RAKÚSKO Vianočné trhy vo viniciach Cobenzl

2010-11-29 13:00:00 |   |    | 

RAKÚSKO - V mestských viniciach Cobenzl, ktoré sú rozložené priamo vo viedenskej metropole, otvorili v piatok, 26. novembra podvečer vianočné trhy.



Aj vo viniciach ponúkajú počas víkendov adventnú náladu s ponukou regionálnych špecialít ekologického hospodárstva, bio produktov, pečených gaštanov či vianočného pečiva.

Neodmysliteľnou súčasťou trhov na Cobenzl je viedenské víno, pochádzajúce z mestských viníc, produkované vo vlastnom vinárskom podniku mesta Viedeň.

K vianočným dobrotám patrí exkluzívna ponuka bio produktov ako med, pesto pasta, džemy a želé, pstruhov z ekologického chovu, lahodné pálenky, špeciality z diviny a ďalšie.

Na trhoch v Cobenzl nájdete popri mnohých ekologických výrobkoch aj tzv. Viedenské vianočné vrecko na darčeky, ktoré vyrobili vo viedenských chránených dielňach mladí ľudia s postihnutím a dlhodobo nezamestnaní.

Zakúpením ekologického väčšieho a menšieho vrecka prispejete tromi alebo štyrmi eurami na podporu viedenského integračného domu. Adventnú ponuku uzatvárajú vianočné stromčeky. Výťažok z predaja v stánkoch mesta Viedeň sa použije na charitatívne účely.

Deti v špeciálnom farmárskom dvore môžu pod dozorom piecť vianočné pečivo, jazdiť na poníkoch, prezrieť si stajne so zvieratami či načúvať príbehom od Vianočného anjela.

Na vianočné trhy v Cobenzl (Am Cobenzl 96) sa dostanete aj viedenským metrom U4 na konečnú stanicu Heiligenstadt, autobusom 38A smer Kahlenberg so zástavkou Cobenzl. Počas víkendov sú trhy otvorené vždy od 11.00 do 18.00 až do 19. decembra.

 

 

Winery Cobenzl Vienna

Am Cobenzl 96
A-1190 Vienna
Tel.: (+43 1) 320 58 05
Fax: (+43 1) 328 22 86
E-mail: office@weingutcobenzl.at


Zdroj/autor: compress, weingutcobenzl, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: Christian Jobst

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa