Európske atrakcie

V Taliansku otvorili najvyšší visutý most pre peších v Európe, chodci musia byť istení!

2024-04-04 17:00:00 |

V talianskom regióne Umbria pred Veľkou nocou otvorili najvyšší visutý most pre peších v Európe, ktorý vedie 175 metrov nad najhlbším miestom údolia. TASR informuje podľa webov CNN a Corriere della Sera.

Viac článkov

Využite krásne počasie na zážitky: Toto sú najlepšie zoologické záhrady susedných krajín

Využite krásne počasie na
2023-09-08 14:00:00

Zoologické záhrady už dávno nepatria iba medzi obľúbené atrakcie detí. Prezentácia jednotlivých zvierat je často natoľko pútavá, že sa na ich návštevu tešia aj rodičia. Mimoriadne zaujímavé zoo nájdete aj v susedných krajinách. viac »

Pocta modernej architektúre: Sevillské hríby sú najväčšou drevenou stavbou na svete

Pocta modernej architektúre: Sevillské
2023-09-07 00:00:00

Dovolenkári často vyhľadávajú historické pamiatky, na ktorých obdivujú šikovnosť našich predkov. Nemali by sme však prehliadať ani úžasné diela, ktoré vznikajú v novodobých dejinách. Napríklad najväčšiu drevenú budovu na svete, ktorá sa nachádza na námestí Plaza de la Encarnación v španielskej Seville. viac »

Paríž umožní od roku 2025 verejnosti zaplávať si v Seine

Paríž, Francúzsko
2023-07-30 09:00:00

Parížania aj turisti, ktorí francúzsku metropolu navštívia, si budú môcť v roku 2025 prvýkrát po vyše 100 rokoch zaplávať v Seine. Oznámila to v nedeľu parížska primátorka Anne Hidalgová, informuje TASR podľa správy agentúry DPA. viac »

Smútok vytesaný do kameňa: Park príšer v talianskej Bomarze desí aj dojíma zároveň

Smútok vytesaný do kameňa:
2023-07-19 00:00:00

V Taliansku nájdete niekoľko výnimočných záhrad. Väčšina z nich sa vyznačuje nádhernými záhonmi kvetov alebo stromovými alejami. Sacro Bosco v Bomarze je však úplne iná. Dominujú jej nevšedné sochy, ktoré sú nielen umeleckými dielami, ale zároveň vo vás môžu počas návštevy vyvolať strach. Nazbierali by ste odvahu na jej návštevu? viac »

Skryté poklady Bulharska: 5 miest, ktoré napriek nádhere nepraskajú vo švíkoch

Skryté poklady Bulharska: 5
2023-07-11 11:00:00

Bulharsko sa počas posledných rokov stalo hitom medzi lacnými letnými dovolenkami. Kvalita služieb tam výrazne stúpla a aj Slováci opäť objavili jeho čaro. Okrem klasických fakultatívnych výletov si tam môžete prenajať aj auto a pustiť sa do spoznávania tejto nádhernej krajiny. Zamerajte sa najmä na jej skryté poklady, ktoré vám toho prezradia viac o dejinách a krásach Bulharska. viac »

Heddal Stave – najväčší drevený kostol v Nórsku je majstrovským dielom

Heddal Stave – najväčší
2023-06-12 12:00:00

Pre Škandináviu sú typické kostoly, postavené z dreva a a inšpirované základmi nordickej kráľovskej haly. Najväčšou stavbou tohto druhu je Heddal Stave, ktorý sa nachádza v blízkosti mesta Notodden. Postavený bol podľa odhadov medzi 12 a 13. storočím a v najvyššom bode meria 29 metrov. viac »

Gibraltár severu: O Suomellinu sa preťahovali Rusi so Švédmi

Gibraltár severu: O Suomellinu
2023-05-30 13:00:00

Peter Veľký na začiatku 18. storočia zakladá pri ústí rieky Nevy mesto Petrohrad. V jeho blízkosti, na malom ostrovčeku, súčasne začína vyrastať pevnosť Kronštadt. Cárov zámer je jasný – Rusko bude hrať v Baltskom mori dôležitú úlohu! viac »

Najkrajšia zastávka na ceste k moru: Tieto dedinky neďaleko Plitvíc si nás úplne získali

Najkrajšia zastávka na ceste
2023-05-26 13:00:00

Cesta zo Slovenska na letnú dovolenku k chorvátskemu pobrežiu je najmä pre rodiny s deťmi zdĺhavá. Preto si mnohí hľadajú rôzne alternatívy na zastávky, počas ktorých by sa trošku poprechádzali a spoznali niečo nové a zaujímavé. Jednou z takýchto možností je dvojica dedín Rastoke a Slunj, ktoré sa nachádzajú tesne pri sebe. Obklopené sú nádhernou prírodou a ponúkajú aj kus pútavej histórie. viac »

Obyvatelia španielskej dediny musia mať nervy z ocele: Takto by mnohí žiť nedokázali

Obyvatelia španielskej dediny musia
2023-04-20 12:39:00

Viacero nádherných prírodných oblastí bolo zničených kvôli tomu, že museli ustúpiť výstavbe nových miest alebo obcí. Keď však príde dobrý nápad, tak nemusíme prísť ani o žiadnu unikátnosť. Skvelým príkladom je Setenil de la Bodegas. Dedinka vznikla v nádhernej skalnatej oblasti, pričom pôvodní obyvatelia zakomponovali kamene priamo do ich obydlí a vytvorili tak úžasnú architektúru, akú uvidíte len v tejto lokalite. viac »

Albánsko chystá novú atrakciu: V meste Kukës chcú sprístupniť kryty z čias komunizmu

Albánsko chystá novú atrakciu:
2023-04-06 11:15:00

Predstavitelia albánskeho mesta Kukës na severovýchode krajiny plánujú do konca roka s použitím prostriedkov EÚ pre turistov sprístupniť dlhý podzemný tunel z čias komunizmu, ktorý vedie od miestnej radnice k veliteľskému centru s 37 miestnosťami. Ako napísala agentúra AP, táto malá balkánska krajina počas povojnového režimu komunistickej diktatúry masívne posilňovala svoju obranu - stále je možné vidieť pozostatky zo 175.000 vybudovaných minibunkrov. viac »


Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa