KATASTROFY V americkom Buffale spadlo dopravné lietadlo (3)

2009-02-13 08:20:00 |   |    | 

SPOJENÉ ŠTÁTY/ video - Americké dopravné lietadlo spoločnosti Continetal Airlines sa v noci nadnes zrútilo do domu blízko mesta Buffalo v štáte New York.



Lietadlo Continental Airlines prevádzkované spoločnosťou Colgan Air smerujúce z Newarku v štáte New Jersey do Buffala (let 3407) sa zrútilo na obytný dom na predmestí Clarence.

Pri nešťastí zahynuli všetci 44 pasažieri a štyria členovia posádky, ako aj najmenej jeden človek na zemi.

Lietadlo sa zrútilo vo štvrtok o 22.10 miestneho času (piatok 04.10 SEČ), necelých päť minút pred plánovaným pristátím na buffalskom medzinárodnom letisku. Príčina nešťastia zatiaľ nie je známa.

Lietadlo typu Dash-8 Q400 Bombardier so 74 miestami na palube letelo nad Buffalom v miernej hmle a slabom snežení. Po páde sa vznietilo, podľa očitých svedkov plamene vidno z veľkej diaľky a šľahajú do výšky 30 metrov. Evakuovať museli obyvateľov 12 okolitých domov.

"Celá obloha sa zafarbila na oranžovo. Znenazdania som počul ohromný výbuch, všetko sa zatriaslo," opisuje chvíle po výbuchu Bob Dworak, ktorý býva asi kilometer od miesta nešťastia. Keďže žije v blízkosti letiska, na hluk z lietadiel je zvyknutý, no zvuk tohto lietadla mu pripadal čudný už pred tým, ako sa stroj zrútil. Podľa iného svedka bolo vidno, že lietadlo malo ľavé krídlo netypicky nízko.


 

Zdroj/autor: ap,reuters,cnn,tasr,drom

VIDEO Pád lietadla Continental Airlines



Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Streda, 1. máj. 2024. Dnes je Sviatok práce,
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa