10 najškaredších miest planéty

2014-04-08 15:00:00 |   |    | 

Na svete je mnoho nádherných miest, ktoré určite stojí za to navštíviť. No nielen o kráse je život a preto vám chceme ukázať aj mestá z opačnej strany tejto „hitparády“. Nech sa páči, prijmite pozvanie na prehliadku tých najškaredších miest na svete.



 

  • Guatemala City v Guatemale

Hoci je Guatemala v konečnom dôsledku krásnou krajinou, o jej rovnomennom hlavnom meste to ani zďaleka neplatí. Viac ako na dôstojnú metropolu sa totiž podobá na jedno obrovské ghetto. Mnohé budovy vyzerajú, ako keby mali už každú chvíľu spadnúť a keď k tomu pripočítame ešte aj vysokú mieru kriminality, zrejme nenájdeme veľa dôvodov, ktoré by nás na návštevu tohto mesta prilákali.

 

  • Mexico City v Mexiku

Ani hlavné mesto Mexika na tom nie je oveľa lepšie. Patrí totiž k najnebezpečnejším metropolám na svete, no ani keby bolo maximálne bezpečné, ani tak by mu to príliš nepomohlo. Vo svete je totiž známe ako veľmi znečistené a špinavé mesto a na druhej strane, nie je tu toho príliš mnoho, čo by stálo za dlhšiu návštevu.

 

  • Ammán v Jordánsku

Jordánsko je krajina, ktorá na svojom území skrýva také historické perly, ako je napríklad legendárna Petra. Ale Ammán, hlavné mesto Jordánska, sa skôr využíva len ako prestupný bod, z ktorého sa vyráža ďalej. Čudovať sa tomu naozaj nedá, lebo toto mesto nie je nič moc: špinavé a chaotické ulice či škaredé budovy, z ktorých má človek pocit, že už už na seba navzájom popadajú.

 

  • Caracas vo Venezuele

Venezuela je v celom svete známa aj vďaka svojim nádherným ženám, ktoré sa už pravidelne dostávajú na najvyššie priečky rôznych medzinárodných súťaží krásy. Tento fakt je ale v prudkom rozpore so stavom hlavného mesta krajiny. Caracas totiž rozhodne nie je mestom, v ktorom by ste si želali stráviť svoju dovolenku a to nielen preto, že je obkolesené chudobnými štvrťami a slumami, ale aj kvôli svojmu centru, ktoré pôsobí, ako keby sa vybudovalo bez akejkoľvek logiky a plánu.

 

  • Luanda v Angole

Podľa vyjadrenia americkej spravodajskej televízie CNN je angolská metropola najdrahším mestom na svete. V každom prípade v posledných rokoch zažíva obrovský rozmach, no škoda, že toto tvrdenie platí skôr o ekonomickej sfére, ako o kráse mesta. Je totiž plné škaredých administratívnych budov, ktoré na návštevníka pôsobia veľmi nepríjemným dojmom.

 

  • Kišiňov v Moldavsku

Moldavský Kišiňov na prvý pohľad pôsobí hrozne. Bohužiaľ, aj na druhý pohľad. Nachádza sa v ňom totiž veľké množstvo budov zo sovietskej éry a navyše toto mesto robí len veľmi málo na zlepšení svojho imidžu. Na druhej strane mu ale treba uznať, že patrí k najzelenším mestám v Európe.

 

  • Houston v USA

Houston, máme problém: Si škaredý! Pokiaľ ide o jeho rozlohu, patrí mu štvrtá priečka v Spojených štátoch amerických, ale pokiaľ ide o atraktivitu, určite by sme ho našli na najspodnejších priečkach. Nie je totiž príliš čisté, čo je spôsobené aj veľkou populáciou bezdomovcov a vysokou mierou chudoby, nakoľko jedna z piatich houstonských rodín žije pod hranicou chudoby, ale toto mesto navyše nemá regulovanú výstavbu výškových budov, čo znamená, že si tu prakticky každý môže stavať, čo chce a ako chce.

 

  • Detroit v USA

Zoznam škaredých miest v USA rozšírime ešte aj o túto metropolu. Detroit bol kedysi hlavným mestom automobilového priemyslu, no počas hospodárskej krízy neskutočne upadol. Dnes tu kraľuje extrémne vysoká kriminalita a nízka kvalita života. Okrem toho však ani z urbanistického či architektonického hľadiska to nie je práve kráska. Nájdeme tu mnoho špiny či škaredé betónové budovy a tak vám návštevu Detroitu odporúčame len v prípade, že tu máte iba veľmi krátku služobnú cestu.

 

  • Sao Paulo v Brazílii

Keď sa pozrieme na brazílske metropoly, zmocní sa nás pocit, že všetka pozornosť je upriamená len na Rio de Janeiro a na ostatné veľkomestá sa akosi pozabudlo. Platí to aj o Sao Paulo. Mohlo by byť síce považované za jedno z najvzrušujúcejších miest na svete, pokiaľ ide o nakupovanie a výber jedla, ale to nič nezmení na tom, že je jednoducho škaredou betónovou džungľou.

 

  • Los Angeles v USA

Posledným mestom v našom zozname je americké Los Angeles, známe kvôli Hollywoodu, Beverly Hills či neskutočne preplneným cestám. Už len tento posledný menovaný fakt by úplne stačil, no Los Angeles okrem niekoľkých senzácií a pláží nemá čo ponúknuť. Človek prechádzajúci sa po uliciach jednoducho ani nemá čo obdivovať, teda pokiaľ by ste tu vôbec takého človeka stretli, keďže v Los Angeles sa chodenie pešo príliš nenosí.

 

Zdroj/autor: Alex, drom

 

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
2.5/5 (13 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa