EXTRA Jazdiť na bicykli nahý

2010-03-04 16:00:00 |   |    | 

NOVÝ ZÉLAND - Jazdiť na bicykli nahý po verejných cestách nie je na Novom Zélande žiadnym porušením zákona ani dobrých mravov.



Rozhodol o to začiatkom týždňa novozélandský súd, keď zrušil rozsudok nižšej inštancie proti Nickovi Lowe-ovi - stavebnému robotníkovi. Ten bol odsúdený za to, že sa vlani viezol bicyklom severne od Wellingtonu nahý a niektorým šoférom okoloidúcich áut tak spôsobil šok.

Jeden z postihnutých vodičov vtedy zavolal políciu, ktorá naháča identifikovala a podala naňho trestné oznámenie za pohoršujúce chovanie. Súd prvej inštancie muža odsúdil na peňažný trest vo výške asi 100 euro.

Nudistický cyklista s tým ale nesúhlasil a odvolal sa. Sudca vyššej inštancie mu následne dal za pravdu: prehlásil, že na nudistickej cyklistike nevidí nič poburujúceho a predchádzajúci rozsudok zrušil.


Je to len vec životného štýlu,“ povedal po rozsudku štyridsaťročný cyklista Nick Lowe miestnemu denníku.

„Ja jednoducho oblečenie na tele neznášam. Doma chodím nahý, trávnik pred domom sekám nahý a tiež ostatné záhradkárske práce robím nahý. Tak prečo by som mal produkovať množstvo prepotenej bielizne len preto, že idem na bicykli?“


 

Zdroj/autor: dpa,čtk,drom

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: gettyimages

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 18. máj. 2024. Meniny má Viola.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa