salvador Dalí, navštíviť jeho múzeum. V Girone, jednom z hlavných miest Katalánska, nájdete barokovo-gotickú katedrálu Santa Maria s najširšou loďou na svete.

Ak sa niekedy rozhodnete sem zavítať, určte si nenechajte ujsť neďaleké Pyreneje. Dovolenkové strediská poskytujú príležitosti pre zábavu aj oddych celoročne. Organizujú sa tu športové súťaže, kultúrne podujatia, výstavy, trhy či plavby. Skutočne, v Costa Brava si naozaj každý musí prísť na svoje.

 

Zdroj/autor: wikipedia, en.costabrava.org, Miroslava Vajsová, drom

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
5.0/5 (5 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 26. apríl. 2024. Meniny má Jaroslava.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa