V Brazílii je reštaurácia s bio potravou pre psy!

2011-01-18 18:00:00 |   |    | 

BRAZÍLIA - Rachel Zanardiová objednáva tanier baraniny so zeleninou a ryžou pre dvojročnú Julyanu a druhý tanier s kuraťom pre osemročného Dávida - nejde však o deti, ale o jej dva psíky, ktoré priviedla do prvej reštaurácie s prírodným stravovaním pre psov v Brazílii.



Psy sa zdá schvaľujú výber svojej paničky a vrtia chvostami už pri vstupe do reštaurácie, ktorá je len niekoľko krokov od slávnej pláže Copacabana v Riu de Janeiro.

"Od chvíle kedy máte zviera, je to rovnaké ako pri deťoch a starých ľuďoch: musíte sa o ne starať čo možno najlepšie," vyhlasuje táto štyridsaťdeväťročná brazílska advokátka.

V krajine, kde je viac ako 32 miliónov psov, teda druhý najväčší počet na svete po Spojených štátoch, táto priekopnícka reštaurácia ponúka potraviny, ktoré sú čerstvé, bez konzervačných prísad a farbív, naopak obohatené vitamínmi a minerálnymi soľami.

"Alergia (jorkšíra) Davida sa zmiernila odvtedy, čo nežerie priemyselné porcie, ale tieto prírodné jedlá. Radšej zaplatím o niečo viac a mám zdravé zviera," dodala žena, zatiaľ čo jej čierna jazvečica Julyana zhltla svoj chod v priebehu niekoľkých sekúnd.

Jedlo sa podáva na malý nízky stôl na bielom tanieri ozdobenom oranžovými psími labami. Vonku je ešte pre domácich miláčikov na terase inštalovaný umelý trávnik.

"Radšej ako reštaurácia to nazývame 'priestor pre psov' v krajine ako Brazília, kde milióny ľudí stále trpia hladom," poznamenáva Roberta Camarová.

Táto Brazílčanka a jej švédsky manžel Jörgen otvorili pred dvoma týždňami podnik, ktorý sľubuje lepšie zdravie a dlhší život najlepšiemu priateľovi človeka.

Bývalá vedkyňa vysvetľuje, že jedlá sa riadia veľmi prísnymi normami ministerstva poľnohospodárstva. "Potrava je lepšia ako tá, ktorú robia majitelia psov doma, pretože tu je všetko vyvážené a zhotovené špecialistami pre stravovanie zvierat," uisťuje Roberta.

"Počas dvoch týždňov sme získali klientov, ktorí upustili od priemyselnej potravy a prijali za svoje naše oveľa chutnejšie pokrmy," raduje sa žena, ktorá má troch psov.

 

Kuchyňa prevádzky Pet Delicia: cozinha com amor, ktorej krédom je "varenie s láskou", je dokonale čistá a dobre viditeľná prostredníctvom sklenených stien. Je možné pozorovať, ako kuchári krájajú mäso a zeleninu na malé pravidelné kúsky.

Pokrmy sa môžu podávať na mieste alebo si ich môžete nechať zmraziť a odniesť domov. Roberta a Jörgen uisťujú, že už predávajú viac než dvadsať menu denne. Jörgen otvorením tejto reštaurácie tiež zmenil profesiu. Predtým pracoval ako obchodník v New Yorku.

"Rozhodli sme sa zmeniť život. Vo Švédsku existuje prírodná potrava pre psov už 40 rokov. Pochádzam z rodiny prevádzkovateľov reštaurácií. Videl som, že v Brazílii predstavuje trh s potravou pre psov a mačky dobrú príležitosť".

Nasledujúcou etapou bude distribúcia jedál do obchodov pre domáce zvieratá a založenie veľkopredajní vo veľkých brazílskych mestách.

 

Zdroj/autor: afp, čtk, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: mnn.com,galerapet.com.br

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 26. apríl. 2024. Meniny má Jaroslava.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa