CESTOVATEĽKA Mejkap za volantom

2010-05-16 15:00:00 |   |    | 

VEĽKÁ BRITÁNIA / video - Takmer pol milióna dopravných nehôd vo Veľkej Británii každý rok zavinia ženy pri nanášaní mejkapu za volantom.



Podľa prieskumu (The Daily Telegraph) sa k nanášaniu mejkapu pri riadení priznala zhruba pätina britských vodičiek. To sa rovná asi 2,7 miliónom Britiek za volantom. Tri percentá z nich uviedlo, že pri nanášaní kozmetiky spôsobili dopravnú nehodu.

Prieskum oslovil štyri tisíc britských vodičiek. Jeho účelom bolo zistiť správanie za volantom potom, čo začal vo Veľkej Británii platiť trest až dvojročného väzenia za spôsobenie dopravnej nehody z nedbalosti. V minulosti boli priestupky súvisiace s nedbalosťou pri riadení, medzi ktoré patrí tiež napríklad čítanie mapy, trestané len pokutami.

Najviac žien, ktoré občas dávajú prednosť kráse pred bezpečnosťou, spadá podľa prieskumu do skupiny medzi 17 až 21 rokov. Riadeniu sa naopak omnoho viac venujú ženy staršie ako 56 rokov, ktoré mejkap počas jazdy aplikujú najmenej často.

"U žien väčšinou platí, že sú schopné robiť niekoľko vecí naraz, ale v tomto prípade by sa multitaskingu mali rozhodne vyvarovať," uviedol Sian Lewis, šéf poisťovacej spoločnosti Diamond, ktorá prieskum zaisťovala.

Britská modelka Donna Maddocková dostala za nanášanie mejkapu pri riadení pred tromi rokmi pokutu 200 libier (asi 213 €) a bolo jej pripísaných šesť trestných bodov.

 

Milé cestovateľky,
aj bez mejkapu sme krásne. Možno nie až také atraktívne, ale stále sme to predsa my ženy. Preto ak sa na jednu z vašich ciest vyberiete autom a po čase máte potrebu si skontrolovať vašu vizáž, radšej zastavte na jednom z benzínových čerpadiel, prípadne v nejakom stravovacom zariadení. Je to určite lepšie, ako ublížiť sebe alebo niekomu inému.

 

Zdroj/autor: ctk, dailytelegraph, janqa, drom

VIDEO Make up v aute



Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 23. apríl. 2024. Meniny má Vojtech.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa