TIP na víkend: Chutné jedlo a príjemná atmosféra sa rozhostí po celom Slovensku

2014-12-12 12:00:00 |   |    | 

Čas neúprosne uteká a tento víkend budeme mať už 3. adventnú nedeľu. Je len na vás ako tento čas strávite, no predsa len by sme si dovolili ponúknuť vám zopár možností na prežitie pekných voľných chvíľ. Postupne sa už dostanete aj na lyžiarske svahy, ale ak vás zima neláka a preferujete teplejšie miesta, zájdite na niektoré z podujatí, ktoré pre vás Dromedár pozbieral.



 

Michalovce

 

Správnu atmosféru v meste navodia tradičné Vianočné trhy. Uskutočnia sa tento dneszajtra a pôjde už o 23 ročník. K trhom bude samozrejme patriť aj kultúrny program, takže okrem dobrého jedla a pitia sa tu príjemne zabavíte. V miestom MsKS sa predvedú zaujímavé divadelné aj hudobné podujatia, no a v nedeľu sa domáci budú tešiť z vystúpenie Kataríny Koščovej.

 

Banská Štiavnica

 

Otužilí si môžu zájsť na ďalší tradičný jarmok. Bude sa konať na nádvorí Kammerhof dnes a zajtra. Na predaj tu budú remeselné výrobky a množstvo dobrého jedla a pitia. Aj o zábavu bude postarané, pretože tu vystúpia viaceré miestne súbory. Ak budete chcieť budete sa môcť vydať aj do expozície Baníctvo na Slovensku, ktorá bude po tieto dni zdarma.

 

Pezinok

 

Aj tu sa tento víkend budete môcť tešiť z dobrého jedla a pitia. Vianočné trhy, ktoré budú trvať do nedele, ponúknu všetko čo máme radi a pritom príjemnú atmosféru. Rozvoniavať bude punč aj vínko a návštevníkov poteší aj kultúrny program.

 

Bratislava

 

V nedeľu sa v hlavnom meste bude konať festival Permakultúry. Vo Vodárenskom múzeu sa návštevníci dozvedia odpovede na ich otázky ohľadom domáceho pestovania a taktiež odpovede ohľadom kultúry slovenských rodín a ich nažívania s v spoločnosti. Všetko bude súvisieť aj s ideou trvalej udržateľnosti a v prednáškach a diskusiách sa dozviete naozaj veľa a harmonickom nažívaní s prírodou.

Košice

 

Niečo nové zažijú Košičania a návštevníci mesta, ktorí prídu na multimediálny festival Vlna naživo. Konať sa bude v sobotu v košických Kasárňach – Kulturparku. Predstavia sa aktuálne druhy umenia, ako literatúra, hudba a film. Pomedzi to prebehnú aj predaj kníh, autorské čítania a diskusie. Premietnu sa aj ocenené filmy z filmového festivalu Fest Anča.

 

Poprad

 

Tento víkend sa vianočné trhy nevyhnú ani mestu pod Tatrami. Predávať sa budú tradičné predmety aj lahôdky zo širokého okolia. Ak ešte chvíľku vydržíte vonku, isto oceníte aj dve prenosné ľadové ihriská, ktoré budú v Poprade inštalované. Jedno malé na Námestí sv. Egídia, ktoré je určené pre deti do 140 cm, a veľké pri Aréna Poprad, ktoré je otvorené od 10:00 do 20:00.

Zdroj/autor: SACR, SITA, TASR, SiSa, drom

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: SiSa

Hodnotenie článku:
3.0/5 (2 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa