Európske atrakcie

Nocujte štýlovo: V bývalej základni MI6 je dnes luxusný hotel

Nocujte štýlovo: V bývalej
2022-09-13 12:00:00

Dovolenkári už dávno netúžia len po hoteloch, ktoré im okrem miesta na vyspanie neponúknu nič špeciálne navyše. Lákajú ich zaujímavé lokality, budovy s pútavou históriou alebo originálny koncept. Všetky tieto parametre spĺňa aj St. Ermin`s Hotel v Londýne. Na tomto mieste totiž kedysi v minulosti trávili čas tajní špióni. viac »

Hrad Balmoral – miesto, kde naposledy vydýchla britská kráľovná Alžbeta II.

Balmoral, Spojené kráľovstvo Veľkej
2022-09-09 07:00:00

Vo štvrtok popoludní obletela celý svet mimoriadne smutná správa - vo veku 96 rokov zomrela britská kráľovná Alžbeta II. Svoje posledné dni strávila na milovanom hrade Balmoral v Škótsku. viac »

Sovietske mesto v srdci Nemecka: Wünsdorf bol domovom Červenej armády, dnes láka lovcov duchov

Sovietske mesto v srdci
2022-08-23 12:00:00

Malá Moskva vo východnom Nemecku – takú prezývku malo desiatky rokov mestečko Wünsdorf kúsok od Berlína. Najskôr sa tu na boj pripravovali cisárske vojská, potom nacisti a nakoniec sa vo vojenskom komplexe na polstoročie usídlila Červená armáda. Po jej odchode zívajú obrovské priestory prázdnotou a lákajú dobrodruhov. Konečne môžu nazrieť do „zakázaného mesta“, kde o osude Nemecka rozhodovali Sovieti. viac »

10 zaujímavostí, ktoré ste netušili o Bledskom jazere

10 zaujímavostí, ktoré ste
2022-08-13 09:00:00

Najväčšou atrakciou v Slovinsku je nepochybne Bledské jazero. Ročne ho navštívia tisíce turistov, ktorí vyhľadávajú rôzne zaujímavé aktivity v okolí, alebo chcú spoznať ostrov spolu s jeho slávnym kostolíkom. Aj s ním sa spájajú rôzne zaujímavé legendy, ktoré pútajú pozornosť turistov. viac »

Dokonalá letná pohoda v kraji slnka a levandule: 5 nádherných výletných tipov v Provensálsku

Provensálsko, Francúzsko
2022-08-09 12:00:00

Pokiaľ sa vám páči francúzsky vidiek, v tom prípade vás istotne chytí za srdce Provensálsko. Už pri vyslovení tohto pomenovania sa vám v mysli vynoria obrázky nekončiacich levanduľových polí, okrem nich tam však nájdete oveľa viac zaujímavostí. Tešte sa teda nielen na krásnu prírodu, ale aj zaujímavé historické pamiatky. viac »

Plaza de España – odhaľte tajomstvá najkrajšieho európskeho námestia

Plaza de España –
2022-06-29 12:00:00

Najdôležitejšie námestia väčšinou patria medzi top atrakcie v mestách. Ani jedno z nich však nie je takým dômyselným dielom ako Plaza de España alebo tiež Španielske námestie v Seville. Keď prídete na toto miesto, tak sa vám na chvíľku zatají dych. Pokochajte sa nádherou okolo vás a pustite sa do spoznávania celej oblasti. viac »

Park Güell patrí k unikátom Barcelony: 10 zaujímavostí, ktoré o diele Gaudího možno neviete

Parc Guell, Barcelona, Španielsko
2022-06-16 12:00:00

Keď sa povie Barcelona, automaticky vám napadne aj Antoni Gaudí. Tento velikán architektúry sa zaslúžil o preslávenie svojho milovaného mesta vďaka množstvu zaujímavých stavieb, ktoré v ňom naplánoval. Popri Sagrade Familia vyniká tiež Park Güell, ktorý mal byť veľmi zaujímavým komunitným projektom. viac »

Srbské Maldivy sú vychytenou destináciou, ukrývajú však desivé tajomstvo

Srbské Maldivy sú vychytenou
2022-06-15 13:00:00

Slovensko má svoju verziu Plitvických jazier, Srbsko rovno Maldivy. Ak chcete jednu z najobľúbenejších prírodných atrakcií navštíviť aj vy, treba sa vybrať na západ krajiny k hranici s Bosnou a Hercegovinou. Či sa však budete spolu s domácimi aj kúpať, to je otázne. viac »

Na vlastnej koži: Preskúmali sme nádherné okolie Hamburgu

Na vlastnej koži: Preskúmali
2022-05-31 07:30:00

Dovolenku s rodinou nemusíte stráviť iba pri mori. Deti síce pláže a oddych pod slnečníkom obľubujú, ale zároveň majú radi rôzne aktivity, ktoré ich počas výletov zabavia. Jeden výborný tip máme pre vás v Nemecku. Do Hamburgu sa dostanete letecky z Viedne a potom sa už pripravte na zaujímavé skúmanie tunajšieho vidieka. viac »

Fantastický zážitok: Jediný chorvátsky skywalk ponúka neuveriteľný výhľad na Jadran

Fantastický zážitok: Jediný chorvátsky
2022-05-24 12:00:00

Cesta po chorvátskom pobreží ponúka množstvo nádherných výhľadov. Ak si však chcete užiť ten najvýnimočnejší, vydajte sa do prírodného parku Biokovo v Dalmácii. Práve tam sa môžete prejsť po jedinom skywalku pri Jadranskom mori. viac »


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa