Cesta okolo sveta z WC

2011-01-16 15:00:00 |   |    | 

VEĽKÁ BRITÁNIA - Športové štadióny, slávne katedrály, púšte, vrcholky hôr i divoké safari – to všetko sa dá sledovať zo záchodovej misy. Neveríte? Luke Barclay vás vo svojej novej knihe zoberie na „tour de WC s výhľadom“.



Jeden muž, jedna cesta, jeden cieľ. Nie taký, pre ktorý by sa oplatilo zomrieť. Hoci pre Luka Barclaya možno áno. Vydajte sa na cestu za najlepším výhľadom z miesta, kam aj kráľ chodí pešo.

Mladý britský autor sa už po druhýkrát vydal na netradičnú cestu, aby sa z nej vrátil so zábermi, ktoré si na výletoch fotí málokto. Zameral sa totiž na WC.

Malé, jednoduché a praktické - jeho použitie však často zahŕňa pohľad na bielu stenu či nudné dvere. No nemusí to tak byť. A tak sa Luke Barclay vydal na misiu, z ktorej doviezol fotografie s najmalebnejšími, najzarážajúcejšími a dychvyrážajúcimi výhľadmi z toalety.

„Na záchode strávime až tri roky nášho života. Mali by sme si to skutočne užiť,“ vysvetlil vyštudovaný historik, ktorý vo svojej najnovšej knihe pozýva ľudí na cestu okolo sveta, ktorý vidíme z toaliet.

Od vrcholkov hory Mount Baker vo Washingtone, cez športové ihriská až po skutočnú divočinu. Sedieť na WC a pritom sledovať slony kráčajúce na druhý breh rieky či stáda pasúcich sa žiráf a zebier – to nie je nezmysel – stačí navštíviť Zambezi.

Výhľady na mestá na dlani, holandské veterné mlyny, športové štadióny, kaňony či národné parky – to je realita, ktorú Luke Barclay skompletizoval v sprievodcovi po toaletách sveta s názvom Good Loo Hunting (Lov na dobré záchody).

Po tom, ako Luke Barclay doštudoval na University of Sheffield, vydal sa na dva roky do Japonska, kde vyučoval angličtinu. Po návrate sa zamestnal v BBC, kde mu rukami prechádzalo množstvo zaujímavých fotografií a záberov.

A s tým, čo na svojich potulkách svetom i v televíznom štúdiu zažil, sa rozhodol podeliť s celým svetom. Pred dvoma rokmi vydal fotografickú knihu A Loo with a View (Záchod s výhľadom), v ktorej zachytil toalety na vrchole Mount Everestu, na príletových dráhach, najznámejších vodopádoch, katedrálach i divokom safari.

Po úspechu prvej knihy sa mu začali ozývať ľudia z celého sveta, aby sa pochválili “hodnotnými scenériami“, na ktoré narazili. A tak sa zrodilo vtipné pokračovanie knihy, ktoré sa oplatí prelistovať. „Mám však aj iné záľuby ako toalety,“ dodal na záver Luke so smiechom, „napríklad bidety, splachovače či pisoáre.“

 

Zdroj/autor: sita, looswithviews.com, Zuzana Zimmermannová, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: looswithviews.com

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Pondelok, 6. máj. 2024. Meniny má Hermína.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa