Luxusný oddych: 7 skvelých svetových SPA hotelov

2014-10-01 09:00:00 |   |    | 

Nové trendy v hotelierstve hovoria jasnou rečou. Dovolenkári vyhľadávajú hotely s pestrými službami a najmä v ostatnom období sa zamerali na tie, ktoré sa v názve hrdo pýšia s označením „SPA“. Kúpele v kombinácii s vynikajúcim ubytovaním sa však množia ako huby po daždi. A tak i v tomto smere musia prichádzať rôzne zaujímavé ponuky, ktoré vás zlákajú do rôznych kútov sveta. Nechceli by ste trebárs oddychovať pri bazéne s panorámou na divokú africkú prírodu alebo vyberať si z ponuky až 100 rôznych kúpeľných procedúr?



 

Four Season Safari Lodge, Tanzánia

 

Už po vstupe do tohto hotela uvidíte markantný rozdiel. Postavený bol len z prírodných materiálov a dominuje najmä drevo. Zariadenie je typické africké, všetko je premyslené do posledných detailov a v izbách dominujú čisté línie. V hoteli sa nachádza niekoľko bazénov a víriviek. Niektoré z nich sú súkromné a využiť sa dajú za vyšší poplatok. Jedným z najkrajších zážitkov je posedenie pri bazénoch. Tie majú totiž nádherný otvorený výhľad na okolitú prírodu a pri troche šťastia môžete vidieť aj niektoré z afrických zvierat. Pri masážnych a kozmetických procedúrach používajú výsostne kozmetiku, ktorá sa vyrába z domácich produktov, aby mali čo najväčšiu autentickosť.

 

Andaz Peninsula Papagayo Resort, Kostarika

 

Tento hotel sa nachádza priamo na pobreží a vytvorený je z kameňov, ktoré sa nachádzajú v okolí, a dreva. Veľmi obľúbenou atrakciou je kaskádový bazén, ktorý má výhľad na more. Kúpať sa v ňom môžete aj v nočných hodinách. Jednu exkluzivitu nájdete aj v ponuke SPA služieb. Na pílingové masáže totiž používajú piesok z tunajšej pláže, ktorý prejde špeciálnym čistiacim procesom. V relaxačných zónach navyše dovolenkárom púšťajú iba hudbu, ktorá bola špeciálne nahraná a vytvorená na žiadosť tohto hotela.

 

W Verbier, Švajčiarsko

 

Švajčiarsko sa môže popýšiť zase veľmi kvalitným horským SPA hotelom. Nachádza sa priamo pri lyžiarskych svahoch, kde najskôr stálo iba ubytovacie zariadenie so stravovaním, neskôr pribudol kvalitný aprés ski bar a nakoniec to bola práve wellness časť, ktorá ihneď prilákala stovky nových zákazníkov. Oddychovať zababušení v teplej deke s horúcim nápojom po skvelých procedúrach priamo na balkóne s úžasným výhľadom na hory, to je ten najlepší štart pred každou lyžovačkou. A keďže sa chce W Verbier špecializovať práve na túto klientelu, pripravili pre nich aj jeden unikát. Tým je špeciálna masáž, ktorá pomáha naťahovať svalstvo pred a po lyžovaní a zbaviť sa aj niektorých pretrvávajúcich problémov vzniknutých z tohto športu.

 

Ritz Carlton, Japonsko

 

Aj v tomto hoteli známej siete sa spoliehajú na tradície krajiny, v ktorej našli svoje ďalšie sídlo. Ich japonské kúpele sú natoľko obľúbené, že zákazníci tam chodia iba kvôli nim a po oddychu na procedúrach pokračujú v dovolenke aj na iných miestach. Typický minimalizmus a zmysel pre detail sa prelínajú celým týmto zariadením. Fitnes centrum má napríklad podobu miestnosti s nočnou oblohou. Pokojné prítmie vládne aj pri bazéne a veľkou exkluzivitou je starodávny čajový rituál, ktorý tam vykonávajú striktne podľa pôvodných pravidiel.

 

The Langham Chuan Spa, Chicago

 

Celé kúpele sú postavené na základe starej čínskej metódy liečenia. Vytvárajú harmóniu medzi dušou a telom. Okrem klasický procedúr tam objavíte aj tie ozdravné. Tá najznámejšia z nich nesúca rovnaké meno ako názov kúpeľov, pracuje s energiami tela, ktoré stabilizuje pomocou masáže vodnými prúdmi. Nenechajte si ujsť ani príležitosť zaplávať si v bazéne, ktorý má nad sebou vytvorené osvetlenie v podobe rozžiarenej nočnej oblohy.

 

Lake Austin Spa Resort, Texas

 

Rezort, ktorý bol vybudovaný na nádhernej samote, pozostáva z obrovskej trávnatej plochy a záhrad, kde môžete pokojne oddychovať. Jeho výnimočnosť spočíva najmä v pestrej ponuke. Lake Austin Spa sa môže popýšiť až 100 rôznymi procedúrami, ktoré si môžete vychutnať počas svojho pobytu. K tým najluxusnejším patrí špeciálna japonská masáž, ku ktorej dovážajú vzácne oleje až z tejto krajiny.

 

The Thief Spa, Nórsko

 

Hotel sa nachádza v hlavnom meste tejto krajiny. Ako jediný tam ponúka tradičný turecký kúpeľ hammam. Okrem toho si môžete vychutnať oddych v niekoľkých saunách rôznych typov a vyskúšať rozmanité masáže. Najväčším lákadlom je však obrovská luxusná sauna, do ktorej sa vojde viac ako 30 ľudí.

Zdroj/autor: yahoo.com, David

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
3.0/5 (1 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa