Metropoly na dlani: Objavte čaro ruských kolies

2016-04-23 08:00:00 |   |    | 

Vyhliadkové kolesá sa časom stali jednou z najviac vyhľadávaných atrakcií v mestách. Každý si rád užije krásny pohľad na okolie z vtáčej perspektívy. Malou nevýhodou je, že sú pri nich často dlhé rady, najmä ak je dobré počasie. Myslite na to vopred a snažte sa objednávať lístky online na presný čas, čím ušetríte aj peniaze.



 

London Eye, Londýn, Veľká Británia

 

Aj keď sa to nezdá, London Eye patrí k novším atrakciám tohto typu. Otvorili ho až v roku 2000 a preto ho zvyknú volať aj „miléniové koleso“. Obrovský kolotoč je postavený tak, aby vám ponúkol skvelý výhľad na silnú trojicu Big Ben, parlament a Westminster Abbey. Samozrejme uvidíte aj Temžu, po ktorej sa ku kolesu dá aj doplaviť. Z druhej strany sa nachádza nová časť mesta s modernou architektúrou. Jednou zo zaujímavých možností na návštevu London Eye je zakúpenie si lístka „Day & Night“, keď prvú jazdu absolvujete kedykoľvek počas dňa do 16:00 a druhú už vo večerných hodinách. Tento lístok je cenovo podstatne výhodnejší ako kupovanie samostatných jázd.

 

Viedenské kolo, Viedeň, Rakúsko

 

Opakom London Eye je toto koleso, ktoré funguje už od konca 19. storočia. Hoci prešlo niekoľkými rekonštrukciami, je na ňom cítiť, že ide o starší kolotoč a kabínky vám neposkytnú až tak veľké pohodlie. Napriek tomu vám to všetko vynahradí perfektný výhľad na takmer celú Viedeň.

 

Zábavný park Tibidabo, Barcelona, Španielsko

 

Zábavný park Tibidabo je cieľom tých, ktorých to láka do výšok. V Barcelone síce nájdete veľa vyhliadok, no trochu iným zážitkom je návšteva tohto parku, kde objavíte aj retro koleso. S ním si pozriete mestečko aj celý park z vtáčej perspektívy. Ak vás už čisto pozeranie omrzí, príde čas na ostatné atrakcie, ako napríklad malé stíhačky.

 

Singapurský Flyer, Singapur

 

Toto koleso patrí k najvyšším na svete. Kedysi tu stále jedno menšie, no obyvatelia sa rozhodli zabojovať o prvenstvo v tejto kategórii. Počas otváracieho víkendu sa suma za jednu jazdu vyšplhala na tisíce dolárov. Spolu s London Eye patrí k najnavštevovanejším vyhliadkovým kolesám. Singapurský Flyer ponúka nielen výhľad na modernú časť mesta, ale najmä na úžasné okolie celého prístavu. Výnimočnú jazdu zažijete najmä v nočných hodinách, keď je Singapur nádherne vysvietený.

 

Niagarský Sky Wheel, Niagara, Kanada

 

Najoriginálnejšie? Rozhodne v Kanade pri Niagarských vodopádoch. Koleso je totiž umiestnené tak, aby ste si ich mohli obzrieť v ich plnej nádhere. Ak vám tento prírodný úkaz vzal slová, keď ste ho pozorovali z niektorej z vyhliadok, počkajte si na pohľad z tohto kolotoča. Sky Wheel bolo po prvýkrát otvorené v roku 2006 a dodali ho s modernými presklenými kabínkami, ktorý zlepšujú výhľad na okolie.

 

Wonder Wheel, New York, USA

 

Skvelú polohu má aj newyorské Wonder Wheel. To sa totiž nachádza na Coney Island, a tak okrem pohľadu na mesto ponúka i skvelý výhľad na pobrežie. Jeho zaujímavosťou oproti iným konkurentom sú dva sety kabínok. Tie prvé sa nachádzajú vo vnútornej časti a majú trošku obmedzený výhľad. Druhé sú na okrajoch kolesa, je ich menej, no za to si môžete vychutnať New York z jednej z najlepších perspektív.

 

High Roller, Las Vegas, USA

 

Američania sa môžu pochváliť i nateraz najvyšším vyhliadkovým kolesom na svete. Nachádza sa v centre zábavy v Las Vegas. Otvorené bolo len v roku 2014 a ponúka tie najmodernejšie kabínky zabezpečujúce ničím nerušený výhľad na celé mesto. Pri dobrom počasí môžete vidieť i púštnu časť za ním. Opäť jeden z najkrajších zážitkov ponúka počas nočnej jazdy, keď Las Vegas hýri všetkými farbami a mení sa na jednu veľkú svetelnú šou.

 

Zdroj/autor: wowtravel.me, travelandleisure.com, theguardian.co.uk, david

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: David

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa