TOP nápad na víkend: Hrad Krvavej pani je opäť otvorený

2014-06-20 11:00:00 |   |    | 

Je to tu. Po dvoch rokoch sa tento víkend opäť otvorí Čachtický hrad.



400. výročie úmrtia Čachtickej panej Alžbety Báthoryovej, dalo reštaurátorom dokonalý dôvod na predvedenie svojej práce. Dnes o 13:30 budú hradné brány konečne slávnostne otvorené a postará sa o to samotná grófka.

V obci aj na hrade bude celý víkend veselo, pretože sprievodný program, ktorý sa začína v sobotu, sa volá „Feudálny život na Čachtickom hrade.“ Pod takýmto názvom si predstavíme stredovekých rytierov, pánov aj poddaných a remeslá a presne to otvorenie hradu ponúkne.  

V areáli budú môcť návštevníci okúsiť stredovekú kuchyňu, poprechádzať sa dobovým táborom, ale aj vyskúšať tradičné stredoveké hry. Pocit cestovania v čase ešte umocnia doboví šermiari a lukostrelci, ktorí si na nádvorí pomerajú svoje sily. V sobotu hrad navštívia i cezpoľní rytieri z Beckovského hradu. S takýmto programom nebude núdza o zábavu.

Keď zostúpite do obce budete mať jedinečnú príležitosť pozrieť si výstavu v Trenčianskom múzeu, alebo Múzeu podzemia. Odvážni zájdu na prehliadku katakomb na ulici Na ulici a tí, čo majú radi víno, zase nevynechajú degustáciu vína v Pivničnom hospodárstve PD Čachtice. O zábavu sa postará aj Kultúrny dom, ktorý bude cez víkend premietať filmy o Čachtickom hrade. Vrcholným programom každého dňa bude vystúpenie hudobných kapiel.

Zdroj/autor: visittrencin.sk, SiSa, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Zdroj: SiSa

Hodnotenie článku:
3.2/5 (4 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 26. apríl. 2024. Meniny má Jaroslava.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa