Nudistické pláže Európy: Kde spolu so strachom zahodiť aj všetko oblečenie?

2015-06-09 12:00:00 |   |    | 

Je vám teplo? Potom zhoďte všetky zábrany a aj oblečenie. Takto si slniečko užijete asi najviac. Len pozor! Vopred si zistite, ktoré miesta sú určené nudistom a hlavne nezabudnite na opaľovací krém.



 

Taliansko

 

Pláž Guvano pri Cinque Terre je skvelým miestom, ak túžite po troche slobody. Cestou sem si však nezabudnite baterku, keďže cesta prechádza cez opustený železničný tunel. A keď už nemáte plavky, nechajte si aspoň poriadne topánky, aby ste cestu tunelom a zostup kameňmi zvládli. Keď to však zvládnete, odmenou vám bude pekná menšia ukrytá pláž s modručkým morom.

 

Grécko

 

Jedna z najlepších nudistických pláží sveta sa nachádza na gréckej Kréte. Červená pláž je preslávená ako svojim jedinečným červenkastým pieskom, tak aj tým, že na ňu mieria nudisti celého sveta. Nachádza sa na juhu ostrova a neďaleko je aj zaujímavá jaskyňa, kam sa môžete (zrejme už len v plavkách) vydať na výlet.

Zamieriť môžete napríklad aj na pláž Filaki, ktorá je jednou z mála oficiálnych nudistických pláží Kréty. Nachádza sa len 15 minút chôdze z naturistického rezortu Vritomartis.

 

Chorvátsko

 

Keď chcete dovolenku v Chorvátsku zažiť trochu inak, skúste Naturistický kemp Valalta. Nájdete ho Istrijskom polostrove pri meste Rovinj. Je to obrovský komplex ponúkajúci mnoho atrakcií a možností ubytovania. Pre nudistov ako stvorené. Ak sa vám pozdáva, isto sem zamierte už tento rok, pretože ten budúci by areál mal byť rozdelený pre nudistov, aj vyznávačov textilu.

 

Španielsko

 

Pri návšteve Malorky nevynechajte pláž  Es Trenc. Niektorí tvrdia, že je tou najlepšou iní nie, dôležité však je, že je tu aj priestor pre nudistov. V strednej časti sa môžu pokojne opaľovať a vychutnávať si to, čo niektorí nazývajú európskym Karibikom.

Ďalšou nudistickou lahôdkou je pláž Playa de los MuertosAlmerii. V preklade síce jej názov znamená „pláž mŕtvych“, no je tu prekvapivo živo. Nádherné more a sopečné útesy tu vytvorili malý raj pre nudistov, ale aj tých zahalených.

 

Dánsko

 

Možno je táto pláž trochu severnejšie ako by ste čakali, no práve sever Európy má jednu z najdlhších tradícií nudizmu. Preto aj pláž Bellevue, na okraji Kodane, patrí k tým svetovo obľúbeným. Piesočná pláž má približne 700 metrov, nachádzajú sa na nej tradičné strážne vežičky a hlavne je vždy plná života a pekná.

 

Francúzsko

 

Francúzska riviéra slúži všetkým, ktorí na ňu prídu. Nadarmo sem neprídu ani naturisti, pretože práve tu sa nachádza len v dobrom spomínaná pláž Tahiti. Leží pri Saint Tropez a preslávila ju Bridgitte Bardotová. Prekrásne intenzívne modré more, príjemný piesok a živý ruch. To všetko a jachty reprezentujú túto pláž.

 

Veľká Británia

 

V britskom Walese môžu nudisti zájsť napríklad na pláž Morfa Dyffryn. Dlhé pobrežie má jasne vyhradenú oblasť práve pre nich. Tá má jeden kilometer a nie je nezvyčajné, že tu vidno napríklad aj delfínov.

 

Nemecko

 

Tak práve toto je krajina, kde moderný turizmus už v 30. rokoch minulého storočia vznikol. Nájdete tu množstvo pláží, kde sa za oblečenie schovávať nemusíte a jednou z nich je napríklad aj tá na ostrove Sylt. Nachádza sa na samom severe krajiny, takmer už pri Dánsku a počasie tu už nie je také, ako pri Stredozemnom mori. Zato tu však nájdete iné kvality a keď sa už nebudete kúpať, môžete ísť do sauny, alebo len tak sa poprechádzať do dún.

 

 

Zdroj/autor: corriere.it, travelersdigest.com, SiSa, drom

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: SiSa

Hodnotenie článku:
3.0/5 (2 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa