RAKÚSKO Vianočné trhy a dedinky vo Viedni

2010-11-12 12:30:00 |   |    | 

RAKÚSKO - Metropola Rakúska otvára obľúbené vianočné trhy.



Alternatívny vianočný trh na nádvorí muzeálneho komplexu MuseumsQuartier v centre Viedne otvoril svoje brány ako prvý už včera, 11. novembra.

Tzv. Zima v MQ láka návštevníkov rozsiahlym nádvorím s novými tzv. ľadovými pavilónmi, v ktorých ponúknu kulinárske špeciality a rôzne punče.

Lákadlami zimného MQ sú i hudobné Winter Sounds v podaní domácich dídžejov, curlingová dráha, svetelná inštalácia či detský program.

Zima v MQ potrvá denne od 16.00 do 23.00, cez víkendy od 14.00 do 23.00 až do 23. decembra.

Pravdepodobne najznámejší a najstarší vianočný trh vo Viedni Christkindlmarkt pred mestskou radnicou v centre Viedne sprístupnia návštevníkom od soboty, 13. novembra.

Tvorí ho 145 drevených stánkov ponúkajúcich tradíciu - od pečených gaštanov pre najmenších až po klasický punč. Aj počas tohto adventu sa očakáva, že okolo 3 až 3,5 miliónov domácich i zahraničných návštevníkov ho poctí svojou návštevou.

Aj tento rok bude zdobiť Christkindlmarkt adventný stromček – 28 metrov vysoký a 70 rokov starý smrek pochádzajúci z regiónu Helfenberg z Horného Rakúska, ktorý slávnostne rozsvietia po prvý raz v sobotu podvečer.

Christkindlmarkt je okrem kulinárskych špecialít, tradičných vianočných ozdôb a darčekov známy aj bohatým kultúrnym programom ako koncertami zborov z celého sveta či tzv. Viedenským adventným čarom s atrakciami pre najmenších.

Viedenský Christkindlmarkt na Radničnom námestí (Rathausplatz) bude otvorený denne od 9.00 do 21.30 až do 24. decembra, v piatky a soboty do 22.00 a 24. decembra do 18.00.

K tradičným vianočným trhom patrí aj trh umeleckých remesiel pred kostolom Karlskirche, ktorý privíta prvých návštevníkov 19. novembra. Vianočný trh remesiel ponúka okrem umeleckých originálov aj živé koncerty, ohnivú šou, autorské čítania či detský program.

Nájdete ho v parku Resselpark na námestí Karlsplatz do 23. decembra, denne od 12.00 do 20.00.

Staroviedenský vianočný trh (Altwiener Christkindlmarkt) na Freyung otvoria pre návštevníkov od 19. novembra.

Tradičný vianočný trh ponúkne denne od 10.00 do 21.00 umelecké remeslá, kulinárske špeciality a kultúrny program v prostredí vianočne osvetleného námestia, obklopeného historickými budovami slávnych viedenských palácov a kostola Schottenkirche. Otvorený bude do 23. decembra.

Vianočný trh pred zámkom Schönbrunn bude lákať návštevníkov svojou barokovou kulisou od 20. novembra. Okolo 70 vystavovateľov ponúkne rakúske remeselnícke výrobky, ručne vyrobené ozdoby na stromček, jasličky a rôzne darčeky z prírodných materiálov.

Neobyčajným zážitkom je aj prehliadka vianočného trhu pod názvom Vianoce v Schönbrunne, na ktorej sa dozviete úsmevné vianočné príhody z čias Habsburgovcov až po súčasnosť. Trh bude otvorený do 26. decembra denne od 10.00 do 21.00, 24. decembra do 16.00, 25. a 26.12. do 18.00.

Vianočná dedinka v starej nemocnici AKH očakáva svojich priaznivcov od 13. novembra denne od 14.00 do 22.00 a počas víkendov už od 11.00 až do 23. decembra.

Vianočná dedinka v AKH, obľúbená i známa pre svoju rodinnú atmosféru ponúka na svojom nádvorí na ulici Alserstraße typickú vianočnú atmosféru.

K najkrajším tzv. vianočným dedinkám vo Viedni patrí aj vianočný trh na námestí Maria-Theresien-Platz, ktorý otvoria od 17. novembra. Je umiestnený v krásnom parku medzi Prírodovedným a Umelecko-historickým múzeom.

Pamätník Márie Terézie obklopuje okolo 60 vianočných stánkov s klasickou ponukou na oddych a nákup.

Vianočná dedinka na nádvorí zámku Belvedere pozýva na vianočný trh pred barokovú kulisu zámku spolu s krásnymi zámockými záhradami od 19. novembra.

Jedinečná atmosféra elegancie na ulici Print-Eugen-Straße 27 láka denne od 11.00 do 21.00 až do 23. decembra.

 

Zdroj/autor: compress, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa