CESTOVATEĽKA V cudzej posteli

2010-08-03 15:00:00 |   |    | 

A v cudzom meste, v neznámom hosteli... Nech trávite svoje cestovateľské noci v akomkoľvek ubytovacom zariadení, môže vám byť jedno, akej farby sú záclony, či koberec, tie vás nijako neohrozia.



Hotelová izba ako celok sa však nemusí stať iba vaším útočiskom, ale i poriadne zradným miestom.

Preto urobíte najlepšie, keď si prečítate pár našich rád ohľadne ubytovania na cestách.

 

 

 

 

Vyhnite sa zbytočným stresom

Najjednoduchšie a najistejšie je objednať si izbu pár dní vopred. Ak ale nepatríte k poctivým plánovačkám a rezerváciu nemáte, snažte sa doraziť na miesto určenia v dostatočnom predstihu pred zotmením. Určite nechcete riskovať, že budete v noci pobiehať s batohom po neznámom mieste a zúfalo hľadať voľnú izbu.

Raz vidieť je lepšie ako stokrát počuť

Či už je to hotel, hostel alebo privátne ubytovanie, vždy požadujte izbu najprv vidieť ešte pred tým, než ju vezmete. Je dostatočne čistá? Dá sa bezproblémovo a dobre zamknúť? Je bezpečná? Aj keď vám s tou miestnosťou ide iba o známosť na jednu noc, vaša bezpečnosť a pohodlie je predsa prvoradé.

Dôverujte svojim inštinktom

Už to zrejme znie ako klišé, ale sama dobre viete, koľko problémov si môžete ušetriť, keď pozorne načúvate, čo vám váš šiesty zmysel našepkáva. Nikdy neostávajte v izbe, ktorá sa vám nepozdáva, či už zariadením alebo lokáciou. Možno to nie je len paranoja!

Pozor na recepčného

Ak ten milý mladý muž na recepcii príliš hlasno vysloví či už vaše meno, alebo číslo vašej budúcej izby, stojí to za zbystrenie pozornosti. Ak cestujete sama, je lepšie, ak toho ľudia z cudzieho okolia o vás vedia čo najmenej. Upozornite recepčného, že príliš kričí a požiadajte o inú izbu, než vám pred chvíľou pridelil.

Čím vyššie, tým lepšie

Žiadajte izbu, ktorá sa nenachádza na prízemí ani v blízkosti požiarneho východu. Potenciálne nebezpečné môžu byť aj izby s balkónmi, najmä tie nízko položené. To však neznamená, že sa neinformujete o tom, ktorou najbližšou cestou sa z hotela dostanete, keby napríklad vypukol požiar. Ideálne je mať izbu blízko výťahov a čím ďalej od núdzových schodísk.

Pozor na návštevy

Nemusíte od dotyčného práve žiadať, aby vám nadiktoval svoje rodné číslo, ale štipka ostražitosti vám nezaškodí. Ak vám na dvere klope hotelový personál a vy ste nikoho nevolali, zdvihnite pre istotu najprv telefón a overte si na recepcii, či k vám niekoho posielali

Malí pomocníci

Investujte do malého prenosného detektoru dymu a do mini závory, ktorú ľahko upevníte na akékoľvek dvere. Sú veľmi užitočné, ak sa chystáte prebývať v lacných, jednoducho vybavených hotelíkoch a určite sa vám bude lepšie zaspávať.

 

Milé cestovateľky, ja osobne preferujem rezerváciu izby v dostatočnom predstihu. Jasné, nie vždy sa to dá, najmä keď cestujete okolo sveta a samé neviete, kam vás zajtra dobrodružný vietor zaveje. Bezpečnosť však netreba podceňovať v nijakom prípade. Moja kamarátka Veronika raz na svojich potulkách zablúdila do zaprášeného malého hotelíka. Bolo už pekných pár hodín po zotmení, za spánok by pokojne zapredala dušu diablovi, tak zobrala prvú voľnú izbu, ktorú jej ponúkli. Zvyšok noci potom strávila odháňaním opitého Austrálčana z vedľajšej izby, ktorý sa k nej dobýjal. Znudená recepčná jej odmietla dať inú izbu, vraj je plno a Verka už nemala energiu na to, aby sa vybrala skúšať šťastie inam. Keďže dvere na izbe sa nedali poriadne zamknúť, s vypätím všetkých síl presunula posteľ k dverám, aby ich zabarikádovala. Namiesto spánku tak do rána počúvala spev a krik neodbytného ctiteľa... No čo, zlá skúsenosť, tiež skúsenosť. Verka už cestuje jedine vo dvojici, vraj sa tak ľahšie presúva posteľ  k dverám...

 

Zdroj/autor: loisa,drom

 

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: jupiterimages

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Pondelok, 29. apríl. 2024. Meniny má Leo, Lea.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa