Jarná dovolenka v svetových metropolách

2013-03-31 10:00:00 |   |    | 

Hlavná dovolenková sezóna sa začína a pokiaľ si niekto plánuje oddych len na niekoľko dní, teraz je vhodný čas na návštevu svetových metropol. Počasie ešte nie je horúce, preto prechádzky neunavia a navyše mestá pre jarných turistov pripravili množstvo atrakcií.



Paríž je známy napríklad júlovou oslavou dobytia Bastily spojenej s veľkým ohňostrojom. Turistov tiež láka tenisový turnaj French Open, ktorý sa koná od 22. mája do 10. júna. Pri návšteve Paríža tiež odporúčame nevynechať zaujímavé múzeum Francúzskej tenisovej federácie.

Nechajte si poradiť, čo sa oplatí vidieť, okrem notoricky známej Eifffelovej veže, múzea v Louvre či prechádzke po Champs-Elysées.

Londýn žije festivalmi. Návštevníci môžu v apríli navštíviť londýnsky knižný festival či Chelsea festival umenia (Chelsea Art Fair). Jednoznačne odporúčame zarezervovať si ubytovanie vopred. Popularita mesta v tomto období rastie a luxusný hotel Sofitel, ale aj finančne dostupný Ibis, už môžu byť plné.

Jar v New Yorku sa zase nesie v znamení filmu. V apríli začína na Manhattane filmový festival Tribeca, spoluorganizovaný Robertom de Nirom.

Vznikol ako reakcia na útoky z 11. septembra a jeho popularita neustále rastie, v meste môžete stretnúť mnohé známe hollywoodske tváre, očakáva sa 150 tisíc návštevníkov. Máj prinesie Indický filmový festival, ktorý v minulosti uviedol aj oskarového Milionára z chatrče.

V auguste bude v rámci Medzinárodného filmového festivalu premietanie krátkych filmov na Times Square. Venujte čas plánovaniu svojho pobytu v New Yorku. Hotely ponúkajú rôzne akcie, na ktorých môžete výrazne ušetriť, napríklad platíte za menej nocí, ako ste ubytovaní, prípadne využite lojalitný program a získate izbu vyššej kategórie.

 

Zdroj/autor: tasr, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
2.4/5 (8 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa