Rodinné leto pri Dunaji v Dunajsko-moravskom regióne

2013-06-11 16:00:00 |   |    | 

RAKÚSKO - Výlety do Dunajsko-moravského regiónu, do oblasti, ktorá sa rozprestiera medzi Viedňou a Bratislavou, sú tradičným lákadlom pre zaujímavé rodinné podujatia, dobrodružné akcie a mnohé iné atrakcie. Bohatý program na všetkých troch hlavných výletných miestach - Národný park Dunajské luhy, Archeologický park Carnuntum, Schloss Hof - sľubuje nezabudnuteľné letné zážitky.



Zámok Schloss Hof oslavuje v tomto roku 350. výročie narodenia svojho staviteľa princa Eugena Savojského. Archeologický park Carnuntum organizuje honosné podujatie v znamení Rimanov - celkom zblízka bude možné sledovať boje rímskych legionárov a bojovníkov. Odhaliť tajomstvá Národného parku Dunajské luhy (Donau-Auen), pozorovať zvieratá v ich prirodzenom prostredí a vychutnávať si zvláštnosti krajiny. Návšteva národného parku je skvelým tipom na rodinný výlet.

 

Zámok Schloss Hof - rodinné a barokové zážitky

Počas leta, od 1. augusta do 1. septembra, sa zámok Schloss Hof úplne prispôsobuje letným prázdninám. Na deti tu čaká pestrý a bohatý program. Denne od 14.00 do 17.00 môžu maľovať, tvoriť, obliekať sa do dobových kostýmov, stať sa princom či princeznou. Všetci štvornohí obyvatelia sedliackeho dvora sa 4. augusta predvedú na detskej slávnosti s koňmi a oslami. Ďalšie slávnosti a podujatia, ako napríklad veľká slávnosť koní bude 15. septembra, potom slávnosť vďaky za úrodu bude 22. septembra, ďalšia - slávnosť šarkanov - sa uskutoční 6. októbra. V znamení  princa Eugena bude aj Veľká baroková slávnosť 29. júna.

 

Národný park Dunajské luhy - pozorovať obyvateľov luhov

Odhaliť tajomstvá Národného parku Dunajské luhy (Donau-Auen), pozorovať zvieratá v ich prirodzenom prostredí a vychutnávať si zvláštnosti krajiny. Návšteva národného parku je skvelým tipom na rodinný výlet. Brány zámku Orth - centra národného parku - v obci Orth an der Donau, ktorý je kontaktným miestom a vstupnou bránou do národného parku. Na multimediálnej výstave „DonAUräume“ o dunajských ramenách (je prístupná aj v slovenčine) sa hravým spôsobom možno dozvedieť o premenách tejto oblasti pri Dunaji a spoznať pozadie zvláštností dunajských luhov.

 

Archeologický park Carnuntum - Rímska slávnosť

tento víkend, 15. a 16. júna, bude v archeologickom parku Carnuntum slávnosť v rímskom štýle. Prvý večer programu bude venovaný tolerancii (Fest der Toleranz). Pri tejto príležitosti sa v rímskych kúpeľoch uskutoční koncertný večer. Večer sa tiež stretnú legionári a rímski občania na spoločnom posedení pri táborovom ohni. Počas rímskej slávnosti nazriete do života solventných Rimanov, v antickej mestskej  štvrti s plne zrekonštruovanými budovami - dom obchodníka s látkami Lucia, rímske termálne kúpele...

 

Zdroj/autor: bhpromotion, drom

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
4.5/5 (2 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 4. máj. 2024. Meniny má Florián.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa