Máj, lásky čas v talianskej Verone

2012-05-24 11:20:00 |   |    | 

TALIANSKO - Chcete prekvapiť svoju polovičku romantickým májovým víkendom spojeným s krásami historického mesta? Nie je nič krajšie ako severotalianske mesto Verona, v ktorom sa odohrala aj jedna z najväčších shakespearovských lások - Rómeo a Júlia.



Verona je vďaka svojej polohe často označovaná za „vstupnú bránu Talianska“. Svojim návštevníkom ponúka monumentálne, elegantné a romantické miesta, rieka Adige toto mesto lemuje a ešte viac zdokonaľuje nádherné pamiatky, ktoré mu dodávajú neopísateľnú historickú, kultúrnu a umeleckú atmosféru.

 

Historické skvosty mesta

Verona je jedným z najbohatších miest, pokiaľ ide o zrúcaniny a pamiatky, stačí spomenúť slávnu veronskú Arénu a legendárny Júliin balkón. Majestátna aréna každý rok hostí slávne osobnosti operného pódia, ktoré takisto lákajú turistov z ďalekých krajín.

Nešťastná láska Rómea a Júlie, známa celému svetu, ktorá sa odohrávala práve na miestach, na ktorých môžete stáť aj vy so svojou láskou, dodá vášmu výletu neopakovateľnú atmosféru.

 

Talianske a svetové umenie na jednom mieste

Nenechajte si ujsť jednu z najkrajších záhrad celého Talianska - Giusti, ktorá je dizajnovým skvostom. Plná zelene, farebných kvetov, sôch a fontán. Milovníci umenia by mali určite navštíviť mestské múzeum Castelvecchio, ktoré je domovom jednej z najzaujímavejších zbierok talianskeho a európskeho umenia.

 

Spa oddych

Po náročných potulkách mestom vám určite padne vhod relaxačný oddych. Čo môže byť lepšie ako Spa kúpele v príjemných priestoroch a sladká medová masáž, aktuálna je vzhľadom na ročné obdobie aj ďalšia ponuka kúpeľov - masáž jari. Po náročnom, ale krásnom čase strávenom vo dvojici sa oddýchnutí môžete vrátiť domov, navnadení na ďalšie potulky Talianskom.

 

Zdroj/autor: Lenka Halamová, drom

Foto: sxc.hu, ilove3w, lelec, giuseppe, ninette111, wikipedia, DanieleDF1995, Fabio Becchelli, chensiyuan

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
4.5/5 (10 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa