Navštívte blízku Chladničku alebo Mýliť sa je počítačové

2015-08-19 12:00:19 |   |    | 

Turizmus je počas leta veľmi dôležitou súčasťou života mestských a krajských správ. Hlavne v oblastiach, ktoré majú mnohé pamiatky a treba ich spropagovať. Na to sú úžasným pomocníkom počítače a internet, ale aj oni vedia zradiť. Čo sa to stalo južnej Morave? Aké nové pamiatky zrazu má?



 

Chcete navštíviť Chladničku?

 

Oficiálny portál južnej Moravy (juzna-morava.cz) si na leto pripravil nové obohatené stránky. Nachádzali sa v nich preklady do cudzích jazykov, čo malo uľahčiť cestovanie zahraničných návštevníkov.

No keď došlo na samotné texty, niečo bolo v neporiadku. Južná Morava sa stala súčasťou Bratislavského kraja, údajne tretí najľudnatejší kraj Českej republiky, oblasť Podyjí siahala až do Jemenu a objavil sa akýsi tajuplný Schwarzen Joshka.

 

Čo sa stalo nebolo vôbec ťažké odhadnúť. Stroj sa pomýlil a náš milovaný automatický prekladač svetoznámej nadnárodnej stránky všetko čo našiel preložil doslovne. Slovenčina, ruština, angličtina, nemčina a iné jazyky tak spoznali úplné nové divy moravského kraja.

Na Morave ste pár dní (chybné údaje už boli stiahnuté) narazili na UNESCO pamiatku Chladničky Valtice (zrejme viete, že sa jedná o Lednice), chladiaci vagón (žeby parný vlak), Refrigerator (ešte raz obľúbené Lednice) a mnohé iné, hlavne nové, obce ako Pregnant (Březí), Vitriol (Skalice), Hare (Zaječí), Township Stop (Zastávku) a Hats in Brno alias Klobouky u Brna.

A kto je ten záhadný Schwarzen Joshka? Nuž, v tomto prípade by vás mali indície naviesť na obľúbeného folklórneho hudobníka Jožka Černého. Nemeckí turisti by mohli hľadať dlho, hlavne ak by sa pýtali na akéhosi čierneho Jožka.

Chyby boli od včera postupne odstraňované a stránke zostala už len jej nudná verzia. Do budúcnosti len zostáva dúfať, že sa samosprávy poučia a radšej zamestnajú odborníkov, aby znova neutŕžili hanbu hodnú milióna čských korún.

 

Zdroj/autor: TASR, idnes.cz, SiSa, drom

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: SiSa

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa