ZA NÁKUPMI Parížske dreváky

2010-01-22 14:30:00 |   |    | 

FRANCÚZSKO/ video - Túto jar a hlavne leto by sa v uliciach miest mal znovu rozoznieť klepot drevákov...



Taká je aspoň predstava niektorých parížskych módnych salónov, ktoré s týmto evergreenom vyrukovali na prehliadkach v Paríži. Nie všetci sú ale nadšení.

Dreváky alebo aspoň sandále s drevenou podrážkou, s vysokým podpätkom či bez podpätku, sa objavili v tohtoročných kolekciách módnych domov ChanelLouis VuittonCeline a v náznakoch i u Givenchyho. Návrhár Chanel-u Karl Lagerfeld dokonca nechal na prehliadke v Grand Palais svoje modelky pochodovať po slame a sene, aby bola ilúzia dokonalá.

Parížske kritiky píšu o "návrate na dedinu" alebo aspoň o "zábavných návrhoch" a Lagerfeld v duchu doby hovorí o ekológii. "Bio, to je vec, ku ktorej sa hlásim. Len je potrebné dodať tomu módnu retuš, trochu sofistikovanosti," povedal.

Úplne iný tón zaznel spoza "Kanálu", z britského listu The Daily Telegraph. Podľa neho by dreváky mali zostať v Holandsku a v histórii. "Dreváky sú proste bez debaty najškaredšie a najnemožnejšie zo všetkých topánok. Človek by mohol povedať, že sú dielom diabla, ale diabol by mal dosť rozumu na to, aby nosil topánky od Louboutina," napísal list.

Navyše, aj keď sú dreváky všeobecne strašné, ich najnovšia verzia je proste katastrofálna. "Ak si chcete zlomiť kotník tým najhorším spôsobom, tak sa určite zapíšte na čakaciu listinu u Vuittona. Inak sa im vyhnite na sto honov."

 

Nuž milé cestovateľky,

čo na to povedať...ja tiež dreváky veľmi nemusím, dokonca netúžim ani po takých od Vuittona či Chanel-u. Určite sa však medzi vami nájde aj taká, ktorá by ich vo svojej zbierke značkových topánok chcela mať. Potom vám nič nebráni v tom, aby ste sa vydali na drevákový výlet do Paríža. Veď proti gustu....

 

 

Zdroj/autor: ctk, janqa, drom

VIDEO Chanel - kolekcia jar-leto 2010



Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Nedeľa, 28. apríl. 2024. Meniny má Jarmila.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa