OBRAZOM: V Bratislave zavládla Biela noc

2022-09-18 12:00:00 |   |    | 

Medzinárodný festival súčasného umenia Biela noc sa v piatok začal v Bratislave a hlavné mesto rozžiaril počas troch nocí. Festivalová mapa ponúka vyše 50 zastávok s umeleckými inštaláciami a dielami od viac ako 200 autorov a kreatívcov z 12 krajín. Námestia, ulice, nádvoria, fasády či nábrežie a zaujímavé interiéry v meste žijú súčasným umením od 19.00 h.



 

Festival v 13. ročníku predstavuje multimediálne a interaktívne inštalácie, monumentálne projekcie, objekty aj živé performancie. "Tento rok sme sa zamerali hlavne na digitálne umenie, interaktivitu, robotické inštalácie, nové technológie, ktoré nám počas dvoch rokov pandémie chýbali," uviedla pre TASR umelecká riaditeľka festivalu Zuzana Pacáková.

"Návštevníci budú môcť roztancovať fasády budov, vstúpiť do pomyselnej časovej brány, prejsť sa svetelnou krajinou i ovplyvňovať svetlo a obrazy hrou na bubny či klavír," avizovali organizátori festivalu, ktorý ponúka aj pohľad na desať metrov vysoký svetelný objekt v tvare mesiaca, inštalovaný v blízkosti vyhliadkovej veže UFO.

 

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: TASR

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Sobota, 20. apríl. 2024. Meniny má Marcel.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa