VÍKEND Tri festivaly v Trenčíne

2008-09-11 15:00:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Tri festivaly, ktoré obohatia koniec tohto týždňa v Trenčíne, sú venované monodráme, dychovej aj ľudovej hudbe.



Už vo štvrtok Marián Labuda s inscenáciou Tiso otvorí v poradí 14. ročník medzinárodného divadelného festivalu jedného herca Sám na javisku. Štvordňové podujatie podľa organizátorov prinesie najrôznejšie pohľady na monodrámu. Od klasickej cez pantomímu a alternatívne divadlo až po v súčasnosti populárne one-man show. V Trenčíne okrem Labudu vystúpia Daniel Hevier, Jan Pařil, Peter Čižmár, Andrea Rottin, Jana Korb, Milka Zimková či Martina Jelenová. Festival v nedeľu uzavrie bublinová klauniáda Václava Strassera.

Od piatka do nedele bude mesto žiť aj dychovou hudbou. Počas tohtoročného 27. ročníka festivalu dychových hudieb Pádivého Trenčín si mesto pripomenie aj 100. výročie narodenia hudobného skladateľa a pedagóga Karola Pádivého. Úvodným podujatím má byť fanfárový koncert, pri ktorom sa dychové nástroje ozvú z niekoľkých kútov Mierového námestia. Bodkou za festivalom bude nedeľňajšia akcia Trúbi celý Trenčín, na ktorej si skladbu Prvý pochod Karola Pádivého spolu s účinkujúcimi festivalu môže zahrať každý, kto si na námestie prinesie dychový nástroj. Počas víkendu sa bude konať aj Celoštátna súťažná prehliadka detských a mládežníckych dychových hudieb.

Súbežne s festivalom dychových hudieb Pádivého Trenčín sa v centre mesta uskutoční aj 22. ročník mestského festivalu ľudovej kultúry a zábavy Pri Trenčianskej bráne. Na festivale sa predstavia slovenské aj zahraničné folklórne súbory, pouličné divadlá, tanečné a hudobné formácie rôznych žánrov, speváci, bubeníci a iní umelci. Nebude chýbať ani tradičný jarmok ľudových remesiel, gurmánske špeciality či burčiak.

 

Kontakt

Kultúrno-informačné centrum
Sládkovičova 1
911 01 Trenčín
Tel.: 032/16 186, 743 35 05
Fax: 032/743 35 05
E-mail:
kic@trencin.sk www.trencin.sk

 

Zdroj/autor: sita, aices, trencin, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Streda, 8. máj. 2024. Meniny má Ingrida.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa