CHORVÁTSKO Bonj - najkrajšia pláž

2010-07-14 18:00:00 |   |    | 

CHORVÁTSKO/ Hvar - V elitnej spoločnosti dvadsiatich najkrajších európskych pláží je podľa výberu britského internetového portálu Timesonline aj jedna chorvátska pláž - hvarský Bonj “Les Bains”.



Chorvátska krásavica je opísaná ako supercool beach club na najtrendovejšom chorvátskom ostrove, z ktorej sa naskytuje nádherný pohľad na neďaleké Pekelné ostrovy.

Na pláži sa dajú prenajať ležadlá a slnečníky, pričom sa nachádza na jednom z chorvátskych ostrovov a v bezprostrednej blízkosti voňavého borovicového lesa.

Na Bonji nie je dôležitý piesok, ale perspektívy, ktoré ponúka, nakoľko priamo z ležadla vkročíte do tyrkysovo modrého mora zálivu Amfora, tvrdia autori textu a nezabudnú pritom spomenúť, že krásam Hvaru neodolali ani slávny módny návrhár Giorgio Armani a hollywoodsky herec Kevin Spacey.

Bonj odporúčajú všetkým hviezdam, ale aj tým, ktorí radi hviezdy pozorujú. Za najkrajšiu pláž vyhlásili Plage Conguel z Bretónska, po ktorej nasledujú provansálske: Languedoc, Collioure, pláž Piemanson, potom Palombaggia na Korzike a Las Salinas na Ibize. Medzi najelitnejšími plážami je najviac španielskych.

Bonj medzi európskymi morskými krásavicami obsadil trináste miesto. Ide o pláž, prevádzkovanú v rámci hotelovej spoločnosti “Sunčani Hvar”, čistú architektonickú perlu, vybudovanú v období rokov 1927 až 1931. Projektantom bol hvarský architekt Silvije Sponza (1889-1960).

Kamenné kabíny ponúkajú diskrétne miesto na uvoľnenie a driemanie. Návštevníci si môžu vychutnávať osviežujúce nápoje na terase baru na najvyššom poschodí alebo lákavé sústa v bare pri mori. Bonj má aj dva súkromné stany na profesionálne masáže a sprchy, ležadlá a pontóny – ponúkajúc tak vcelku jedinečný zážitok.

Aby sa Bonj svojou krásou, ponukou a možnosťami mohol stať jednou z najznámejších pláží a klubov na Jadrane, investoval “Sunčani Hvar” po viacročnej zanedbanosti do tohto objektu úctyhodných 16 miliónov kún. Kúpalisko je dnes súčasťou priestorov hotela “Adriana”, ale aj súčasťou Velej pláže hotela Amfora, na ktorej už tretí rok vanie Modrá zástava, pričom bola vlani oficiálne vyhlásená za najkrajšiu pláž v Chorvátsku.


Tak ako Bonj, rovnako aj mesto Hvar získalo nedávno lichotivé vyznamenanie, keď bolo zaradené na zoznam najlepších miest na párty a zábavu na svete, ktorý zverejnila internetová stránka Huffington Postor. V zdôvodnení, prečo sa po boku najznámejších svetových turistických destinácií ocitlo na zozname pomerne neznáme meno sa uvádza, že sa toto “prekrásne mesto na chorvátskom pobreží v posledných rokoch bleskovo vyšvihlo až do samého neba a stalo sa najzaujímavejším bodom na Jadrane”.

Hvar je na tomto zozname zaradený ako rovný s rovným s takými prestížnymi a vykričanými destináciami ako sú Las Vegas, Saint-Tropez, Ibiza, Rio de Janeiro a Berlína, pričom ho spomenutá stránka odporúča ako jedno z najvhodnejších miest na návštevu v roku 2010 pre všetkých, čo majú radi dobrú zábavu.

 

Zdroj/autor: chtz,tzhvar, drom,reklamný článok

VIDEO Bonj Les Bains

 



Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Pondelok, 29. apríl. 2024. Meniny má Leo, Lea.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa